akıl verin............

su20

Guru
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2011
106
5
296
Denizli
selam kızlar....
ben 20 ekim 2019 da nişanlandım büyük nişanım oldu çok da güzel oldu. düğünümüzü 6-7 haziran yaparız diye gün almıstık. sonra korona virüs çıktı tabi bu sıra ev hazırlıkları falan .. önce kiralık ev bakıyorduk baktık ki kiralar çok yüksek ikimizde çalışıyoruz ev almak daha mantıklı dedik ve ev aldık faiz oranları da düşüktü kredi çekti nişanlım, yani ev sahibi olduk. bu durumda her şeyi nişanlım ve ben yapıyoruz çünkü ailerimizin durumu yok anca kendileri geçiniyorlar.
Nişanlım bak ev sahibi olduk nikahlanalım eve geçelim sonra eğlencemizi yaparız diyor. ama nikahlanıp eve geçmek sonra eğlenceyi yapmak sacma olmaz mı . kafam çok karışık tabi ki gelinliğimle duvağımla baba evimden çıkmak istiyorum. ama korona virüsün akıbeti belli değil ..,
ailemde düğün istiyor. nişanlım nikahtan evlenelim evimize geçelim diyor iki arada bir derede kaldım ne yapıcağımı bilmiyorum iki tarafıda kırmak istemiyorum düşünceleriniz benim için önemli ne yapabirim....

Bence bekle. Icinde gelinliginle yapacagin eglence kalacak. Sonradan bi kutlama yapsan da dugun gibi olmayacak

Gelinlik ve kutlama sizin için önemli belli ki. O sebeple biraz daha sabır.
Bana kalsa nikah ne güzel sade sade. 3,5 sene nişanlı bekledik sırf o yüzden. Ama düğün yapmak zorunda kaldık büyüklerin isteği üzerine :)

Önemli olan sizin isteğiniz eskisi gibi gelinlikle düğün felan düşünüyorsanız yapmazsam aklım kalır pişman olurum derseniz,bekleyin birazdaha yakındır açılır izin verirler dugunlerede Allah mutlu etsin inşallah

sizin için önemliyse nişanlınız da kabul ederse bekleyin. Ancak bu süreç en az eylül ekime kadar böyle. Sonra düğünlere izin verilse de sayılara kısıtlama vs getirilecektir.

bence de bekle... bu sekilde daha da kıymetli olursun emin ol... o baba evinden çıkma, o kendi evinize gelinlikle girme, bunlar çok kıymetli anlar ve sende duygusal bakıyorsun okuduğum kadarıyla.. içinde kalmasın bekle derim

Bence baba evinden gelinlikle çık aynı evde yaşasan nikah kıyıp sonra eğlence düğün olsa bi anlamı olmaz ki yani düğün yaparken baba evine geri gidip evden gelinliklemi çıkcan nişanlın kendi yönünden bakmış olaya
Sen böyle düşündüğün için yazdım benim fikrim nikahtan evlenmek

Evet arkadaslar 24 temmuza çektik düğünü bir gunde nikah dugun hepsi bir arada olucak

Eve geçtikten sonra eğlence yapılmaz önce onu belirteyim. Nasılsa evlendiniz gözüyle bakılacak. Şuan ne ümit verilirse verilsin. Naçizane fikrim, ben olsam böyle yapardım, kredi çekilmiş, evlendikten sonra kredi ödemek sizi zorlar borç bir yerden sonra arada sorun yaratır. Herkes kendi evindeyken kiradır mutfak alışverişidir ödemezken borcunuzu bitirin. Yine yapıyorsanız ortaklaşa yapın. Zaten covid-19 tedbirleri kapsamında bu sene olacak olan düğün içine sinmeyecek. Dans yok, eğlence yok. Yaptırdığın makyaj bile maskeden görünmeyecek. İçine sinmez. Ayriyeten birine bir zarar gelse "benim düğünümde oldu." diyeceksin. Söylemesi kolay belki ama biraz daha sabır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…