Bebek Beslenmesi akil verecek arkadas yokmu

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

esra_berk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2010
85
0
46
Ankara
Arkadaslar nolur bir akil verin ne yapabilirim. Oglum 11 aylik. 40 gunlukten bu zamana kadar sutum yetersiz oldugu icin aptamil veriyorum. 5 aylikti aptamilden sikildi herhalde 3 gun icmedi ve tekrar basladi
Simdi 11 ayligiz gene aptamili birakti. Cildirmak uzereyim cunku sutum yetmiyo geceleri uyku sersemi icer diyorum ama yok yikiyo ortaligi icmiyo. Bebelac aldim hero baby aldim aptamil milimul aldim banamisin demiyo kutu sutlerden aldim yok delirecem sirf gece uyanmasin diye aksam saat 22:00 de muhallebi veriyorum tok tutsun diye sabaha karsi uyaniyo ben bu cocugu tekrardan sute nasil alistircam tam 1 aydir icmiyooo
 
11 aylık bebeğe gece mama verilmez. ben 8 ayına kadar gece besliyordum uyardılar beni. su su su. vessalam. azcik tatlı su veriyorum. örneğin gece 11-12 gibi yiyor gece uyaniyor su veriyorum. sabah saat 6-7 gibi tekrar yiyor o kadar.
 
Bence de gece maması zararlı. Diş çürüklerine yol açabilir, ağızda bakteri üretir diye biliyorum ama buradan ahkam kesmek anlamına gelmesin bu söylediğim. Her bebeğin huyu farklı. Kimisi gece boyu zerre kadar bir şey koymaz ağzına, kimisi de mama içmeden uyumaz. 12. aydan sonra inek sütüne başlanıyor bildiğim kadarıyla. Belki başlanabilir bir ay önceden. O iyi gelebilir. Sütün yatıştırıcı özelliği var ama gaz da yapabilir. Doktora sorup deneyebilirsiniz bence.
 
bebekler aynı şeyleri yemekten sıkılıyorlar...
devam sütünün içine veya sulandırılmış inek sütünün içine bi kaç tane bebe bisküvisi atıp deneyebilirsin..belki tadı hoşuna gider
rahat içsin diye biberonun deliğini büyütebilirsin..
veya akşam yaptığın muhallebiyi biraz daha akışkan yapıp gece onu içirmeyi deneyebilirsin..
ve geceleri mutlaka su içir
 
Back