Akdeniz anemisi taşıyıcısı :/

reedd

Guru
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2013
874
985
Herkese merhaba.
Dün nikah için sağlık raporu almak üzere sağlık ocağına gittik nişanlımla. Bugün onun işi olduğu için sonuçları ben aldım. Benim raporum çıktı ama onunki çıkmadı çünkü Akdeniz anemisi tasiyiciymis. Kesinleştirmek için aile hekimi hastaneye sevk etti.
Böyle bir durumda olan var mı ?

Ben varım. Taşıyıcı olmak genelde sorun yaratmıyor, bende azıcık yaratıyor. Ama erkeklerde hiç sorun olmaz.
Siz taşıyıcı değilseniz çocuklarınızın hasta olma ihtimali de yok. Sıkıntı yok yani, endişelenmeyin.

Arkadaşımda vardı. Siz taşıyıcı değilseniz çocuğunuzda olmaz diye biliyorum.

Ayrıntılı yazayım. Thalasemi genetik geçişli bir hastalık. Anne ve baba ikisi de taşıyıcı olursa doğan çocukların %25 hasta olma ihtimali var ki ciddi bir hastalık. Ama biri taşıyıcı diğeri değilse doğan çocuklarda %25 taşıyıcı olma ihtimali var. Taşıyıcı olan hasta olmuyor. Nişanlınıza da anneden ya da babadan geçmiştir.

O zaman anladığım kadarıyla ben taşıyıcı olmadığım için çocuğun da hasta olma ihtimali yok. Sadece taşıyıcı olma ihtimali var

sifremi unutmustum. disardan takip ediyordum. konuyu okuyunca catladim ne yaptim ettim geldim.

oglum konularim duruyorsa okursunuz neler cektik. sonunda bulundu

ben behcet hastaligini tasiyormusum
esim akdeniz anemisi

iki gen bozuklugu malesef oglumuza gecmis...

ben türk esim yabanci. kadere bak iki gen bozugu bulsun bir birini. yasadigim ülkede malesef böyle tahliler yapilmiyor ondan bilmiyorduk bulana kadarda cok cektik

Ah çok teşekkür ederim geldiğiniz için .
Eşiniz taşıyıcı değil o zaman direk anemi doğru mu anladım ?
Behçet hastalığı taşıyıcı olduğunuz nasıl anlaşıldı peki ? Hangi tahliller yapıldı biraz daha bilgi verebilir misiniz ?

Bende var. Talasemi minör diye geçer. Eşimde olmadığı için hiçbir sıkıntı yok. Bende de hafif düzey kansızlık harici bir bulgusu yok. İlerde çocuklarımızın %50 oranında taşıyıcı olma ihtimali var sadece. Ama onlara da test yapılıp bilinçli olunduğu sürece bir sıkıntı olmaz.

Biri taşıyıcı diğeri normalse %50 olasılığında taşıyıcı olma riski vardır. Yüksek bir oran fakat onlara da test yapılıp öğrenildiği takdirde bir sıkıntı olmaz

Biri taşıyıcı diğeri normalse %50 olasılığında taşıyıcı olma riski vardır. Yüksek bir oran fakat onlara da test yapılıp öğrenildiği takdirde bir sıkıntı olmaz

Evet o kısım karışmış biraz bende.
Taşıyıcı+taşıyıcı= %25 hasta,%25 sağlıklı,%50taşıyıcı
Taşıyıcı+taşıyıcı olmayan=%50taşıyıcı%50sağlıklı

Yanılmıyorsam böyleydi.

esimle biz tasiyici ciktik. etkisi ama oglumda daha belirli.

misal benim cocuklugumdan beri arada eklemlerim agrir sirtimda sivilce cikar. doktorlar bu zamana kadar pek önemsemislerdi.

esimde hic bir belirti yok.

cocugumun agzina sürekli aft cikiyordu yüksek ates ve diz agrisi... gen testi yapildi orda iki gen bozuklugu cikti ortaya.

sonra ne nerden geliyor diye bizede gen testi yapildi. doktorlar ikisininde benden geldigini tahmin etmislerdi ama tahliler cikinca hepsi sasirdi cünki esimin geldigi ülkede bu gen bozuklugu yok normalde daha cok asya tarafinda olurmus...

bu konuyu cok arastirdim türkiyede yüzde 70 inde oldugu tahmin ediliyor ve bi cogunda patlak vermiyor ve türkiyede tedavi secenekleri daha cok...

eşiniz akdeniz anemisi taşıyıcısı mi yoksa akdeniz ateşi taşıyıcısı mi? ağızda aft eklem ağrısı için akdeniz anemisi acisindan test yapılmaz da. konu sahibi yanlış bilgilenmesin

Benim eşim de tasıyıcı bende birsey yok. Tasıyıcı olmak sorun yaratmıyor. Cocugunuz da olsa en fazla tasıyıcı olur. Doktor en azından babası kadar sağlıklı olur dedi. İkisi de tasıyıcı olursa ( ozellikle akdeniz ve ege bölgelerinde cok var) cocugun hasta olma ihtimali var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…