- 18 Haziran 2024
- 350
- -23
- 11
- 21
- Konu Sahibi ezgigizem_
- #1
Annemin patoloji sonuçları çıktı 3 a evre adenokarsinom olarak çıkmış. Bu durumu daha önce yaşayan var mı ya da yakınlarınızdan birilerinde bilgi verir misiniz
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Gecmis olsun, bilgim yok, basliginiz üste ciksin diye yaziyorum belki birileri gorur, baslik kaybolmasin.Annemin patoloji sonuçları çıktı 3 a evre adenokarsinom olarak çıkmış. Bu durumu daha önce yaşayan var mı ya da yakınlarınızdan birilerinde bilgi verir misiniz
Annem zaten ameliyat oldu. Biz bunu öğrendik direkt karar verip yaptırdık. Şimdi yeniden olmaması için onkolojiye gönderdi göğüs cerrahi bizi.Çok Gecmis olsun. Bu tür 3. Evrede olsa duruma göre ameliyat ile temizlenip, sonra kemoterapi tedavisi olabilir. Yada ilk ışın kemoterapi gorup hucre küçültüp evreyi 2.evreye düşürüp sonra ameliyat olabilir. Doktorunuz size en güvenli yolu mutlaka söyler. Bu süreç ve sonrası hasta ve sizin için önemli. Hastaya cok iyi bakılması gerekmektedir. Babamda atlattı küçük hücreliydi bizim için zor bir süreçti ama el birliğiyle çok şükür atlattı. Şuan kontrol altında. İnşallah sizlerde iyi haberler alırsınız.
Çok üzüldüm 3 evre kanser çok zor.. kemoterapi bedeni kabul ederse verirler oda ağrısını acısını dindirmek için ömrü uzatmak için veriliyor, kemoterapi iyi hücreleri de bedende yok ettiğini de ama bilmelisiniz. Faydalı bakterileri de öldürür. Ameliyattan bahsetti mi bilmiyorum fitoterapi deneyebilirsiniz fakat bana mantıklı gelmiyor okadar kanser hastaları var kurtulsa onlar kurtulurdu. Bu söylediklerim çok ağır farkındayım ama kaynpederim kanser süreci çok iyi biliyorum insanı eritiyor bu hastalık.Annemin patoloji sonuçları çıktı 3 a evre adenokarsinom olarak çıkmış. Bu durumu daha önce yaşayan var mı ya da yakınlarınızdan birilerinde bilgi verir misiniz
Bu yorumu neden yaptınız gerçekten merak ettim.Bu yorum konu sahibine ve bu hastalıkla mücadele edenlere ne gibi bir katkı sağlayacak ?Çok üzüldüm 3 evre kanser çok zor.. kemoterapi bedeni kabul ederse verirler oda ağrısını acısını dindirmek için ömrü uzatmak için veriliyor, kemoterapi iyi hücreleri de bedende yok ettiğini de ama bilmelisiniz. Faydalı bakterileri de öldürür. Ameliyattan bahsetti mi bilmiyorum fitoterapi deneyebilirsiniz fakat bana mantıklı gelmiyor okadar kanser hastaları var kurtulsa onlar kurtulurdu. Bu söylediklerim çok ağır farkındayım ama kaynpederim kanser süreci çok iyi biliyorum insanı eritiyor bu hastalık.
Bunlar gerçekler ve bizde aynı durumun içindeyiz rabbim herkese hayırlı kapılar açsın. Benim bişey dememle zaten olmuyor.. doktorlar söyler zaten gerekeni ama allahtan gelen bişey bu. Bir mucize olucaksa olur zaten.. kemoterapi de yüzde yüz bir sonuç değil tam tersine eritiyo insanı yani yalan mı söyleyeyim? Evet çok iyi mi diyeyim ?kemoterapinin nasıl bişey olduğunu bile bilmiyosunuz.Bu yorumu neden yaptınız gerçekten merak ettim.Bu yorum konu sahibine ve bu hastalıkla mücadele edenlere ne gibi bir katkı sağlayacak ?
Ne bir öneri, ne bir umut ışığı ne de samimi bir geçmiş olsun dileği var.
Durumun ciddiyetinin herkes yeterince farkında zaten. Keşke aklınızdakileri kendinize saklasaydınız!
Siz hastanın doktoru musunuz ? Açiklama beklenen yetkili merci misiniz ? Mesela hiç bir şey söylemeyebilirsiniz.yani yalan mı söyleyeyim? Evet çok iyi mi diyeyim ?
Aynı şeyi ben düşündüm.İnsan ne olursa olsun böyle bir yorum yapmamalı ya.Okurken vücudum buz kestiBu yorumu neden yaptınız gerçekten merak ettim.Bu yorum konu sahibine ve bu hastalıkla mücadele edenlere ne gibi bir katkı sağlayacak ?
Ne bir öneri, ne bir umut ışığı ne de samimi bir geçmiş olsun dileği var.
Durumun ciddiyetinin herkes yeterince farkında zaten. Keşke aklınızdakileri kendinize saklasaydınız!
Siz kimsiniz benim yorumumu fikirlerimi yargılıyorsunuz oturduğunuz yerde yargı dağıtıyorsunuz? Kemoterapinin ne olduğunu bilmiyorsunuz siz. Biliyor olsaydınız bu hastalığın ve bu terapinin gerçek yüzünü konuşurdunuz.Siz hastanın doktoru musunuz ? Açiklama beklenen yetkili merci misiniz ? Mesela hiç bir şey söylemeyebilirsiniz.
Bu arada kemoterapinin nasıl bir şey olduğunu biliyorum.
Hadi o zaman gerçekten kemoterapiyi Bilen insanlar olarak konuşalım... Kurtulan ve sonradan verdiği kiloları alan saçları yeniden çıkan insanlardan bahsetmek varken yaptığınız yorum bana da sert geldi. Yanlış konuşuyorsunuz yalan söylüyorsunuz demiyor kimse ancak sizin yaptığınız bu bardağın yarısı boş demek gibi bir şey. 21 yaşında annesinin bakımıyla ilgilenen bir genç kıza hele hiç gösterilmemesi gereken bir bakış açısı. Emin olun o sizden daha çok makale ve yorum okumuştur farkında değil mi sandınız ? Babamın hastalığını öğrendiğim geceden sonra 24 saat sadece ağlayarak yabancı kaynaklardan makaleler okudum ben. Siz de kayınpederiniz için aynısını yaptınız galiba (!)Siz kimsiniz benim yorumumu fikirlerimi yargılıyorsunuz oturduğunuz yerde yargı dağıtıyorsunuz? Kemoterapinin ne olduğunu bilmiyorsunuz siz. Biliyor olsaydınız bu hastalığın ve bu terapinin gerçek yüzünü konuşurdunuz.
Çok uzadı bu konu ve bu konuda hiç kimseyle daha fazla polemiğe girmek istemiyorum ,ne gelirse rabbimden şifa da hastalıkta insanlar için yaşamak da , ölümde kazalar da herşey.. hasta olan ve mücadele eden herkese sabır ve hayırlı kapı açılmasını diliyorum. Kimseye dilemem birinin gözlerinin önünde eriyip gitmesini. Acı cektiğini görmesini düşmanıma bile dilemem. Ama ben yorumumda ne birine küfür ettim, ne birine ters davrandım ne de başka bişey. Biz talihsizdik ameliyat , fitoterapi, kürler, kemoterapiler, ve çok daha fazla saysam bitmeyeceği şeyler denedik ışın tedavisi + whipple ameliyatı dahil. Malesef kanser çok daha kötü ilerledi ve sıçramaya başladı. Elbette herkeste bizimkisi gibi olucak demek istemiyorum ama bağışıklığı da bi yandan düşüren bi yandan iyileştirirken bi yandan da zarar veren bir ilaçtır kemoterapi. bu bi gerçek. Doktorlar boşuna soğuk kanlı şekilde durup gerçekleri söylemiyorlar. Hasta yakını olarak asla kolay bir yol değil. Allah kimseye sevdiklerinin acı çektiğini göstermesin.. bu hastalığın adı kötü zaten insan ağzına alırken bile kötü oluyor" Kanser " adı bile pis bir hastalık.Hadi o zaman gerçekten kemoterapiyi Bilen insanlar olarak konuşalım... Kurtulan ve sonradan verdiği kiloları alan saçları yeniden çıkan insanlardan bahsetmek varken yaptığınız yorum bana da sert geldi. Yanlış konuşuyorsunuz yalan söylüyorsunuz demiyor kimse ancak sizin yaptığınız bu bardağın yarısı boş demek gibi bir şey. 21 yaşında annesinin bakımıyla ilgilenen bir genç kıza hele hiç gösterilmemesi gereken bir bakış açısı. Emin olun o sizden daha çok makale ve yorum okumuştur farkında değil mi sandınız ? Babamın hastalığını öğrendiğim geceden sonra 24 saat sadece ağlayarak yabancı kaynaklardan makaleler okudum ben. Siz de kayınpederiniz için aynısını yaptınız galiba (!)
Merhaba evet annem sigara içen biriydi. Hastalığı öğrendiği zaman ameliyat sürecine girdik ve direkt kesti. Şu an 2 aydır neredeyse ağzına sürmedi. Normalde su içen birisi değildi ama hastalıktan sonra içmeye başladıMerhaba, öncelikle çok çok geçmiş olsun. Anneler çok kıymetli allah başımızdan eksik etmesin.
Bir sağlıkçı ve araştırmacı olarak konuşuyorum, evre 3 ve evre2nin aslında bakarsanız bir farkı yoktur, genelde şöyle yaklaşılır 4 değil, 1 değil yani tedavi ve umut için yeterli :) olumsuz yorumlara ve google araştırmalarına bakmayın lütfen, kemoterapi + iyi moral + sağlam beslenme bu işin yolu yöntemi budur. Kemoterapinin tabi ki yan etkileri var bu bir gerçek ama hasta iyi beslenirse moralide yüksekse birçok insana da şifa olmuş, bu yüzden zaten kullanılıyor. Anneniz sigara kullanıyor muydu? Günlük yeterli su tüketimi var mı?
Gerçektn okumadığım şey kalmadı. Kendim de sağlıkçıyım zaten durumun ciddiyetini bildiğim için belkide bu kadar endişem çoktur bilemiyorum. Kemoterapi ünitesine girince bile çok tedirgin oldum. Yan etkilerini vs çok iyi biliyorum derslerde fazlasıyla anlatıldı zaten.Hadi o zaman gerçekten kemoterapiyi Bilen insanlar olarak konuşalım... Kurtulan ve sonradan verdiği kiloları alan saçları yeniden çıkan insanlardan bahsetmek varken yaptığınız yorum bana da sert geldi. Yanlış konuşuyorsunuz yalan söylüyorsunuz demiyor kimse ancak sizin yaptığınız bu bardağın yarısı boş demek gibi bir şey. 21 yaşında annesinin bakımıyla ilgilenen bir genç kıza hele hiç gösterilmemesi gereken bir bakış açısı. Emin olun o sizden daha çok makale ve yorum okumuştur farkında değil mi sandınız ? Babamın hastalığını öğrendiğim geceden sonra 24 saat sadece ağlayarak yabancı kaynaklardan makaleler okudum ben. Siz de kayınpederiniz için aynısını yaptınız galiba (!)
Seni çok iyi anlıyorum.Gerçektn okumadığım şey kalmadı. Kendim de sağlıkçıyım zaten durumun ciddiyetini bildiğim için belkide bu kadar endişem çoktur bilemiyorum. Kemoterapi ünitesine girince bile çok tedirgin oldum. Yan etkilerini vs çok iyi biliyorum derslerde fazlasıyla anlatıldı zaten.
İnşallah çok çok iyi olacak anneniz dualarım sizinle. Allah şifa versinMerhaba evet annem sigara içen biriydi. Hastalığı öğrendiği zaman ameliyat sürecine girdik ve direkt kesti. Şu an 2 aydır neredeyse ağzına sürmedi. Normalde su içen birisi değildi ama hastalıktan sonra içmeye başladı