• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akademisyenlerin kapıları işaretleniyor

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
Ankara'da Gazi Üniversitesi'nde 'Barış için Akademisyenler'in yayınladığı bildirgede imzası bulunan iki akademisyenin kapısı işaretlendi ve tehdit mesajı bırakıldı
Sitene Ekle
akademisyenlerin-kapilari-isaretleniyor-6511106.Jpeg

Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde çalışan Doç Dr. Kemal İnal ve Doç. Dr. Betül Yarar'ın kapısına “Gazi İletişim Ülkücüleri” imzasıyla bırakılan kağıtta, “PKK'ya destek veren Betül Yarar'ı üniversitemizde istemiyoruz”, “PKK'ya destek veren Kemal İnal'ı üniversitemizde istemiyoruz” yazıları yazıldı.

Evrensel'in haberine göre, Sabah saatlerinde sivil polislerin İletişim Fakültesi'ne gelerek Yarar ve İnan'ın nerede olduğunu sorduğu öğrenildi. Özel güvenlik görevlilerinin okulda olmadıklarını söylemesi üzerine polisler okuldan ayrıldı.

http://www.milliyet.com.tr/akademisyenlerin-kapilari-gundem-2179352/

Ben bildirinin tam metnini şuraya koyayım , okumayan kaldıysa ...

Kırmızı kısımlar sorgulamanın neden yapıldığına , bu bildiride ne var kısımına cevap olur zannımca .

Ha kapı işaretlemeye gelince ; tuzağa düşüyoruz , düşmanlaşıyoruz , saflara ayrılıp , intikam çığlıkları atıyoruz , karşılıklı .

Yazık .

"Bu suça ortak olmayacağız! Em ê nebin hevparên vî sûcî!

Bu ülkenin akademisyen ve araştırmacıları olarak bu suça ortak olmayacağız!

Türkiye Cumhuriyeti; vatandaşlarını Sur'da, Silvan'da, Nusaybin'de, Cizre'de, Silopi'de ve daha pek çok yerde haftalarca süren sokağa çıkma yasakları altında fiilen açlığa ve susuzluğa mahkûm etmekte, yerleşim yerlerine ancak bir savaşta kullanılacak ağır silahlarla saldırarak, yaşam hakkı, özgürlük ve güvenlik hakkı, işkence ve kötü muamele yasağı başta olmak üzere anayasa ve taraf olduğu uluslararası sözleşmeler ile koruma altına alınmış olan hemen tüm hak ve özgürlükleri ihlal etmektedir.

Bu kasıtlı ve planlı kıyım Türkiye'nin kendi hukukunun ve Türkiye'nin taraf olduğu uluslararası antlaşmaların, uluslararası teamül hukukunun ve uluslararası hukukun emredici kurallarının da ağır bir ihlali niteliğindedir.

Devletin başta Kürt halkı olmak üzere tüm bölge halklarına karşı gerçekleştirdiği katliam ve uyguladığı bilinçli sürgün politikasından derhal vazgeçmesini, sokağa çıkma yasaklarının kaldırılmasını, gerçekleşen insan hakları ihlallerinin sorumlularının tespit edilerek cezalandırılmasını, yasağın uygulandığı yerde yaşayan vatandaşların uğradığı maddi ve manevi zararların tespit edilerek tazmin edilmesini, bu amaçla ulusal ve uluslararası bağımsız gözlemcilerin yıkım bölgelerinde giriş, gözlem ve raporlama yapmasına izin verilmesini talep ediyoruz.

Müzakere koşullarının hazırlanmasını ve kalıcı bir barış için çözüm yollarının kurulmasını, hükümetin Kürt siyasi iradesinin taleplerini içeren bir yol haritasını oluşturmasını talep ediyoruz. Müzakere görüşmelerinde toplumun geniş kesimlerinden bağımsız gözlemcilerin bulunmasını talep ediyor ve bu gözlemciler arasında gönüllü olarak yer almak istediğimizi beyan ediyoruz. Siyasi iktidarın muhalefeti bastırmaya yönelik tüm yaptırımlarına karşı çıkıyoruz.

Devletin vatandaşlarına uyguladığı şiddete hemen şimdi son vermesini talep ediyor, bu ülkenin akademisyen ve araştırmacıları olarak sessiz kalıp bu katliamın suç ortağı olmayacağımızı beyan ediyor, bu talebimiz yerine gelene kadar siyasi partiler, meclis ve uluslararası kamuoyu nezdinde temaslarımızı durmaksızın sürdüreceğimizi taahhüt ediyoruz."

Akli basinda her " insan" su bildiriyi yirtip çöpe atar.

Devletin tonlarca patlayıcı ve silah bulunduran bir orgutten şehirleri temizleyip kamu duzenini saglama cabasi katliam olarak degerlendiriliyor. Akıl tutulmasına bak.

Hükümetin bunca patlayıcı silah depolanirken uyudugu gercegini unutmuyor ve her daim sorumlulugunun 1.dereceden oldugunu biliyorum. Ama su bildiriye imza atmak hainlikten teroriste hizmet etmekten baska bir sey değildir

Bu kapı işaretlemeleri falan tamamen provokatif işler.. :KK43:
Dersim olayları olduğundada aynı şekilde kapı işaretlemeleri olmuş.. Ama o zamanlar o işaretler büyük ihtimalle doğruydu..
Yani şimdide aynı olayı ya kendileri yapıyor, yada şu sedat pker kafasında birileri..
Burada sadece ortalık kızıştırmak için yapılıyor.. Umarım ülkücüler bu oyuna gelmezler..

Kapıya çarpı konulması iğrenç affedilemez umarım bulunup gerekli cezayı alırlar. Üniversite öğrencisi olamaz bu haydutlar
Ama ama ama
Metin feyzioglu haklı devlet yıkılırsa hepimiz altında kalırız
Hepimiz biliyoruz ki yanli bir bildiri
Karayilana bildiri yaz deseler bunu yazardı heralde? Yargilanmalilar AKP'nin son zamanlarda yaptığı en mantıklı is bu gozaltilar heralde
Ama yine ama ama ama diyerek şunu da soruyorum
Bunlara bu yüzü kim verdi çok değil 2 sene önce aynı şeyleri kim söylüyordu. Cemile bayraktar gibi sıfat bulamadım ama hadi gazetelerde yer işgal edenlerin bi 2 sene önceki söylemleri neydi bugün ne söylüyorlar bunu da düşünmek lazım
Dersim olayında devlet katliam yaptı diyenler kimdi ? Şimdi ne değişti

Bundan 10 yil sonra bugün de dün de pkkya aynı şeyler söyleyebilen bizlerin siyaset yapmaya yüzü olacak

Katiliyorum ve altinada imzami atiyorum, :KK52:

Bizim okuldan da pek sevdiğim hocalardan bir kaçı imza atmış bildiriye. Sonlarını merak ediyorum.

Bildiriye gelince haklılık payı olabilecek şeyler söylemiş bazı noktalarda. Ama kesinlikle imza atılabilir bulmuyorum. Devleti kimle masaya oturmaya davet ettiklerini benden çok daha iyi biliyor olmalılar, nasıl kabul ediyorlar ki bunu?
Hele hele iddialı sosyologların bunu imzaladığını görmek çok şaşırtıyor beni.

Ilgimi çeken bir şey de imzalamış olan sosyologlar ne kadar fazlaysa hukukçular da o kadar az. Sebebi ne ola ki o_O

Bizim okuldan da pek sevdiğim hocalardan bir kaçı imza atmış bildiriye. Sonlarını merak ediyorum.

Bildiriye gelince haklılık payı olabilecek şeyler söylemiş bazı noktalarda. Ama kesinlikle imza atılabilir bulmuyorum. Devleti kimle masaya oturmaya davet ettiklerini benden çok daha iyi biliyor olmalılar, nasıl kabul ediyorlar ki bunu?
Hele hele iddialı sosyologların bunu imzaladığını görmek çok şaşırtıyor beni.

Ilgimi çeken bir şey de imzalamış olan sosyologlar ne kadar fazlaysa hukukçular da o kadar az. Sebebi ne ola ki o_O
Bizim okuldan da pek hukukçu yok. :)
Kalkınmacı büyümeci maliyeci var. Sevdiğim hocalar bir de. PKK desteklediklerini düşünmek istemiyorum. Hiç böyle empozeleri olmadı.

Ne oldu, niye bu kadar sasirdiniz arkadaslar. Evet bu bildiriye, yukarida yazilan bildiriye.
Yoksa baska bir konumu varda ben bilmiyorum bu topik altinda :KK57:
Bir an önce bu savas her iki tarafdan durdurulmali ve konusmalara baslanmali. Insanlarin hayatlariyla oynamaya, onlari, öldürmeye iki tarafinda hakki yok. Allah insanlara bir can veriyor ve bir tek Allah alabilir.
Insanlar ölmesin, bir an önce cözüme gidilsin. Konusarak masada oturarak ancak bu gibi seyler cözülür yoksa ömür boyu her iki tarafda ölecek, öldürecek !

Bu isimlerin tam listesi nerede bilen söylesin bizim okuldanda varmış kimler acaba bilmek istiyor insano_O

Back