Merhaba. Özel bir üniversitede arastirma görevlisi olarak çalışıyordum 1 sene önce istifa ettim. Doktoram bitti ve meslegime devam etmek istiyorum. Eski iş yerimde mesai 8 de başlardı benim hocam 7.30 da geldiği için en geç 8.01 de orada olmamızı isterdi. Kart basma zorunlulugumuz yoktu ancak hoca isteyince mecbur gidiyorsunuz. Akademisyenler hergün 8 saat derse girmiyor sonuçta ve tabiki araştırma projeleri vb işler var ancak ders ve aktif proje disinda hergün orada 8-5 memur mesaisini gerektirecek bir durum olmuyor. Orada olduğunuz süre boyunca bilgisayar başında ne yaptığınızın odada tek iseniz boş zaman gecirmenizin bir kontrolü yok yani saçma olan vücudun 8 5 burada olsun ama kafan önemli değil mantığı. Bana göre bu kadar katı olmamalı ama belirttigim gibi asistan olunca yine de hoca belirliyor buraya kadar neyse. Ama Dr. Öğretim üyesi ve docentlik kadrosunda artık hoca gel dese de sabah 8 de mum gibi dikilmek saçma değil mi? Zaten iş yetişmesi gerekiyorsa eve de götürüyorsunuz evde ders çalışıyorsunuz vs.
Uzattım sanirim ama sormak istediğim şu akademisyen arkadaslar sizin üniversitelerde durum nasıl akademik personele mesai saatine uyma zorunluluğu var mı? Kendimi birşey sanmıyorum yanı ben yar. Doc olursam 10 da gelirim meselesi değil istiyorum ki 8 de dikmesinler işimi severek yapayım evde calisabildigim zaman kendimi ona göre ayarlayabileyim.
Duzeltme: Dr. Öğretim uyesi olarak ise girme aşamasındayım. Asistanligim bitti.
Uzattım sanirim ama sormak istediğim şu akademisyen arkadaslar sizin üniversitelerde durum nasıl akademik personele mesai saatine uyma zorunluluğu var mı? Kendimi birşey sanmıyorum yanı ben yar. Doc olursam 10 da gelirim meselesi değil istiyorum ki 8 de dikmesinler işimi severek yapayım evde calisabildigim zaman kendimi ona göre ayarlayabileyim.
Duzeltme: Dr. Öğretim uyesi olarak ise girme aşamasındayım. Asistanligim bitti.
Son düzenleme: