Airbnb veya wimdu aracılığıyla ev kiralayan var mı

maviduvar1

Ben beni bıraktığımda, sen beni bırakma ya' Rab...
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2009
14.383
24.220
398
Yurtdışına çıkacağız. Hep otel rezervasyonlarımızı booking.com dan yapıyorduk.
Başlıkta adı geçen sitelerden ev kiralanabiliyormuş. Hem koca daire hem de otel odalarına göre daha ekonomik.
Bu siteleri kullanan var mı aranızda.
Çok teşekkürler.

İş arkadaşım ve kocası airbnb'den buldular ama yılbaşında gidecekler.
Ben de merak ediyorum sonucu

İş arkadaşım ve kocası airbnb'den buldular ama yılbaşında gidecekler.
Ben de merak ediyorum sonucu
Ben hala bakıyorum.
Evler hem çok güzel hem de otel odasına göre çok uygun fiyatlı.
Evlerin içinde herşey var.
Sonucu öğrenirsen yazabilir misin.
Nereye gidiyorlar.

Airbnb diye internette baktimda ev sahibi odasını kıraliyormus ne kadar uygun olur bilmem koca daire diye bişey yazmıyor belki ben yanlış bakmış olabilirim de bilgim yok.

Airbnb diye internette baktimda ev sahibi odasını kıraliyormus ne kadar uygun olur bilmem koca daire diye bişey yazmıyor belki ben yanlış bakmış olabilirim de bilgim yok.

Oda da var daire de var.

Benim yurt dışında ilk tercihim airbnb
Bütçeye göre veya şehir merkezine yakınlık isteğine göre tercih yapılabiliyor . Hepsinden memnun ayrıldım. Hem uygun hem çok rahat. Gitmeden önce ev sahibiyle iletişime geçebilirsiniz mutlaka telefon numarasını kaydedin vardığınız zaman mesajlalarak iletişim kurup kolayca gidebilirsiniz. Aynı zamanda konumunu önceden öğrenin elinizle koymuş gibi buluyorsunuz.

benim arkadaşımda sürekli kiralayarak gidiyor gitmediği ülke kalmadı nerdeyse .. şimdiye kadar bir problem yaşamadı.

Ben de amerikada yasiyorum. Hem ev kiraladim tatil icin, hem de evimi airbnb ile kiraladim. Hic bir sorun olmadi. Esyalari temiz kullanip birakiyosun zaten... Ev sahibi olarak, evde kalacak kisileri secebiliyorsunuz...mesela ben yurt disindan gelen kisilere karsi biraz cekimserim, onun takibi tam olarak nasil olacak kestiremiyorum. Acikcasi ben sadece burali insanlara kiraliyorum evimi. Cunku sistem geregi butun resmi kayitlarini sitede tutuluyor. Eve bir sey olmasi dusumunda resmi takibi kolay...Yada bekar bi genc gurubuna da kiralamiyorum, cunku parti cilginligi cok yaygin, komsulara rahatsiz edebiliyorlar...Bunlar bizim tercihimiz, kimi evsahipleri cok onemsemiyor detaylari...rahat kiralayabilirsiniz.

Ilk defa gidecekseniz bir ulkeye ben yine de otelde kalmanizi tavsiye ederim, nedense bilmediginiz bir yerde otel gibi daha resmi bi yer olmasi bana mantikli geliyor.Ben 10 senedir buradayim, o yuzden burda ev kiralamaktan cekinmiyorum. Ama diyelim avrupa'ya ilk kez tatile gidecek olsam, tercihim otel olurdu.

ben her yurtdışı seyahatimde kullanıyorum. ev ile ilgili yazılan yorumlara çok iyi bakın.

Dogru, yorumlar cok onemli...kesinlikle objektif yorumlar var...resmilerde belli olmayan detaylar orda...Evden ayrildiktan sonra ev sahibi sizin icin, siz de ev sahibi icin yorum birakabiliyorsunuz...

arkadaşım bikaç kez kullandı airbnb yi.
çokta memnun kaldı.İtalyada inanılmaz merkezi bi yerde kalmis.
yalniz ilk gidişi degildi.
arkadasimda yorumların iyice okunmasi taraftarı.
bi cok ayrıntıyı ordan bulabilirsiniz.

Sozluklerde insanlarin bununla ilgili deneyimlerini anlatan giriler var. Oradan daha detayli bilgi edinebilirsin

Herkese yorumları için çok teşekkür ederim.
Malesef internette detaylı tavsiye ya da şikayet bulamadım.
Gerçekten evler çok güle görünüyor.
Gideceğim ülkeye ilk kez gideceğiz.
Otellerinkahvaltısı filan yok. Genelde hep ortak banyolu
Tanımadığım insanlarla aynı banyoyu kullanacağız
Bi otel odasının fiyatı en az 1500 lira iken koca daireyi 1500 liraya bulabiliyorum. İçinde herşey var.
Tekrar teşekkürler.
Sanırım şansımı deneyeceğim.

seçenkler var. oda ya da tüm ev şeklinde.
ona göre aratabiliyorsun.

sizin evinizi kiralamak isteyenler nasıl iletişim kuruyor sizinle.
ödeme nasıl yapılıyor.
temizlik ücreti ve depozito var. bunların ödemesi nasıl oluyor.
uygun fiyatlı otel odaları o kadar kötü ki
biletimizi almasak vazgeçebilirdik o derece yani.
air bnb güvenilir değil mi
oraya gidip ortada kalmayalım bir de
cevaplarsanız çok sevinirim.

airbnb uzerinden butun iletisimi yurutuyorsunuz. Facebook benzeri bi mesajlasma sistemi var. Para da site uzerinden yatiliyor. Ev sahibi kiralamayi onayladigi an, kiralayacak kisinin hesabindan para cekilip, ara hesapta bekletiliyor. Ne zaman eve yerlesirlerse kiraci, para ev sahibin hesabina transfer ediliyor. Dediginiz gibi temizlik ve depozito onden toplam tutarla beraber odeniyor. Temizlik ucreti zaten kiracilar ciktiktan sonra temizletmek icin kullaniyor. deposzito da evde olabilecek hasar ve evi tutup son anda vaz gecme ihtimaline karsi tutuluyor. bunlar olmazsa paraniz iade ediliyor zaten.Nihayetinde ticari bi olay.

Ortada kalma ihtimaliniz olmaz. Zaten evde bi sorun veya sikinti varsa, airbnb'yi ariyorsunuz, onlar sizi mutlaka bir yere yerlestiriyor. Yanilmiyorsam para iadesi de yapiyor. Biz ve bi aile tanidigimiz evi bu yolla kiraladi, cik sorun yasamadik bu zaman kadar. Ama arada kotu tecrube gecirenler olmus..Zaten reviewler de yaziyorlar...Ins guzel gecer tatiliniz.

sarojo çok teşekkür ederim. Buradaki yorumlara dayanarak bi ev kiraladık.
Ev sahibi ile görüştük. Yorumlar gayet iyi idi.
Evin yeri metroya yakın.
İnşallah sıkıntı çıkmaz. Eğer memnun kalırsak bir daha otel odasında kalmam herhalde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…