Aileye söylemeli miyim?

Altagracia_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2018
1.514
3.916
133
Dün kızımla sitenin parkındaydık. 20-25 yaşlarda bir adam kucağında bir kız çocuğuyla geldi, yolun kenarında buldum tek başına ağlıyordu dedi güvenliğe mi haber versek napsak diye konuşurken 6-7 dakika kadar sonra bir kadın bebeği alıp gayet olağan birşey gibi “thank you” dedi ve gitti. Şimdi kız çocuğu henüz 2 yaşında ya var ya yok. Adama sarılmış hıçkırarak ağlıyordu siteye servisler, kargo arabaları gibi koca arabalar giriyor ve binlerce her milletten kişinin yaşadığı kocaman bir site. Ya kötü birine denk gelseydi?
Bakıcı muhtemelen Filipinli okadar sinirlendim ki aileden birini görür görmez bu olayı anlatmaya karar verdim.
Bugün ise bakıcıyı tekrar gördüm çocuklar sanırım ikiz, ikisinin de peşinde koşuyordu ilgili görünüyordu.
Sizce ebeveynlerden birini gördüğümde dün yaşanan olayı anlatmalı mıyım? İşten çıkarılma hatta şirketlerle çalıştıkları için birdaha iş bulamayıp ülkeden gönderilmesi bile söz konusu olabilir. İkilemde kaldım

Aileyi tanımıyorum bu arada sadece dün çocuğun suratına dikkatle baktım unutmamak, ailesiyle gördüğümde anlatmak için. Sık sık parka iniyoruz illa denk geliriz diye düşünüyorum

Anlatın tabi bakıcının işini kaybetme riskine karşılık bir kez daha aynı hatayı yapması halinde 2 yaşını doldurmamış çocuğun yaşamını kaybetme riski bile var.
Eli yüzü düzgün bir adama denk geldi “bu sabiyi kim böyle bırakabilir” diye soruyordu.
Dün kesinlikle anlatmayı düşünüyordum bugün çocukların peşinde görünce bi acaba dedim ne olmuş olabilir 2 yaşındaki çocuğu yalnız bırakacak kadar geçerli sebebi var mı hakka girmekten korkuyorum bilemedim

Hakka girmek istemezdim ben de olsam açıkçası, bir de adamı tanıyor musunuz, gerçekten yol kenarında mı buldu yoksa belki o mu kötü niyetli, bilerek mi kenara çekti kaşla göz arasında, günahını almak istemem ama benim aklıma da bu geldi.

söyleyin.
bakıcıyı kötülemek için degil, iki küçük çocuğu parka tek kişi indirmesini güvenli bulmadığınızı söyleyebilirsiniz.

benim de 2 ve 4 yaşındaki oğullarımı parka indiriyor bakıcımız.
butik bir site. araba girme ihtimali yok, kalabalık olmadığı için gözden kaybolma ihtimalleri de.
evimin bütün pencereleri parka bakıyor, bir gözüm sürekli üstlerinde.
4 yaşındakinin laftan sözden anlıyor olmasına güveniyorum, yoksa iki çocukla gerçekten zor.
geçen geçen yıl 1 ve 3 yaş olarak indirdiğimde 1 saatte tam anlamıyla haşatım çıkıyordu.
ve kendimden başka kimseye o zaman güvenmezdim.

Soylerim iki cocugu zapt etmek zor ama yapacak birsey yok mecbur kontrol altinda tutmaya beceremiyorsa bu isi yapmayacak o isinden olur mu olmaz mi diye dusunup ufacik cocuklarin basina yinre ayni seyin gelmesini goze almazdim bugun iyi birine denk geldi yarin ayni sey olursa kotu birisine denk gelmeyecegi ne malum ustelik sadece buda degil araba carpar kendine bilmeden zarar verir

geçen görümcem anlattı, parkta bir bakıcının çocuk ile ilgilenmediğini görmüş. kadın diğer bakıcılarla muhabbette ama çocuk ayakkabısını, çorabını çıkarıyor, hiç kadının umrunda değil diyordu.
sonra salıncak çarpmış çocuğa.
bakıcı giderken takip ettim evine kadar dedi.
çocuğun adı da asel mi öyle bir şeydi sanırım. çok sık kullanılan isim değil.
apartmanı öğrenince akşam çocukları kocasına bırakıp gitmiş, dairelerden birine sormuş.
gidip durumu anlatmış.
annesi de çok şaşırmış, çok da teşekkür etmiş.
çünkü mahalle parkı ve çocuk o ilgilenmediği arada caddeye de çıkabilir.
yada ortadan kayboladabilir.
olan olduktan sonra ah vah etmenin kimseye faydası olmuyor.
çocuklarla ilgili haber görsek içimiz yanıyor. bir de bunu engelleyebilecekken elimizden geleni yapmazsak sonrası daha acı.

Ya sapığın tekine gelseydi çocuğa tecavüz etseydi? Kesinlikle aileye söylemelisiniz.

Kötü niyetli olsa alıp götürebilirdi şurda buldum dediği yer apartmanın önü aynı zamanda arabaların geçtiği yol. muhtemelen bakıcı bebeği bırakıp eve çıktı ama site güvenli değil arabalar geçiyor ve çocuk yalnız kalmak için çok küçük

Ya sapığın tekine gelseydi çocuğa tecavüz etseydi? Kesinlikle aileye söylemelisiniz.
Zaten bu ihtimaller kanımı donduruyor bunu da geçtim ya o koca arabaların altında kalsa?
Kadın soğuk bir şekilde alıp gidince çocuk arkadasından “herkes anne olamıyor işte” dedi.anne değil bakıcı olduğunu söyledim biraz söylendi gitti

söylemelisiniz.
ama bakıcıyı suçlar şekilde değil, oldugu gibi anlatarak.2 tane küçük cocuk bir noktada yetişememiş olabilir bakıcı, başka çözüm düşünürler. ama aile bu durumu bilmeli, çünkü bir kez daha bu cocuklar bir şey yaşarsa bu durumda siz de susmuş olarak ortak olmuş olacaksınız o zaman vicdanınız sizi rahat bırakmaz diye düşünüyorum

Orada olan ben olmadığım için belki alıp götürecekti de birden sizi görünce hikaye mi uydurdu diye düşündüm kusura bakmayın, ben de sağlıklı düşünememiş olabilirim son zamanlarda okuduğumuz haberlerin fazla etkisinde kaldığım için.

Hepimiz öyleyiz hak verdim size de. Kızı alırken parktaki kimse görmedi köşede kaldı yani alıp gitse görmez görse bile anlamazdık dediğim gibi çok büyük bir site parkta kalabalıktı başına toplandık çocuğun yolda buldum diyince.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…