Mune abla açıklamış aslında sizin dava açma hakkınız yok,ancak aile vefatından sonra eşin dava açar mirası almak için.Cevapladiginiz icin tesekkur ederim.ancak bunu yardimlari olmasin diye bilincli yapmalari cok can yakici...yillardir biz neler cekiyoruz .benim es olarak hic hakkim yok mu.biktim artik bu borclardan.onlar evlatlarina yardim etmesin diye bunu bile dusunduler.ya ben .ne yapayim.
esimin ailesi borctan dolayi oturduklari evi torunlarina birakmak uzere noterden onayli akil sagligi yerindedir belgesi almislar.benim cocugum torun olmadigi icin..varlik sirketi borcludan alacak tahsil edemezse akrabalari bulur diye..ayni soyadtan.ben zaten normalde hicbirseylerini istemiyorum.ama sindiremiyorum sadece..Mune abla açıklamış aslında sizin dava açma hakkınız yok,ancak aile vefatından sonra eşin dava açar mirası almak için.
Ayrıca niye böyle birşey yapmışlar ki borç eşinizin borcu kayın ailenin ev tapusu onların üzerine değil mi onların evine haciz gelmez ki.
Hatta şuda var Allah uzun ömürler versin eşiniz vefat diyelim evli olduğu için borç size miras kalır, niye böyle birşey yaptılar ki,birde anlamadım noterde kağıdı eşiniz mi imzalamış.
Maalesef yasalara göre eş olsanız bile kayınvalide kayınpederinizin malları üzerinde bir hakkınız yok, şu an o mallar üzerinde eşinizin bile kanunen hakkı yok, ev eşinizin üzerine olsaydı ve eşiniz tapuyu başkasının üzerine yapmaya kalksaydı o zaman dava açma, ev üzerine konut şerhi koydurma hakkınız vardı lakin şu durumda yapacak birşey yok ne yazık ki.Cevapladiginiz icin tesekkur ederim.ancak bunu yardimlari olmasin diye bilincli yapmalari cok can yakici...yillardir biz neler cekiyoruz .benim es olarak hic hakkim yok mu.biktim artik bu borclardan.onlar evlatlarina yardim etmesin diye bunu bile dusunduler.ya ben .ne yapayim.
Ben zaten bu insanlardan hicbirsey istemiyorum..kizginligim bunca sikinti cekilirken daha cok cek der gibi bunu yapmis olmalari..ayrica bir para falan verilmis degil esime..Eşinizin ailesi daha önce eşinizin borçların dan dolayı bir mal veya para verdiler ise o evi de ablasının hakkı olarak ablasına vermiş olabilirler......... yada eşiniz bankaya vs ipotek olarak göstermek isterse diye önlem almaya çalışmış olabilir ki yine bildiğim kadarı ile bu işlem ipotek gösterilmesine engel değil yani aslında yaptıkları işlem pekde geçerli bir işlem değil .........ancak satış gibi gösterip tapuyu torunun üzerine yaparlarsa ipotek için Rıza göstermeyeceği için ipotekde gösteremezsiniz fevatları durumunda hakda iddia edemezsiniz çünkü tabuda hibe değil satış görünüyor ise....,... şu anda yaptıkları noter işlemi sizi o mirasdan mahrum bırakmaz çünkü mirasdan mahrum bırakılmalar gibi bir durumda saklı pay diye bir durum vardır bu pay miras birakan tarafından ihlal edilirse mahkeme kararı ile bozulur
Cok tesekkur ederim insallah...rabbim yardim etsin de yillardir suren bu sikinti bitsin.Maalesef yasalara göre eş olsanız bile kayınvalide kayınpederinizin malları üzerinde bir hakkınız yok, şu an o mallar üzerinde eşinizin bile kanunen hakkı yok, ev eşinizin üzerine olsaydı ve eşiniz tapuyu başkasının üzerine yapmaya kalksaydı o zaman dava açma, ev üzerine konut şerhi koydurma hakkınız vardı lakin şu durumda yapacak birşey yok ne yazık ki.
Allah yardımcınız olsun, dilerim bir an önce borçlarınızdan kurtulur feraha erersiniz.
Rica ederim, canı gönülden dilerim ki umarım maddi manevi tüm sıkıntılarınız biter ve rahatlarsınız, herşey bir yana duygusal olarak kimsenin yanınızda olmamasına üzülmenizi anlıyorum, kolay değil elbet ama her gecenin bir sabahı vardır, Allah yar ve yardımcınız olsun inşallah.Cok tesekkur ederim insallah...rabbim yardim etsin de yillardir suren bu sikinti bitsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?