Ailemle yaşadığım evden ayrılmak istiyorum..

Evet doğru ama adam konu sahibinden bir kira bedeli kapora istemiş 750 lira .

Değildir inşallah. Konuşup öğrenin. istese bile ihtiyacınız olduğu belirtip vermeme çalışın böyle geri ödemesiz bişey
Evet adam daireyi göstermek için arayacağını söyledi.. aradığında bu Ne kaporası, bu parayı geri ödeyecek misiniz vs diye sorarım..

Sahibinden de buldum. Hani nasıl bi sistemleri var bilmiyorum.. bina komple bunların olabilir.. emlakçı mı ev sahibi mi bilmiyorum.. ama anladığım kadarıyla öğrenci ve bekar kesimi kalıyor
kimden kısmında yazar aslında,eğer görüşmeye gittinizde yine kapora derse verme 750 lira,depozito derse verirsin evden çıkacağın zaman alırsın tabi önce eşyalara evin durumuna vs bakar.

Sanırım apart tarzı biryer,çamaşır makinesi de ortaktır o zaman evde yoksa.

Aynen apart tarzı .. odada sadece banyo tuvalet, yatak tv, bi sandalye, bi de elbise ve buzdolabı var.. telefonda söyledi.. mutfak ve çamaşır makinesi ortak kullanımmış

Aynen apart tarzı .. odada sadece banyo tuvalet, yatak tv, bi sandalye, bi de elbise ve buzdolabı var.. telefonda söyledi.. mutfak ve çamaşır makinesi ortak kullanımmış
Özel öğrenci yurtlardaki gibi bi sistem sanırım.. öğrenciyken bi süre böyle ortak kullanım olan yurtta kalmıştım..

Annenle anlaşamıyosan ve titizsen ortak mutfak işi bozar oradada anlaşamazsın..
annemle sıkıntım yok.. ablamla aram çok kötü.. artık yaşımız da küçük değil yani.. ben 30, o 50 yaşında.. çocuk değiliz artık o yüzden...sürekli bi kavga huzursuzluk..bi süre sonra insanın dayanacak gücü kalmıyor ... insan öz kardeşinden nefret edermiymiş.. meğerse edermiş... bi iki günde olacak bi şey değil zaten bu nefret .. 6 senenin birikimi ...

Mutfağın ortak kullanım alanında olması eski tip pansiyon, apartları getirdi aklıma. Tatile giderken bile böyle bir şeyi istememiştim. Kendi özelim, kendime ait eşya olsun diye. Sırf bu sebepten bile çok fazla insanla muhattap olacaksınız. Bunun güvenliği var, temizlik anlayışı var. Bilemedim yani. Ankara fiyatlarını bilmiyorum ama o fiyata 1+0 içinde mutfağı olan bir daireyi İstanbul gibi bir yerde bulabilirsiniz. Belki merkeze biraz uzak olur, 10 dk değil de 20 dk otobüs yolculuğu yaparsınız.

Şu anda yaşadığınız yerden kurtulma telaşıyla yanlış karar vermeyin diye uyarmak istedim. Ayrıca kaparo ve depozito ayrı şeyler. Depozito eve verebileceğiniz zarar düşünülerek alınır, eğer sorun yoksa evi boşaltırken iade edilir. Ama kaparo ev yada araba gibi şeyleri alırken ödenir, siz kiralıyorsunuz. Emin olmadan gereksiz bir ödeme yapmayın. Dolandırıcıların geliştirdikleri yöntemlere şaşıp kalıyoruz.

Kira zaten 750 tl, ayni niktarda kapora olmaz. Ya depozito demek istedi ya da tutari yanlis soyledi.

Bence konu sahibi yanılıyor.
O parayi komisyon olarak istemislerdir. Yani emlakci -araci kendi payi icin
Yoksa hic bir aylik kira parasina kapora mi olur ki?
Kapora ; "at iki yüzlük de baska adaylara gostermeyeyim evi,sonra kiradan düşerim " demek.
Komisyon ; "o kadar ev bulduk. Su parayi ver de biz de ekmek teknemizi döndürelim" demek.
Deposito ; "ya eve civi çakar, esyalari kırarsan? Bir kira bedeli ver de çıkışta hersey yerli yerindeyse biz sana oderiz. Kirdigin döktüğün zarar varsa da ev sahibine veririz" demek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…