- Konu Sahibi FiltrekahvesevenKleopatra
-
Genelde emlakçı ayarlıyosa evi o da Bir kira bedeli para istiyor ya acaba ben o mu diye düşündüm başta..Evet, yanlış algilamisim. Kirada da oturdum, ama hiç kapora isteyen olmamıştı. Depozito istediler hep.
Evet doğru ama adam konu sahibinden bir kira bedeli kapora istemiş 750 lira .Kaporayi verirsen taşındıktan sonra o miktarı düşer kalan parayı verirsin kira da kapora evi tuttum sözü veriyorsun ya o taşınmaz vazgeçersen yanıyor
Yanlışım varsa duzeltirler
Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah
Siz evi kimden buldunuz ev sahibi mi emlakçı mı.Genelde emlakçı ayarlıyosa evi o da Bir kira bedeli para istiyor ya acaba ben o mu diye düşündüm başta..
Değildir inşallah. Konuşup öğrenin. istese bile ihtiyacınız olduğu belirtip vermeme çalışın böyle geri ödemesiz bişeyGenelde emlakçı ayarlıyosa evi o da Bir kira bedeli para istiyor ya acaba ben o mu diye düşündüm başta..
Sahibinden de buldum. Hani nasıl bi sistemleri var bilmiyorum.. bina komple bunların olabilir.. emlakçı mı ev sahibi mi bilmiyorum.. ama anladığım kadarıyla öğrenci ve bekar kesimi kalıyorSiz evi kimden buldunuz ev sahibi mi emlakçı mı.
Evet adam daireyi göstermek için arayacağını söyledi.. aradığında bu Ne kaporası, bu parayı geri ödeyecek misiniz vs diye sorarım..Değildir inşallah. Konuşup öğrenin. istese bile ihtiyacınız olduğu belirtip vermeme çalışın böyle geri ödemesiz bişey
kimden kısmında yazar aslında,eğer görüşmeye gittinizde yine kapora derse verme 750 lira,depozito derse verirsin evden çıkacağın zaman alırsın tabi önce eşyalara evin durumuna vs bakar.Sahibinden de buldum. Hani nasıl bi sistemleri var bilmiyorum.. bina komple bunların olabilir.. emlakçı mı ev sahibi mi bilmiyorum.. ama anladığım kadarıyla öğrenci ve bekar kesimi kalıyor
Aynen apart tarzı .. odada sadece banyo tuvalet, yatak tv, bi sandalye, bi de elbise ve buzdolabı var.. telefonda söyledi.. mutfak ve çamaşır makinesi ortak kullanımmışkimden kısmında yazar aslında,eğer görüşmeye gittinizde yine kapora derse verme 750 lira,depozito derse verirsin evden çıkacağın zaman alırsın tabi önce eşyalara evin durumuna vs bakar.
Sanırım apart tarzı biryer,çamaşır makinesi de ortaktır o zaman evde yoksa.
Özel öğrenci yurtlardaki gibi bi sistem sanırım.. öğrenciyken bi süre böyle ortak kullanım olan yurtta kalmıştım..Aynen apart tarzı .. odada sadece banyo tuvalet, yatak tv, bi sandalye, bi de elbise ve buzdolabı var.. telefonda söyledi.. mutfak ve çamaşır makinesi ortak kullanımmış
annemle sıkıntım yok.. ablamla aram çok kötü.. artık yaşımız da küçük değil yani.. ben 30, o 50 yaşında.. çocuk değiliz artık o yüzden...sürekli bi kavga huzursuzluk..bi süre sonra insanın dayanacak gücü kalmıyor ... insan öz kardeşinden nefret edermiymiş.. meğerse edermiş... bi iki günde olacak bi şey değil zaten bu nefret .. 6 senenin birikimi ...Annenle anlaşamıyosan ve titizsen ortak mutfak işi bozar oradada anlaşamazsın..
Selam kızlar .. hemen konuya gireyim.. Ankara’da yaşıyorum ama annem babam ayrılalı çok oldu.. Şu an oturduğum evde annem asla anlaşamadım Benden büyük kardeşlerimle yaşıyorum.. daha önce zaten yaşadığım problemlere dair bir konu açmıştım burada .. Aylar geçti ama huzursuzluklar aynı şekilde devam ediyor evin içinde... kardeşlerimle aram o kadar kötü ki anlatamam yani yüzlerini görmeye tahammül edemiyorum artık öyle bir noktaya vardım.. Özelliklede bir tanesi ile esas onun yüzünü görmeye tahammül edemiyorum .. Hatta sırf şu evden kaçmak için evlenmeyi bile istiyorum yani son bi iki senedir falan sırf kaçmak için yani evliliğe Bayıldığımdan falan değil.. Ama gel gör ki kafama göre birisi çıkmıyor karşıma bir türlü karşılaştım erkekler hep asalak para yiyici salak saçma tripler ... neyse Uzun zamandır bu evden taşınma fikri aklımdaydı zaten ama artık dayanılmayacak bir hal aldı benim için...biraz birikmiş param vardı bir de şu anda bir işim var çok fazla kazanmasam da en azından ucu ucuna yetecek kadar bir para kazanıyorum şu anda ayrı eve Çıktığımda ... neyse bugün bir yeri aradım .. Bir stüdyo daire tutacağım . fiyatı 750 TL.. Bu fiyatın içinde elektrik su aidat internet her şey var ...eşyalı yani yurt gibi düşünün .Anladığım kadarıyla zaten bekar ve öğrenci kesim falan kalıyor daha çok.mutfak ortak kullanım alanında ..bütün daireler aynı mutfağa kullanıyormuş.. bana bu fiyat Ankara şartlarında uygun geldi ..içinde bunlar dahil olunca ne diyorsunuz .. Bir de adam 750 TL’de kapora istiyoruz dedi.. ben çok fazla anlamıyorum bu taşınma kira işlerinden yani kapora alacağım derken ne demek istedi? bu parayı sonra bana verecek mi onu çok anlayamadım? Bu işlerden anlayan varsa beni aydınlatırsa çok sevinirim .. birkaç gün sonra eve gidip göreceğim ev bir hafta sonra boş olacakmış bu sefer kesin taşınmayı düşünüyorum .. Yoksa bu evde kanser olacağım diye korkuyorum gerçekten merak edenler daha önce açtığım konuyu okuyabilir... Orada detay vermiştim zaten Sorunlarıma dair.. Şimdi ben bu eve taşınırsam birikmiş paramın bir kısmını buraya vermek durumunda kalacağım ama en azından huzurum olur diye düşünüyorum ne diyorsunuz kızlar...
Bence konu sahibi yanılıyor.hayırlısı olsun inş. Bu şekilde deneyin o zaman, ilerde daha iyi durumunuz olduğunda başka yere geçersiniz.
Kaporuyu evet size geri verecekler oradan ayrılırken. Bir hasar var mı diye bakar, varsa onların masrafını kaporadan düşerler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?