• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailemle yaşadığım evden ayrılmak istiyorum..

FiltrekahvesevenKleopatra

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2012
1.340
1.785
133
Ankara
Selam kızlar .. hemen konuya gireyim.. Ankara’da yaşıyorum ama annem babam ayrılalı çok oldu.. Şu an oturduğum evde annem asla anlaşamadım Benden büyük kardeşlerimle yaşıyorum.. daha önce zaten yaşadığım problemlere dair bir konu açmıştım burada .. Aylar geçti ama huzursuzluklar aynı şekilde devam ediyor evin içinde... kardeşlerimle aram o kadar kötü ki anlatamam yani yüzlerini görmeye tahammül edemiyorum artık öyle bir noktaya vardım.. Özelliklede bir tanesi ile esas onun yüzünü görmeye tahammül edemiyorum .. Hatta sırf şu evden kaçmak için evlenmeyi bile istiyorum yani son bi iki senedir falan sırf kaçmak için yani evliliğe Bayıldığımdan falan değil.. Ama gel gör ki kafama göre birisi çıkmıyor karşıma bir türlü karşılaştım erkekler hep asalak para yiyici salak saçma tripler ... neyse Uzun zamandır bu evden taşınma fikri aklımdaydı zaten ama artık dayanılmayacak bir hal aldı benim için...biraz birikmiş param vardı bir de şu anda bir işim var çok fazla kazanmasam da en azından ucu ucuna yetecek kadar bir para kazanıyorum şu anda ayrı eve Çıktığımda ... neyse bugün bir yeri aradım .. Bir stüdyo daire tutacağım . fiyatı 750 TL.. Bu fiyatın içinde elektrik su aidat internet her şey var ...eşyalı yani yurt gibi düşünün .Anladığım kadarıyla zaten bekar ve öğrenci kesim falan kalıyor daha çok.mutfak ortak kullanım alanında ..bütün daireler aynı mutfağa kullanıyormuş.. bana bu fiyat Ankara şartlarında uygun geldi ..içinde bunlar dahil olunca ne diyorsunuz .. Bir de adam 750 TL’de kapora istiyoruz dedi.. ben çok fazla anlamıyorum bu taşınma kira işlerinden yani kapora alacağım derken ne demek istedi? bu parayı sonra bana verecek mi onu çok anlayamadım? Bu işlerden anlayan varsa beni aydınlatırsa çok sevinirim .. birkaç gün sonra eve gidip göreceğim ev bir hafta sonra boş olacakmış bu sefer kesin taşınmayı düşünüyorum .. Yoksa bu evde kanser olacağım diye korkuyorum gerçekten merak edenler daha önce açtığım konuyu okuyabilir... Orada detay vermiştim zaten Sorunlarıma dair.. Şimdi ben bu eve taşınırsam birikmiş paramın bir kısmını buraya vermek durumunda kalacağım ama en azından huzurum olur diye düşünüyorum ne diyorsunuz kızlar...

Önceki konunuzu gormeiyorum sınırlama getirmişsiniz,
Ama huzur herşeyden önemli umarım herşey dilediğiniz gibi olur
Bu arada kapora güvence bedelidir kaldığınız eve zarar veriseniz ev sahibi bunu bedel kabul edip geri vermez

Studyo dediğin 1+0 mı? Daha önce öyle bir evde yaşadım. Hapis gibi, belirli bir süre sonra duvarlar üzerinize geliyor.

Herşey dahil olması güzelmiş, ama mutfağı da olan bir eviniz olsa çok daha iyi olurdu.

Studyo dediğin 1+0 mı? Daha önce öyle bir evde yaşadım. Hapis gibi, belirli bir süre sonra duvarlar üzerinize geliyor.

Herşey dahil olması güzelmiş, ama mutfağı da olan bir eviniz olsa çok daha iyi olurdu.
Evet 1+0.. Ayrı mutfağı olan , ayrı salon olan evi ben de çok isterim ama öyle evlerde maalesef her şey dahil olmuyor hem depozito hem kapora istiyorlar bir sürü bir şey istiyorlar ya şu an ona ayıracak bir bütçem yok maalesef☹️

Evet 1+0.. Ayrı mutfağı olan , ayrı salon olan evi ben de çok isterim ama öyle evlerde maalesef her şey dahil olmuyor hem depozito hem kapora istiyorlar bir sürü bir şey istiyorlar ya şu an ona ayıracak bir bütçem yok maalesef☹
hayırlısı olsun inş. Bu şekilde deneyin o zaman, ilerde daha iyi durumunuz olduğunda başka yere geçersiniz.

Kaporuyu evet size geri verecekler oradan ayrılırken. Bir hasar var mı diye bakar, varsa onların masrafını kaporadan düşerler.

hayırlısı olsun inş. Bu şekilde deneyin o zaman, ilerde daha iyi durumunuz olduğunda başka yere geçersiniz.

Kaporuyu evet size geri verecekler oradan ayrılırken. Bir hasar var mı diye bakar, varsa onların masrafını kaporadan düşerler.
Zaten emin ol şu an oturduğum evde de odamdan dışarı çıktığım yok ... Ve bu çileyi altı senedir çekiyorum altı sene dile kolay ☹️

ben de depozito diye algıladım. Ne kaparosu hakketen, satın almıyorsunuz ki.
Adam bana evi göstermek için arayıp randevu vereceğini söyledi şu an evde dolu olduğu için, Ben şu an bana gösterecek bir dairede kiracı olduğu için .., Aradığında sorarım kapora derken ne demek istediiniz diye?..

Bi de şu anda kamuya atanmak istediğim için bi yandan kpss ye hazırlanmam gerekiyor ... sınava 3 Aydan az bi süre kaldı... temelim çok şükür var ama bu evdeki huzursuzluktan ötürü kitap yüzü açamıyorum maalesef... ☹️☹️ Huzur, sükunet olmadan nasıl ders çalışayım..☹️ Biraz da bu yüzden gitmek istiyorum evden.. kendi geleceğim için..

Depozitonun ne olduğunu biliyorum ama kaporayı pek anlayamadım ..
Kaporayi verirsen taşındıktan sonra o miktarı düşer kalan parayı verirsin kira da kapora evi tuttum sözü veriyorsun ya o taşınmaz vazgeçersen yanıyor
Yanlışım varsa duzeltirler
Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah

O dediginiz

O dediginiz depozito değil mi? Kapora evi başkası tutmasın diye bırakılan rehin para olması lazım?

Back