- 17 Nisan 2023
- 90
- 24
- Konu Sahibi olmuyoreskisigibi
Ailem özellikle annem gereksiz cimri insanlar. Annem her şeyin ucuzunu almaya çalışan, resmen paraya tapan birisi olmuştur hep. Onun yüzünden kendime doğru düzgün kıyafet bile alamıyorum yıllardır. Babam ne zaman para istesem verir ama ondan da sürekli istemeye çekiniyorum. Ki işi sebebiyle çoğu zaman evde bile olamıyor yani annemle kalıyorum hep. Gel gelelim asıl meseleye. Ön dişlerimi küçükken kırdığımdan dolayı estetik dolgu yapılmıştı. Zamanla bu dolgular her ne kadar iyi baksam da biraz kararmaya başladı bu yüzden de yenilenmeleri lazım. Anneme ne zaman bunun konusunu açsam bir şeyleri bahane edip duruyor. Gerçekten parası olmasa anlayacağım ama istese karşılayabilir. Daha yaşım 18 ve gülmeye utanıyorum resmen. Bu meseleyi babamla konuşup halledebilirim ama asıl canımı sıkan şey gereksiz cimrilikleri. Çoğu arkadaşımın ailesi parasından kısıp çocuklarına bir şeyler alıyor ve inanılmaz moralim bozuluyor. Zaten bu yıl liseyi bitirdim ve belli sebeplerden dolayı üniversite sınavına çalışamadığımdan mezuna kaldım. Bu yıl da işe girersem üniversite hayalimi askıya olmuş olurum muhtemelen çünkü iş ve ders çalışmayı aynı anda yürütebileceğimi hiç sanmıyorum. Moralim gerçekten çok bozuk. Okumaya hevesim de eskisi kadar kalmadı bazen kendi kendime “üniversiteyi boş ver iş hayatına gir.” diyorum. Ki okumanın da artık boş olduğunu düşünüyorum zaten ama akranlarım üniversite hayatını yaşarken onlara imrenip iyice üzüleceğim bunu da biliyorum. Umarım yardımcı olacak arkadaşlar çıkar. Şimdiden teşekkür ederim.