• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem ve imar barışı ödemeleri

Arkadaşlar bunalmış durumdayım.Buraya yazıp rahatlamak istedim.Babam bir ev yaptı.Bütün çocuklarınada birer daire düştü.Şimdi imar barışından dolayı herkes kendi dairesinin parasını ödeyecek.2ablam var 2sininde maddi durumu yerinde babamın verdiği daireden hariç daireleri var.Ben lojmanda oturuyorum,eşim imam başka evim yok.Aslında kuran kursu hocasıyım henüz atanamadım.Küçük oğlan olduğundan beri ücretli öğreticilikte yapamıyorum yani tek maaşla çok şükür gayet iyi geçiniyoruz.Asıl konu ablamlarda babamlarda o daireye muhtaçmışım gibi davranıyorlar,maddi konularda her zaman küçümser gibi konuşuyorlar güya şakalaşıyorlarmış benimle gerçekten çok üzülüyorum.Aslında niyetleri belkide rencide etmek değil ama eleştirmek huy olmuş.Şimdiye kadar şükür onlardan yardım talep etmedim.Ama imar barışından dolayı herkes kendi dairesinin parsını verip oturum izni alacak.Parayı toparladık sadece 2 bin eksiğimiz var.Onlardan istesem eminim verirler ama şakayla karışık 2 bini mi bulamadın derler.Ne kadar bunaldım anlatamam
Hiç mi arkadaşınız yok
Hiç mi müezzin , çevre köyde imam yok anlamadım. Borç alın .
En düşük imam maaşı ; 3400 lira.
Zaten lojmandasınız.
Bin bin iki ayda ödersiniz.
Çok mu büyütüyorsunuz acaba 2000 TL'yi ?

Hiç mi arkadaşınız yok
Hiç mi müezzin , çevre köyde imam yok anlamadım. Borç alın .
En düşük imam maaşı ; 3400 lira.
Zaten lojmandasınız.
Bin bin iki ayda ödersiniz.
Çok mu büyütüyorsunuz acaba 2000 TL'yi ?
Aslında hepsinin cevaplarını vermiştim yukarıdaki yazıları okursanız sevirim ayrıca köyde değilim baya tarihi ve merkezi bir yerdeyim belirteyim dedim

Elinizdeki parayla altın yapıp bozarak zaman içinde 2bin kazanabilirdiniz aslında.

Aileniz den evi kabul ediyorsunuz da iki bin TL borç istemekten mi rahatsizsiniz?

Aileniz den evi kabul ediyorsunuz da iki bin TL borç istemekten mi rahatsizsiniz?
Pes sadece yorum yapmak için yapmayın. Ne kadar hassas bir durum olduğunu görmüyorsunuz sadece kırmak için konuşmayın lütfen. Eğer gerçekten konuyla alakalı fikir sahibi olmak isti yorsanız önceki mesajları okuyun lütfen

Birde yanlış anlaşıldım sanırım parayı nerden bulabilirim değilki derdim sadece ailemden alabilirim artık çünkü ödemeye 2 gün kaldı cumartesi teslim edilecek ben sadece düştüğüm duruma üzülüyorum o kadar

Diyorum ya ya kredi çekmek istemiyorum işte. O hatan para ksln kazancında bereketini götürüyor. Babamda aynı maalesef 2bin lira para verecekler ama bir sürüde akıl verecekler. Ayrıca duymayan kalmayacak emin olun. Şükür ailemin izniyle evlendim ama eşimin ailesini maddi durumunu gram beğenmezler her fırsatta maddi durumla alakalı bir sürü tavsiye adı altında eleştiri alıyorum. Bu yüzden bazen ne ablamlarla ne babamla görüşmek istemiyorum

Banka kredisi düşünmüyorsanız, ya ailenizden borç alacaksınız, ya borç alacak daha uzak arkadaş, iş arkadaşı vs bulacaksınız. Başka ihtimal yok.

Birde yanlış anlaşıldım sanırım parayı nerden bulabilirim değilki derdim sadece ailemden alabilirim artık çünkü ödemeye 2 gün kaldı cumartesi teslim edilecek ben sadece düştüğüm duruma üzülüyorum o kadar

İsyan ederek isteyin o zaman. Kaç kere aşağıladınız, 2 bin borç isteyeceğim diye kaç gündür dünyam karardı. Borç olarak istediğim için laf söylemeye hakkınız yok. Geri ödemezsem o zaman laf edersiniz. Nedir bu yıllardır söylediğiniz laflar. Kocamdan ayrılıp da zengin koca bulup onunla mı evleneyim? Ne istiyorsunuz, amacınız ne vs. O sırada aklınıza ne gelirse söyleyin, ne kadar kırılıp bunaldığınızı anlatın. Anlatmazsanız bilemezler. Siz rahatlayın, ondan sonra onlar düşünsün.

Son düzenleme:
İsyan ederek isteyin o zaman. Kaç kere aşağıladınız, 2 bin borç isteyeceğim diye kaç gündür dünyam karardı. Borç olarak istediğim için laf söylemeye hakkınız yok. Geri ödemezsem o zaman laf edersiniz. Nedir bu yıllardır söylediğiniz laflar. Kocamdan ayrılıp da zengin koca mı bulup onunla mı evleneyim? Ne istiyorsunuz, amacınız ne vs. O sırada aklınıza ne gelirse söyleyin, ne kadar kırılıp bunaldığınızı anlatın. Anlatmazsanız bilemezler. Siz rahatlayın, ondan sonra onlar düşünsün.
Öyle söylediğim zamanlarda oldu ama değişmediler. Galiba karakterleri böyle. Bana da sirayet etmişti eleştirme huyu evlenince eşim sayesinde farkettim ki sürekli bir eleştiri halindeyim şimdi hayat felsefem herkesi eşit görmek. Yani karşımda cumhurbaşkanı da olsa çöpçüde olsa aslında aynı mesafede benim için ama bunu aşmak kolay değil galiba. Öyle olduğunu biliyorum ama üzülmeden yapamıyorum işte

sikintinizi buradan hissettim.keske mümkün olsaydi da verebilseydim size o parayi.Ben de kisa bir süre önce aileme para gönderdim.Onlar da cok sikismisti.Bazi insanlar inanamiyorlar bu miktarin bulunamayacagina ama ben cok iyi biliyorum bulunamadigini.Üzmeyin kendinizi.Annenize rica edin borc oldugunu ve kimseye söylememesi gerektigini.Umarim en kisa zamanda iciniz rahatlar.

sikintinizi buradan hissettim.keske mümkün olsaydi da verebilseydim size o parayi.Ben de kisa bir süre önce aileme para gönderdim.Onlar da cok sikismisti.Bazi insanlar inanamiyorlar bu miktarin bulunamayacagina ama ben cok iyi biliyorum bulunamadigini.Üzmeyin kendinizi.Annenize rica edin borc oldugunu ve kimseye söylememesi gerektigini.Umarim en kisa zamanda iciniz rahatlar.
Çok teşekkür ederm güzel bir yorum için. İnşallah kolay atlatırım. Evet insanlara kolay geliyor. Bazen 1 lira bile o kadar değerli oluyorki ama insanlar sadece eleştirmek için yorum yapıyor aslında ailemin tavrıyla aynı tavır

Back