Keşke şuan böyle düşünebilseler.Hiçbir engeli olmayan birinin evlendikten sonra aynı duruma düşmeyeceğinin garantisi var mı? O zaman da boşanın mı diyecekler? Ya da sizin şu an aynı şeyi yaşamayacağınızı aileniz nerden biliyor?
Başka bir bahane bulurdum zaten o insanlar çok hassas siz de gerçeği söyleyince kalbi daha da kırılmıştır.Nasıl açıkça öyle dedim(?) Siz olsanız bu durumda karşı tarafa ailem bu sebepten dolayı olumsuz diyor yerine ne derdiniz? Sadece merak ediyorum samimiyetle soruyorum başka ne denilebilirdi ona gerçeği söylemek yerine?
Başka bir bahane ne olabilirdi? Çünkü başka bahane edebilecekleri hiçbir şey yok gerçekçi olmayan şeylerle onu yaralamak yerine kendisinin kompleks yapmadığı, abarttiklari kadar sorun olmayan gerçeği söyledim. Doğru olmayabilir size göre ama yaşarken öyle değil Emin olunBaşka bir bahane bulurdum zaten o insanlar çok hassas siz de gerçeği söyleyince kalbi daha da kırılmıştır.
Hanımefendi bahaneler torbaya mı girdi? Ailem şuan için evlenmemi istemiyor, biraz daha bekarlığımı yaşamamı istiyorlar, bu süreçte de seni ve aileni tanımak, görmek istediler diyip o zaman aralığında aileyi ikna etmeye çalışırdınız. Kusura bakmayım da her doğru her zaman her yerde söylenmez. İnsanlar kendilende başkalarının eksik gördüğü şeyi kompleks yapmayıp aşmış olabilirler ama bu onların kırılıp üzülmeyeceği anlamına gelmiyor. Kalp taşıyoruz hani, hassas...Başka bir bahane ne olabilirdi? Çünkü başka bahane edebilecekleri hiçbir şey yok gerçekçi olmayan şeylerle onu yaralamak yerine kendisinin kompleks yapmadığı, abarttiklari kadar sorun olmayan gerçeği söyledim. Doğru olmayabilir size göre ama yaşarken öyle değil Emin olun
Ben de bunu istiyorum. Hiç çabalamdim olmasın diye. Enin de sonunda onunla evleneceğim. Başına gelen birinden duymak iyi geldi. Teşekkür ederimBenim esim de engelli. Ayni sekilde basta ailem cok karsi cikmisti, bir kac sene onlari ikna etmek icin bekledim ama cok pismanim keske beklemeden hemen evlenseydim. 20 sene gecse de ikna olmuyorlar, sebebi de elalem ne der, baskasini bulamamis mi diye dedikodu yapmalarindan utanmalari. Bizim akrabalar boyle, zaten hep acik ararlar. Neyse ki akrabalarimi hic hazetmedigim icin kimseyle gorusmuyorum. Eger sevgilinize ve iliskinize guveniyorsaniz araya cok tartisma girmeden oldu bittiye getirip evlenmeniz. Soku ne kadar cabuk atlatirlarsa o kadar iyi, akrabalar da iki dedikodu yapar sonra unutur. Zaten herkesin kendine gore yeterince derdi var.
Ben neyin ne olduğunu fazlasıyla biliyorum merak etmeyin. Sorma sebebim çok başka.Merak etmenize gerek yok çünkü dinimizde evet anneye ve babaya karşı gelmek doğru değil fakat evlenmek istediği birinin engeli yüzünden istemiyorlarsa orda işler değişir zamanla ailesini yumuşatır o zaman günaha girmez.
Dedigim gibi benim için aşırı hassas bir konu ve insan tetikleniyo umarım sevgiliniz çok yara almaz bu süreçteBenim ondan başka bu durumu paylaşabileceğim kimse yok ve onun da önceliği her şey olması gerektiği gibi olsun sonrasında olmazsa o zaman evlenelimdi. Ona yansıtmamak elimde olsaydı emin olun bunu yapardım.
Hiç bir şeyden anlamamissiniz.Siz ayrılın bu adamdan. Sevgilinize sahip çıkacak potansiyel yok sizde. Tanımlarken arkadaşım diyorsunuz. Ailenizi ikna etme peşindesiniz. Adamın yüzüne “bedensel kusurun yüzünden seni istemiyorlar” diyebilecek kadar da vicdansızsınız. Ailenizden bir farkınız yok.
İlk mesajınızı alıntılamışlar değiştirince kaybolmuyor. Gayet de bunu yazmışsınız. Aileniz böyle sığ düşünceli siz de gidip sevgilinize ailem seni bu yüzden istemiyor demişsiniz. Böyle ikna mı olur? Hadi aileniz bir şekilde yola geldi adamın hiç mi kırgınlığı olmayacak. Asla ailene karşı olumlu yaklaşamayacak üstelik zaten elinde olmayan bir durum için istenmediğini söylemişsiniz.Hiç bir şeyden anlamamissiniz.
Kaybolması için değiştirmedim. Ona soyledim evet başka seçenek yoktu söylemek dışında. Biz kendi aramızda anlaşıyoruz birbirimize kırılmıyoruz siz dert etmeyin.İlk mesajınızı alıntılamışlar değiştirince kaybolmuyor. Gayet de bunu yazmışsınız. Aileniz böyle sığ düşünceli siz de gidip sevgilinize ailem seni bu yüzden istemiyor demişsiniz. Böyle ikna mı olur? Hadi aileniz bir şekilde yola geldi adamın hiç mi kırgınlığı olmayacak. Asla ailene karşı olumlu yaklaşamayacak üstelik zaten elinde olmayan bir durum için istenmediğini söylemişsiniz.
Adam hala naif davranmış. Onun naifliği size yakışmıyor.
Tanıma fırsatı verseler seveceklerine eminim Başkasının başına gelse ailem bu söylenilen şeyleri kınarlardı öyle şey mi olur önemli olan karakterdir derlerdi. Ailem böyle insanlar değil aile tanışmasında amcalarım ve yengelerim de vardı onlar sevgilimi görüp olumsuz fikir beyan edince annem ve babam da etkilendi bu durumdan utandilar utanılacak hiçbir şey yok çevrenin etkisi çok oldu. Şimdi ise ailemi tanıyamıyorum.