Hasta insan bu islerle ugrasamaz.Duygu sömürüsü yapmasına göz yummayın.Gerekli yerde gerekli tepkiyi mesafeyi anneniz de olsa koymanız gerekli.Sana tavsiyem artık senin bir ailen var ve kök ailen buna saygı duymuyorsa önceligin esin ve sen ol.Annem her gün aramamı bekliyor. Bir gün aramayınca hayırsız oluyorum trip atıyor. Hasta olduğu için kıyamıyorum
Ben sınırı nasıl koyacağımı az çok biliyorum ama bana gelen tepkilerden korkuyorum. Çünkü hep söylemler ile baskılandım. Evlenirsen gelmezsin maaşımı aldım bize para vermelisin abinle iyi geçin biz ölürsek abine iyi bak gibi.. dolayısıyla tepkiyi koyamıyorum.Siz iki yetiskin insansiniz, cocuk degil. Aileniz de yetiskin gibi davranip bunu idrak etsinler. Sınırınızı koyun acikca soyleyin. Yuvanizdaki huzur etkilenmesin.
Size ve ece1980’e teşekkür ederim beni anlayıp yorumladığınız için çok sağ olunHasta insan bu islerle ugrasamaz.Duygu sömürüsü yapmasına göz yummayın.Gerekli yerde gerekli tepkiyi mesafeyi anneniz de olsa koymanız gerekli.Sana tavsiyem artık senin bir ailen var ve kök ailen buna saygı duymuyorsa önceligin esin ve sen ol.
Nasıl bir kafa yapısı bu yahu.Abine neden sen bakacaksın engeli mi var? Rahatsız mı?Ailen asırı manipülatör evlenmissin alacağın tepkiler sen kararlı durursan bir süre sonra bitecek.Ayrıca ne parası istiyorlar durumları mı kötü?Evlenirsen gelmezsin maaşımı aldım bize para vermelisin abinle iyi geçin biz ölürsek abine iyi bak gibi..
Abim çalışmıyor evli çocukları var. Annemler onlara destekçi.Nasıl bir kafa yapısı bu yahu.Abine neden sen bakacaksın engeli mi var? Rahatsız mı?Ailen asırı manipülatör evlenmissin alacağın tepkiler sen kararlı durursan bir süre sonra bitecek.Ayrıca ne parası istiyorlar durumları mı kötü?
E calıssın alıstırmıslar kazık kadar adamı.Çocuk yapmayı biliyor evine bakmayı mı bilemeyecek.Bu durumun önüne geçmezsen sizi sömürürler esinle aran bozulur.Yolun basında al önlemini.Belki tavır tepki görürsün ama zamanla geçecek.Abim çalışmıyor evli çocukları var. Annemler onlara destekçi.
Sen abinin annesi değilsin. Saçma saçma iş yapmasınlar.Abim çalışmıyor evli çocukları var. Annemler onlara destekçi.
Kusura bakmayın ama aileniz tam parazit gibi. Koca herif evde yatacak, siz ve kocanız onlara finansör olacaksınız. Biran önce net tavır almazsanız evliliğiniz zora girer ve eşiniz size karşı tavır alır haklı olarak tabi ki.Abim çalışmıyor evli çocukları var. Annemler onlara destekçi.
Benim çeyizim de yoktu hep kendim aldım. Olsun kendim de yapabilirim diyorum ama Bazı şeyler insanı çok üzüyor üzmekle kalmıyor yaşam kalitemi düşürüyor. Bende sizin gibi düşünüyorum aslında ama böyle karşı çıkmamın yanlış olacağı gibi bi duyguya kapılıyorum annem diye. Sanırım bu yaşıma kadar yaşadıklarımdan kaynaklı. Üstesinden gelmeye çalışacağım.E calıssın alıstırmıslar kazık kadar adamı.Çocuk yapmayı biliyor evine bakmayı mı bilemeyecek.Bu durumun önüne geçmezsen sizi sömürürler esinle aran bozulur.Yolun basında al önlemini.Belki tavır tepki görürsün ama zamanla geçecek.
Eşinin senin ailene karşı bir yükümlülüğü yok. Sen yaparsın ama eşinden bunu bekleyemezsin üstelik evliliğine yansiyorsa senin de dur deme zamanın gelmistir. Ailene eşimi böyle zorladiginiz zaman aramızda problem oluyor şuan cicim aylarını bile yaşayamıyorum diye belirtin. Nasıl ki bir erkek böyle davranınca sütten kesilmemiş çocuklarını evlendirmesinler diyoruz aynısı kadının ailesi için de geçerli. Evlenmiş çocuğundan ekstra evliliğini zora sokacak şeyler beklememek gerekiyor bu da sizin elinizde.4 ay önce evlendim. Annem her gün aramamı bekliyor. Bir gün aramayınca hayırsız oluyorum trip atıyor. Hasta olduğu için kıyamıyorum zaten normalde de hiç anneme tepki gösteren biri değilim sessiz biriyim. Hiç arkadaşım yok bunları paylaşacağım. Beni ailem sürekli bi iş için arıyor evlendim bi derdin var mı diye sormuyor çünkü eşimle ben çalışıyorum maddi gelirimiz var diye. Eşimden de bi şeyler bekliyorlar eşim de yaparım ama başkalarının yapmadığını bana neden yaptırmak istiyorlar diyor. Eşim yapamayacağını söylediği zaman bi daha ki sefere de böyle olursa işler değişir diyor ailem. Ne yapacağım?
Sen yaparsın ama eşinden bunu bekleyemezsin
Buna "öğrenilmiş çaresizlik" deniyor. Yani eğer anneniz size hep böyle davrandıysa ve siz çözümü anca ona itaat etmekte bulduysanız demek ki tek çözüm itaat etmek diye düşünüyorsunuz ve belirli bir yaşa kadar insan bunun ne kadar yanlış olduğunu fark edemiyor.Benim çeyizim de yoktu hep kendim aldım. Olsun kendim de yapabilirim diyorum ama Bazı şeyler insanı çok üzüyor üzmekle kalmıyor yaşam kalitemi düşürüyor. Bende sizin gibi düşünüyorum aslında ama böyle karşı çıkmamın yanlış olacağı gibi bi duyguya kapılıyorum annem diye. Sanırım bu yaşıma kadar yaşadıklarımdan kaynaklı. Üstesinden gelmeye çalışacağım.
Arama kısmından bahsetmiş para veriyorum dememiş sanki belki de ben yanlış okudum. Zorunluluk elbette olamaz haklısın ama illa biri yapacaksa ara sıra destek çıkacaksa bu kişi eş olmamali demek istemiştimEllerimle kazıdımcım konu sahibi de yapamaz aslında. artık ailesi “eşi”, ilerde doğacak çocuklarının hakkını başkalarına yediremez. Kocası da kendi ailesine para verir neden kaynını beslesin di mi? herkes kendi ailesinde yaşamaya devam etseydi evlenmeseydi aile yükümlülüğünü kaldıramayacaksa.
Kısa ve net bir yorum.Siz iki yetiskin insansiniz, cocuk degil. Aileniz de yetiskin gibi davranip bunu idrak etsinler. Sınırınızı koyun acikca soyleyin. Yuvanizdaki huzur etkilenmesin.