Ailem düğün tarihini erteleyip duruyor ortalık fena karıstı lütfen akıl verin kızlar çıkmazdayım

kivimuz

Biz bize bize bizden fayda var...
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2012
299
36
Merhaba kızlar. Benim derdim ailemle. Daha önce konu açmıştim 5 yıllık sevgilimi ailem kabul etmemisti zor güç nişanlandık. Şimdi de düğün tarihinde sorun çıkarıyolar. Biz kasımda olsun istedik. Kendiler yaz olsun diyolar yani anlayacagınız iki sene nişanlı kalmamizi istiyolar. Bizim de kasımda istememuzin sebebi ögretmen atamaları için nisanlim calisiyo zaten bi işi var zihin engelli öğretmeni benimde okul bitti bi iş bulamadım malum dersaneler kapaninca sadece atamalara kaldım. Babam cok sert kati biri. Nisanlimin ailesi kpssye girmeden once dugun tarihi için konuşmaya geldiler insanlara dövmekten beter etti. Bağirip cagirdi kendinden büyük insanlara üzerlerine yürüdü ne bu aceleniz bizim istedigimiz zaman olacak siz karısamazsiniz. Kpssden sonra gelin konusalim. Onlarda bayramda ziyarete geldiler tekrar konustular bu konuyu nisanlim babamla konusamadi malum bagirip cagiracagi icin korktu. Anneme acti tekrar konuyu sinavdan sonra gelin dediniz artik konusabilirmiyiz bu konuyu diye m maalesef annemde bizlerden yana deil belli istemiyolar o insanla ewlenmemi cünkü kirsalda yaşıyolar denk olmadigimizi söylüyolar ha bire. Kayinbabam babami köseye cekti tek konusalim diye babam yine bagirip cagirdi. Biz yazin istiyoz siz ne acele ediyosunuz. Kiz benim istedigimiz zamana tmm diyeceksiniz. Kendinden buyuk adama bagirip cagiriyo uzerine yuruyo adamin. Hic sesleri cikmiyo onlarinda benim hatirim icin senin ailene bisey demek bize yakismaz diyip duruyolar canim sıkılır diye. Yaza tmm diyosaniz deyin yoksa herkes yoluna baksin diyo keske zamaninda tamam demeseydim bu ise diyo resti cekiyo anlayacaginuz. Yani biz birbirimuzi seviyoruz bunu hic dûşünen yok maddi cıkarci bi ailem var hersey para olmus gözlerinde. Ben ne yapim simdi nisanlumla aklimiza kötü kötü seyler geliyo biliyoruz yaza olunca tekrar ileriye atacak bizim ise belli yani istemedikleri beni de sogutmaya calisiyolar nisanlimdan. Ben ne yapim ne gibi bi yol izleyeyim . Bende inadim kasimda olsun istiyorum. En son care olarak gidip kasim icin salonu tutacagim biz tuttuk salonu kabul ediyosaniz edin etmiyosaniz siz bilirrsiniz diyecegiz. Cocukta degililiz ki yaslarimiz 27. Bana akil verin kizlar siz olasaydiniz ne yapardinuz şu an ailem suratima bile bakmiyor. Biraz uzun yazdim kusura bakmayin cok doluyum cunku :-(

Ailenin bir bildiği vardır elbet. Güç bela nişan yapmışın az daha bekle. Hayır dualarını al evlen.

Bence yaza kadar bekleyin hem kendi evinde sınava hazırlanmaya devam edersin. Ailenin rızasıyla evlen derim...
Ailen de ilerisini düşünmüyor mu acaba? Sen evlendikten sonra eşin senin aileni istemezse ne olacak. Değer mi buna...

Bence bu kadar ilerlemişsiniz yaza kadar bir bekleyin baktınız yine mi erteliyorlar.. gidin alın nikah tarihini :)

Ailemin bi bildigi var evet daha kabullenmediler cünkü acik acik o insanla evlenmemi istemiyolar aileyi kabullenmediler maddi olarak kendilere denk bulmuyolar yoksa nisanlim kendilere hic bir saygisizlik etmedi.
Ailenin bir bildiği vardır elbet. Güç bela nişan yapmışın az daha bekle. Hayır dualarını al evlen.

Merhaba kızlar. Benim derdim ailemle. Daha önce konu açmıştim 5 yıllık sevgilimi ailem kabul etmemisti zor güç nişanlandık. Şimdi de düğün tarihinde sorun çıkarıyolar. Biz kasımda olsun istedik. Kendiler yaz olsun diyolar yani anlayacagınız iki sene nişanlı kalmamizi istiyolar. Bizim de kasımda istememuzin sebebi ögretmen atamaları için nisanlim calisiyo zaten bi işi var zihin engelli öğretmeni benimde okul bitti bi iş bulamadım malum dersaneler kapaninca sadece atamalara kaldım. Babam cok sert kati biri. Nisanlimin ailesi kpssye girmeden once dugun tarihi için konuşmaya geldiler insanlara dövmekten beter etti. Bağirip cagirdi kendinden büyük insanlara üzerlerine yürüdü ne bu aceleniz bizim istedigimiz zaman olacak siz karısamazsiniz. Kpssden sonra gelin konusalim. Onlarda bayramda ziyarete geldiler tekrar konustular bu konuyu nisanlim babamla konusamadi malum bagirip cagiracagi icin korktu. Anneme acti tekrar konuyu sinavdan sonra gelin dediniz artik konusabilirmiyiz bu konuyu diye m maalesef annemde bizlerden yana deil belli istemiyolar o insanla ewlenmemi cünkü kirsalda yaşıyolar denk olmadigimizi söylüyolar ha bire. Kayinbabam babami köseye cekti tek konusalim diye babam yine bagirip cagirdi. Biz yazin istiyoz siz ne acele ediyosunuz. Kiz benim istedigimiz zamana tmm diyeceksiniz. Kendinden buyuk adama bagirip cagiriyo uzerine yuruyo adamin. Hic sesleri cikmiyo onlarinda benim hatirim icin senin ailene bisey demek bize yakismaz diyip duruyolar canim sıkılır diye. Yaza tmm diyosaniz deyin yoksa herkes yoluna baksin diyo keske zamaninda tamam demeseydim bu ise diyo resti cekiyo anlayacaginuz. Yani biz birbirimuzi seviyoruz bunu hic dûşünen yok maddi cıkarci bi ailem var hersey para olmus gözlerinde. Ben ne yapim simdi nisanlumla aklimiza kötü kötü seyler geliyo biliyoruz yaza olunca tekrar ileriye atacak bizim ise belli yani istemedikleri beni de sogutmaya calisiyolar nisanlimdan. Ben ne yapim ne gibi bi yol izleyeyim . Bende inadim kasimda olsun istiyorum. En son care olarak gidip kasim icin salonu tutacagim biz tuttuk salonu kabul ediyosaniz edin etmiyosaniz siz bilirrsiniz diyecegiz. Cocukta degililiz ki yaslarimiz 27. Bana akil verin kizlar siz olasaydiniz ne yapardinuz şu an ailem suratima bile bakmiyor. Biraz uzun yazdim kusura bakmayin cok doluyum cunku :-(

babanız tarihi ileri atarak zaman kazanmaya çalışıyorlar sanırım ayrılmanız için, sadece kırsalda yaşadıkları için mi istemiyorlar maddi neden nedeniyle mi, eğer seviyorsanız ve eminseniz mücadeleyi bırakmayın

Tipini beğenmezsin, işini beğenmezsin, halini tavrını beğenmezsin tamam da, "kırsalda yaşıyolar, denk değiliz" nedir?
Kurban olsunlar onlar kırsala.

Karşı taraf da biraz pasif durmuş bence, baban da bundan faydalanıyor. Nişanlının babandan korkup konuşamaması falan da normal değil.

Bekleyin tatsızlık çıkmasın daha fazla şimdi melek gibilermiş ama evlenince içlerinden şeytan çıkmayacağı ne malum?

Karsi taraf herseye tamam diyo kendiler memleketlerinde dugun yapacaklardi ondan bile vazgectiler .yeter ki bizimklirin istedigi olsun dugunde hicbirsey eksik olmasin agizlarina laf vermemek icin . Acik acik bu yuzden belli neden istemedikleri

canım üzüldüm ya seneye ertelemesi zaman kazanmak için olabilir belki ayrılırsın diye falan

Bana ailelerin bu kadar karışması doğru gelmiyor.
Aynı durumu damadın ailesi yapsa seneye ertelese böyle uyduruk sebeplerle burada herkes sinirlenirdi. Şimdi kızın ailesi olunca vardır bir bildikleri oluyor. Ama ben buna pek katılmıyorum. Bazı aileler de kızlarına yada oğullarına kimseleri layık göremeyip böyle sorunlar çıkarıyor.
Beş senede zaten adamı tanımışsındır yeterince, sen sevgilinden eminsen babanın da bu kadar baskın olmasına izin verme derim ben. Bu hain evlatlık değil. Şimdiden aileler arasında sorun çıkıyorsa o uzun nişanlılıkta, o koca bir yılda neler neler çıkar. Tadın kaçar hiç bir şey olmasa ne gerek var? İki yıl nişanlılık çok uzun. İkinizin de mesleği varken sırf babanız öyle istiyor diye niye kendi hayatınıza yön veremeyeceksiniz ki? Sizin evliliğiniz bu tarihine de bir zahmet kız babası değil çift karar versin.
Ayrıca ne demek kız benim istediğim zaman olur düğün. Sizi de hiçe sayıyor. O eskidenmiş kızlar mal gibi sorulmadan danışılmadan verilirmiş. Şimdi siz kendiniz tanışmışsınz beş sene flört etmişsiniz de sıra evlenmeye gelince mi birden bire gelenekçi oluyorsunuz? Burada ailelerin rızası alınsa da bence önemli olan çiftin arzusu.
Yani ne zaman istiyorsan o zaman evlen. Sabırla ve inatla babanı ikna et. Diğer aileden al yükü. Her şeyi babanla onlara bırakma. Sen git söyle arzunu isteğini.

Aaa ne demek ya, tamam babandir ama sende 27 yasindasin yani. Bence tarih al salon tut, niye bosuna bekliyesinki. Baban resmen sizin ayrilmanizi beklior. Karsi tarafa yaptiklarida gercekten cok ayip.

Yazı bekleyin derdim normalde, ama aileler sorunluysa nişanliligin uzamamasi taraftariyim. Cunku ayni olay basima geldi. On ay icinde soz nisan dugun yapmak zorunda kaldik. Dort senelik sevgiliydik o zaman, aileler anlasamadi, biz de ne kadar cabuk o kadar iyi dedik. Benim babam da cok katiydi ama istedigim tarihi kabul etti. Bize baska sans tanimadilar cunku. Ayrilmamizi bekledi herkes. Esimin ailesi dort senelik sevgiliyiz sanki evlenecegimiz belli degilmis gibi dort senede hic bi hazirlik yapmamislar, sanki kiz ailesi gibi nazlandilar. Zor bu isler ya. İnsallah istedigin olur. Ama babanin kalbini kirma. Sen yine de onu yola getirmeye calis. Yanlis bisey yapma.

E
canım üzüldüm ya seneye ertelemesi zaman kazanmak için olabilir belki ayrılırsın diye falan
vet onun icin zaten erteleyip zaman kazanmak benide onlardan sogutma reamen ailem şu an karalama politikasi uyguluyor kötüleyip duruyo ne yapim ki ben cok kotuyum hergun nisasanlimla kavga ediyoruz bu yuzden bu da ailemin isine geliyor

Sen nasil ikna ettin babani ozel deilse anlatirmisin belki bi ise yarar yardiminiza cok ihtiyacim var:-(
Yazı bekleyin derdim normalde, ama aileler sorunluysa nişanliligin uzamamasi taraftariyim. Cunku ayni olay basima geldi. On ay icinde soz nisan dugun yapmak zorunda kaldik. Dort senelik sevgiliydik o zaman, aileler anlasamadi, biz de ne kadar cabuk o kadar iyi dedik. Benim babam da cok katiydi ama istedigim tarihi kabul etti. Bize baska sans tanimadilar cunku. Ayrilmamizi bekledi herkes. Esimin ailesi dort senelik sevgiliyiz sanki evlenecegimiz belli degilmis gibi dort senede hic bi hazirlik yapmamislar, sanki kiz ailesi gibi nazlandilar. Zor bu isler ya. İnsallah istedigin olur. Ama babanin kalbini kirma. Sen yine de onu yola getirmeye calis. Yanlis bisey yapma.

ailenizin içine sinmiyorsa vardırr sebebi.şimdi burda bu tip yorumlara kızabililirsiniz ama bugünkü aklımla yazıyorum.acele etmeyin.nişanlınızla aklınıza gelenleri uygulamayın sakın.babanızın tavırları çok ağır,bağırmalara,üstüne yürümelere gerek yok...madem bunu yapcaksın,misafiri kabul etme...burda haksız...yalnız dediğim gibi içine sinmiyorsa acele etmeyin.yaşınız 27 de olsa koca Ömür için emin adım atmanız daha iyi..şimdi elbette bağrılan kovulan taraf erkek tarafı olduğundan Mağdurlar bu durumda.yalnız eğer acele işler yapar ailenizi Karşınıza alırsanız,yarın öbür gün Allah korusun onlarla yaşayacağınız olumsuzluklarda yalnız kalırsınız.ah babam dersiniz.Allah dedirtmesin...herkesin gönlüyle olsun bırakın...çünkü Anladığım kadarıyla fazla asabi biri Babanız ve eğer onu tanımadan bir işe kalkışırsanız yüzünüze bakmaz...eş adayınızın ailesi çok iyi insanlar olabilir ama yine Muhtaç kalmayın...onların yanında babanızı eleştirmeyin hatalı da olsa...senin hatrına susuyorum demeleri bile hoş değil...Babanız kötü polis şu an gözünüzde biliyorum fakat katil de olsa arkasından konuşturmayın...evlendikten sonra Gül lokumları Lağım Çukuru oluyor .sonra arkanıza bakınca kimseyi bulamazsınız.kendi başınıza hareket etmeyin derim.yarın öbür gün senin babanı çektik derler yüzünüze yüzünüze..şaşar kalırsınız.

Beni yanlis anlamayin ama eyer aileniz bu evlilige karişysa ya nişanlınızı daha fazla üzmeden ayrılın yada ailenizi karşınıza almayı göze alın .
Sonuç olarak ömür geçiyor ve vicdan azabı yaşarsınız hiç birşey yapmazsanız

Ailenizi dinlerseniz evlilik eminim olmayacak
Nişanlınızada yazık sizede iyi yada kötü karar vermelisiniz
Zaman alehinize işleyecek yıpranacaksınız kasım dendiyse kasımda olsun yada hiç olmasın bunun sonu yok

X