Ailem düğün masrafları için destek olmuyor tepkim nasıl olmalı ?

Darknesrises

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2022
541
-50
28
Kız tarafi olmak bir tarafa ailem bütün güvencesi benim resmen babamda kazandığı ancak evi gecindiriyor çeyizimi zaten kendim yaptim ailemin bir mendil desteği bile yok evlendirmek istiyorlar yaşın geldi moduna giriyorlar (zaten kızlar madem çok evlilik kafasına giriyorlar kızlarına destek olmayacaksa karışma haklarının olmadığını yüzlerine vurmam lazım) karşı taraftan da ev araba beklentileri var herkesi bir aşağı çekme çabası neyse..ne hikmetse kız tarafı yatak odasını karşılar diye bir tutuşmuşlar bize sorarlarsa nederiz diyorlar sen al diyorlar asgari ücretle zaten taksitlerimi zor karşılıyorum 40 bin lirayı nasıl vereyim bunlara siler atarım ben ya ne biçim insanlar.

Bir önceki sorunuzu okuyordum sonra okurum diye bıraktım ama yorumlar balık baştan kokar yönündeyken başka bir soruda evlilik planlarınızı anlatıyorsunuz. Değişik geldi bana tavrınız.

Babanızın maaşı da evi geçindirmeye yetiyorsa onlar nasıl karşılayacak her şeyi? Karşılayamıyorsanız yaşınız genç atlı kovalamıyor arkanızdan, az biraz birikim yapıp öyle evlenin.

Onun dışında sorunuzu da tam anlamadım. Kimi silip atıyorsunuz?

Anlamadım balım, yapma güçleri var da mı yapmıyorlar yoksa senden mi esirgiyorlar

Senin bir evlilik adayın mı var yoksa ailen artık evlen yaşın geldi kafasına mı girdi? O kısmı tam anlayamadım. Eğer daha aday bile yoksa bu tantana ne?

He eğer varsada,babamın maaşı evi geçindirmeye anca yetiyor zaten demişsin. Nasıl destek olabilirler ki? Bu konuda aileni haklı buldum.

Haksız bulduğum taraf ise kendileri bir şey yapmayıp karşı taraftan ev ve araba beklemeleri. Öyle bir dünya yok malesef. Yarın bir gün kocan ve tarafı senin ailen ne yaptı her şeyi biz yaptık diye laf eder. Benden demesi.

Öncelikle size kısaca durumdan bahsedeyim Bir önceki konudan bağımsız olarak yeni bir konu açtım açtıgim konu

Açtığım konu ailemi beni evlendirmek istemesi ile alakalı böyle bir durumda maddi ya da manevi olarak destek olmaktan çekiniyorlar evet babamın parası eve geçindirmeye yetiyor ancak üslubunu da çok önemli olduğunu düşünüyorum bizden işte destek bekleme gibisinden konuşuyorlar sonuçta ben üniversiteyi bitirdikten sonra ailemden asla para desteği almamış bir kişinin fakat böyle evlilik işlerinde hem baskı yapıp hem de çok büyük masrafları benim üstüme yıkılmasını hiç doğru bulmuyorum üstelik de karşı taraftan ciddi anlamda bir maddi beklenti içerisine giriyorlar sonuç olarak ben bunu ben de özel sektörlerin ya da ben de az kazanıyorum dediğimde bile bu zorlu hayatı sen seçtin zengin birini bulamıyorsan işte sana nasıl bir insan girsin buna razı ol tarzında falan konuşuyorlar yani aslında benim şikayetçi olduğum şey bu

Anlamadım balım, yapma güçleri var da mı yapmıyorlar yoksa senden mi esirgiyorlar
Aslında öyle büyük güçleri yok fakat karşılayamasalar bile yalandan da olsa tabii biz elimizden geleni yaparız ancak Bizim durumumuzda belli şekilde bedenini beklerim üslup bu değil biz seni okuttuk bizden iş bitti biz anneliğimiz babalığımızı yaptık şeklinde davranıyorlar yani benim şikayetçi olduğum şey bu

Koca adayı var mı???
Var tabii
Aslında evlilik beklentisi içerisinde girdiler üstelik aday da var şimdi bize adetleri beklerlerse napariz diye tutuşmuşlar anlayacagin bende aldığım parayla kendi çapimda birşeyler yapıyorum karşı taraftan evet herşeyi bekliyorlar fakat kullandıkları üslup biz yapmayız etmeyiz

O zaman sevgilinle konuşacaksın. Diyeceksin ki benim ailemin durumu bu. Ben kendim elimden gelen neyse o kadarını yapıcam. Ailenle de konuşacaksın. Biz konuştuk sevgilimle ikimiz elimizden gelen neyse o kadarını yapıcaz merak etmeyin ama sizde karşı taraftan bir şey talep etmeyeceksiniz diyeceksin. Olay kapanacak.

Vallahi tek sizin icin soylemiyorum,bu kendim icin de gecerli oldu her zaman oyle dusundum... Ama insan evlenecek sorumlulugu alabiliyorsa, kusura bakmasin herkes bir zahmet kendi yatagidir yorganidir alsin yani,yil olmus bilmem kac Hala anadan babadan kaynanadan yok sunu yapmalari lazim bunu yapmalari lazim diye birsey beklemek hele bunun icin insan ana baba silmek cok sacma ve yobaz bir dusunceymis gibi geliyor(tesbihte hata olmaz)
Bu yasa kadar Kol kanat germisler,Ana Baba olmuslar yetmez mi?
Durumunuz varsa evlenin yoksa ortak ne yapabiliyorsaniz,hic bir sey yoksa oturtun Para biriktirin oyle evlenin...

Destek beklerken yani demek istedim ailemden büyük maddi beklentiler değil az da olsa yalandan bile olsa katkı sağlamalarını istemek amaç burada düşünelim değer verildiğimizi hissetmek onun dışında bir beklentim yok benim etrafımdaki çoğu anne baba evladı için her şeyi yapmaya hazır dediğin konuda çok haklısın insanlar para biriktirip öyle evlenmeli ama ailenin desteği olmadan da bir şekilde bir şeyler yapabilmek çok zor çok zor hem destek olmayıp hem de evlen baskısı yapmak ki biz de bu durum bu şekilde saçmalığı ben değil ailem yapıyor

Sıkıntı bana baski yapılıp tavırlarının bu şekilde olmasi
Evlen baskisi varsa durumunuzun olmadigini, sartlarinizin olgunlastiginda evlenebileceginizi aciklamaktan baska yapacaginiz bir sey yok gibi duruyor. Onceki konulariniza da baktim aileyle ilgili sıkintilariniz var, ama elden bir sey gelmeyince bu duruma sinir olmaktan baska bir sey gelmez elinizden. Es adayiyla durumu paylasip beraber ustesinden geleceksiniz

Doğru diyorsunuz

Evlenmeyip ayri eve cikmak meselesini hic dusundunuz Mu? Yani bu dedigim sirf evlenmek icin evlenecekseniz diye yoksa isteyerek Mi evleniyorsunuz,..Hani isteyerekse iki tarafi da Bazi seylerden fedakarlik edebilir diye

Su falciyi aradiginiz adamla mi evleniyorsunuz? Siz o uye misiniz?

Benim aldığım yatak odası takımı 19 bin tuttu.Ucuz aldım.Almiyorlarda sizde öyle yapın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…