kardesin varmi calisiyormuSizlerden.fikir almak istiyorum..Yardiminiza cok ihtiyacim var. Oncelikle kendim ve ailemden bahsedeyim.
Babam yillardir duzenli bir iste calismamistir surekli is degistirerek calisti. Ssk si yasi 50 ye dayandigi halde toplasak 3 yil yatmistir. Azi vardir fazlasi yoktur yani. Son 4 yildir da hepten kendini saldi daha cok bosta kalmaya basladi,calisamaz kimseyle anlasamaz ,sorumsuzlasti. Kredi kartlari fuullemdi hacizlik oldu ama eve haciz gelmiyormus artik banka icin diyorlar henuz gelen olmadi Allaha kaldi o da..
Bu arada babam her gun bira icen biri. Hergun fix icer malesef annemi asla dinlemez bende kac kez tartistim ama birakma gibi niyeti yok daha da inada bindiriyor hatta. Kredi kartlarinin yarisindan cogu icki sigaradir eminim.ama sorsanuz ailem icin harcadim hep der.
Anneme gelince sesiz sakin kndi halindedir. Babamdan korkar evlilikleri boyunca yuzu gulmemistir. Kendimi bildim.bileli fakiriz zaten. İki odali bir evdeyiz kiradayiz o da 200-300 lira bisey. Bu haldeyken bile gecinmemiz zordu hep babam.yuzunden. Babam yeni esyada guzel evde hic hozu olan biri degil annesiz babasiz buyumus ona gore bunlar onemsz yatacagin yatak varsa yeter yani. Liseye kadar babam okuttu destek oldu. Kit kanaatti hep ama okudum . Lise sondan itibaren de calisip okudum hep kendi parami yedim haftasonlari calistim surekli. Uni bitirdim bu yil mezun oldum ise basladim. Suan maasim 2000. Fakat isyerim saglam biryer degil Babam suan calisiyor ama heran cikabilir eli kulaginda memnun degil yine isinden.
Simdi esas danisacagim kisim ben ne yapmaliyim sizce ? Bugune kadar kendimi dusunmeden yasadim ama.babama da cok kiziyorum. babanla konus vesaire demeyin hic laftan.anlamaz uste cikar kizar bagirir lafi actigima pisman eder onu belirteyim.
Simdi parami biriktirim ilerde evlenirsem.gerekli desem ailem emeklisi bile olmadan napacak ilerde bu bni cok uzuyor hadi babam cezasini ceksin diyicem ki.ona bile gonlum razi degilken anneme hepten uzuluyorum.kadin bir gun yuzu gormedi. Hep karanlik kucuk bir evde oturdu. Benim icin umut var ama ya annem ? Onlara ev alim.krediye girim.desem agir sorumlulk.ozel sektor calisaniyim bn . Bana bir yol gosterin lutfen. Bu ailemin kaderi diyip kndi yoluma mi bakmaliyim yoksa onlar icin yapabilceim.birsey varmi simdiden ufakta. da olsa baslayabilcegm bi yatirim vesaire ??
Yardimci olacaklara tesekkurler
guzel yorum
az bir miktar eve destek ol.
300-400 kadar, faturaları ödemek gibi.
gerisini biriktir mutlaka.
ilerde iyki biriktirmişim dersin emin ol..
biriktiriyorum ama fatura bile odeyesim gelmiyor babamin yapmSi gerekeni bn nie yapacagim ki diyorm sinirleniyorum
Birikim yapıyorum cok şükürbir bakayım bukızacğız ne yazmış dedim belki de derdini bana yakın gördüğümden bilmiyorum.... bir de baktım ki durum tam da tahmin ettiğim gibi ... canım ben işsizim senin bir işin var ve bence çok iyi kazanıyorsun... sana ilk tavsiyem babanda senin ya da annenin adına kredi kartı varsa hemen al yok et kaybet v.s. banka sana haciz getiremesin... madem ki babanın tekdersi bir yatakolsun yeter onlara bir göz oda alırsın ileride kendine de ... dediğim gibi maaşın çok iyi ... sakın verme biriktir. anladığım kadarıyla elinden alma gibi bir durumu yok...
zaten kimse de bilmesin ne kadar para kazandığını.. asgari ücret falan de zam yapmadılar indirime gittiler şirketin durumu belli değil falan sık işte... gençken temizlik bulsan git çalış diyeceğim sana sakın yanlış anlama evliliğe de para falan harcama çok... ben gazeteden çıkan yemek takımı, annemim kullanmadığı takım haline getirdiğim(artık kurdelelerle fiyonklar falan yaptım birşeyler), kenar mahallede artık kumaşcıdan yaptırdığım perdeyle evlendim kimseye de bir şey demedim ne paralar döktüm dedim emin ol hiçççç eksikliğini hissetmiyorum, iyiki de millet igib paralr dökmemişim haa çok özeniyorum, bir eve başımı sokayım param olursa alırım. şu anda tek eksikliğini hissettiğim şet işsizlik ..
Allh korusun evlisin yarın öbür gün birşey olsa baba evine mi döneceksin ? o evin seni maddi olarak bağrına basacağını tahmin edemiyorum onun için bir iki tane dikili ağaç yap kendine... mümkünse iyi meslekli biriyle evlen, konu komşu çevresiyle çok muhattab olma... kurtar kendini yani ama bir odan, bir tarlan olur ama iki odan olur kurtar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?