• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem ama ?

meraklimelahatbirisi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2016
675
168
103
26
Merhaba ablalarım, benim bi problemim var tam da problem diyemiyorum ama. Ben 21 yaşındayım 9 aydır atandım hemşire olarak çalışıyorum ondan önce bir özel hastanede 9 ay kadar çalıştım. Ailem hep benden para aldı öyle az miktarlar değil maaşım 3se 1.5 kadar aldılar. Ben nişanlandım ağustos ayında ve birikim yapmaya çalışıyorum 1.5 sene sonra düğünümüz olacak inşallah bir yandan da üniversite okuyorum dolayısıyla sürekli git gel yapıyorum yol param yemek param zaten bi sürü tutuyor. Şimdi de bana 20 bin tl kredi çektiriyorlar üstüne annem gün parası istiyor benden ve taksitletini ödememi toplam 2000 lira yani. Ve benim maaşım zaten bana yetmiyor böyle olunca ama ben şikayet edince minnet dinliyorum çok yoruldum bilmem ne oluyor. Krediyi de ev için istiyorlar. Ama benim takıldığım nokta şu ben bunlara evet dememe rağmen hep daha fazlası isteniliyor kendime ayrıca çeyiz dizmeye çalışıyorum çeyizden kastım yemek takımı falan öyle dantel de değil elzem şeyler. Ama çok yoruldum sürekli aynı şey oluyor ben darda kaldım bankada paraları olduğu halde vermediler ve 80000 liraları vardı ben 1000 lira istedim. Alyans almaya ağlayarak gittim param çıkacak mı acaba diye. Bu ve bunun gibi bi sürü şey. Ne yapmalıyım bilmiyorum krediyi çektim bugün ve evlendikten sonra da ödiycem yani nası bunun önünü kesebilirim napmalıyım ben hayırsız evlat mıyım kötü evlat mıyım ama kendi yuvamı da kurmam lazım..

Keşke kredi cekmeseymissiniz
Kendilerinin gelir durumu yok mu
Neden sürekli sendn para istiyorlar
Sonuçta senin de kendine göre bir yasantin bı gidern vardır elbette.
Kredi çekmek dert değil ben ödemesini kendime göre ayarladım zaten ama üstüne de istiyolar kendi gelirleri var babam emekli polis ve kira geliri var toplamda 4 bin tl onların da kendi kredisi var onu ödüyorlar ev giderleri falan annemin çok borcu var ben altından kalkamıyorum onlar benim kendi hayatım olduğunu anlamıyolae

O kredi evlendikten sonra da ödenecek mi yanlış mı anladım ? Evlendikten sonra odenecekse kaç sene
Sonucta bebek olabilir calismayabilirsiniz bu durumda aileniz mi ödeyecek. Kredi odemek yıllar suruyo malum. Eşiniz o durumda ödemeyi kabul etmeyebilir.

O kredi evlendikten sonra da ödenecek mi yanlış mı anladım ? Evlendikten sonra odenecekse kaç sene
Sonucta bebek olabilir calismayabilirsiniz bu durumda aileniz mi ödeyecek. Kredi odemek yıllar suruyo malum. Eşiniz o durumda ödemeyi kabul etmeyebilir.
24 ay işte bugün çektim krediyi 1.5 sene sonrada düğün siz hesap edin. Bi çok arkadaşım da böyle anne baba kredisi ödüyo ama benimkiler sürekli bişe bekliyor olmadığı anda da surat asılıyo

24 ay işte bugün çektim krediyi 1.5 sene sonrada düğün siz hesap edin. Bi çok arkadaşım da böyle anne baba kredisi ödüyo ama benimkiler sürekli bişe bekliyor olmadığı anda da surat asılıyo
Anladım canım bende bekarken çok kredi odedim hatta bende çeyiz için sıkıntıya girdim. Evlendikten sonra böyle bi beklentileri olmuyo umarım sizde de olmaz.

Hayır demeyi öğrenin. Onlar zamanında kendi annelerine babalarına bu kadar para dökmüşler mi bir sorun. Dökmedilerse bu onları minnetsiz evlat mi yapıyor? Yoksa onlarda zamanında kendi hayatlarını mi kurmuşlar? Kredi cekmenız hata olmuş.

oraya buraya elden taksit işte bilirsiniz süpürge ev dekoru perde bilmem ne nasılsa ödeyecek biri var

Bakın bunu yaptırmayın

Evimde 2006 da alınan süpürgem 2008 de alınan perdelerim var

Gelirim iyi birikimim var vs ama herşeye heves edilmez

Zaten kredi borcu olan gidip ıvır zıvır almamalı

Bunu net olarak söyleyin sana değil bana lazım diye

Bakın bunu yaptırmayın

Evimde 2006 da alınan süpürgem 2008 de alınan perdelerim var

Gelirim iyi birikimim var vs ama herşeye heves edilmez

Zaten kredi borcu olan gidip ıvır zıvır almamalı

Bunu net olarak söyleyin sana değil bana lazım diye
Kıyamıyorum ki zoruna gidiyor diye susuyorum hep

Kotu koy bellemişler sizi. Hayir demeyi ogrenmediginiz surece de evlendiginizde de onlar ocin kredi cekmeye ve odemelere daha devam edersiniz. Yapilacak tek sey hayir demek. Odeyemiyorum kredi taksitini siz her ay bana verin ben evime esya aliyorum ceyiz yapiyorum deyin. Baska care yok. Yoksa her ay iceri girmeye baslarsiniz.

oraya buraya elden taksit işte bilirsiniz süpürge ev dekoru perde bilmem ne nasılsa ödeyecek biri var

Yeni gelin mi de böyle şeylere borç yapıyor kusura bakmasın evlenecek yaşta kızı var önceliği kızı olsun bir zahmet onların sana yardım edecekleri yerde...yaptıklarına bak. Darda olsalar anlarım baban emekli polis, kira geliriniz var ne diye masraf çıkarıyor.
Ben çalışmaya başladığımda kendi çeyizimi ancak düzebildim, herşeyi anneden babadan bekleyenlerde var akıllı olduguna şükretsinler.

Nisanliniz evlenince ailesinin borclarini biz odedik der mi bu arada? Ilk basta demese bile bir sure sonra size yeter biz aileni beslemek zorunda miyiz diyebilir.

Kıyamıyorum ki zoruna gidiyor diye susuyorum hep

O size kıyıyor ama

Ben bunu anlamıyorum hep bir çocuktan beklenti var

Yıllardır harcamadığı tüm parayı hıncını çıkarırcasına harcayan çok anne gördüm

Yıllardır yemedim yedirdim giymedim giydirdim

Evlenince kocası yiyecek parasını şimdi ben yiyeyim diyor çeyizi taksitle al evlenince ödersin diyecek mesela

Back
X