• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme Aileleri Nasıl Tanıştırdınız ?

minimor

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2008
391
68
298
İstanbul
Merhaba Kızlar,

Ben evlenme teklifimi aldım, hatta üstünden yaklaşık 4 ay geçti.. şimdi aileleri tanıştırmak istiyoruz. sevdiceğimle ben dışarda şık nezih bir restaurantta yemekte tanıştıralım diye düşündük ama genelde herkes ev ziyaretinde tanıştırmış sanırım.

Siz ailelerinizi nasıl tanıştırdınız? Dışarda değil evdeyse önce kim geldi, diğer taraf ne kadar zaman sonra gitti ?

canım benim erkek arkadaşımın ailesi başka bi şehirde erkek arkadaşımın ciddi bi rahatsızlığı olmuştu annesi ve babası onun için gelmişlerdi o geldiklerinde bize de geldiler
bizim evimizde bi akşam yemeğiyle tanışma oldu daha sonra ara ara telefon görüşmeleri oldu bizi de davet ediyorlardı
aradan yaklaşık 1yıl geçtikten sonra biz onların evine gittik ama bizde amaç sadece tanışmaydı daha devamı gelmedi ne yazık ki :(

tatlım benim nişanlımın ailesi başka şehirde oturuyorlardı... benim oturduğum yere gezmek için gelmişlerdi ama ailemin bizim böyle bir niyetimizin olduğundan bile haberi yoktu... sonra ben öğle yemeğinde anneme anne akşama güzel ol erkek arkadaşımın ailesi gelecek dedim tabii annem de babam da şaşırdılar... şaka yaptığımı falan zannettiler bir şekilde doğru söylediğime ikna ettim ve akşam geldiler yemek falan yedik... şimdi iki aile dünür dışında çok çok yakın dost oldular yani annelerimiz oturup bizim dedikodumuzu yapar hale geldi :) siz nerede isterseniz orada olsun bence... sizin istediğinizin olması çok daha önemli bence... sen bunları dert etme ne giyeceğini falan düşün onlar çok daha heyecanlı oluyor :)

ilk kız tarafına gelir erkek tarafı daha sonra yani yaklaşık 2 hafta sonra kız tarafı erkek tarafına gider araya çok soğukluk girmeden..bence dışarda tanıştırmak iyi fikir değil evlerde daha samimi daha sıcak oluyor en azından ben öyle yaptım :)

önce eşimin ailseindeki kadınlar geldi...
2 hafta fln sonra biz gittik....
1 ay sonra topluca geldiler istediler ve isteme akşamaı nişan yaptık

ben önce annemle tanıştırmıştım eşimi. evime geldi annemle konuştular filan. daha sonra babamla tanıştı sonra eşimin annesi ablası filan kadın kısmısı anneme çaya geldi sora ailecek geldiler biz gittik filan derken oldu bitti :D

Canım önce sözlüm bize geldi annem ve babamla geldi sonra babama dediki efendim eğer müsaitseniz (günü atıyorum) cumartesi akşamı ailem sizinle tanışmak ister uygun mu demişti babamda tamam uygun buyursunlar demişti. İlk erkek evi bize tanışmaya geldi gayet sıcak bir ortam vardı. yaklaşık bir hafta on gün sonra biz onların evine gittik. böylelikle tanışmış oldular.

Benimde önce sevdiceğim geldi babam ve annemle tanışmaya...
Tanıştıktan 1-2 hafta sonra ailesiyle vir cumartesi akşamı bize akşam yemeğine geldiler..
1 Ay sonrada biz ailecek onlara yemeğe gittik.. sonra kanka oldular zaten :D
Tanıştıktan bir kaç ay sonrada isteme ve nişan oldu :)

Ama dışarda tanıştırma eve gelsinler canım, ortam daha sıcak oluyor..

canım benim erkek arkadaşımın ailesi başka bi şehirde erkek arkadaşımın ciddi bi rahatsızlığı olmuştu annesi ve babası onun için gelmişlerdi o geldiklerinde bize de geldiler
bizim evimizde bi akşam yemeğiyle tanışma oldu daha sonra ara ara telefon görüşmeleri oldu bizi de davet ediyorlardı
aradan yaklaşık 1yıl geçtikten sonra biz onların evine gittik ama bizde amaç sadece tanışmaydı daha devamı gelmedi ne yazık ki :(

devamı gelmedi mi ! demekki hayırlı değilmiş canm.. üzüldüm..

tatlım benim nişanlımın ailesi başka şehirde oturuyorlardı... benim oturduğum yere gezmek için gelmişlerdi ama ailemin bizim böyle bir niyetimizin olduğundan bile haberi yoktu... sonra ben öğle yemeğinde anneme anne akşama güzel ol erkek arkadaşımın ailesi gelecek dedim tabii annem de babam da şaşırdılar... şaka yaptığımı falan zannettiler bir şekilde doğru söylediğime ikna ettim ve akşam geldiler yemek falan yedik... şimdi iki aile dünür dışında çok çok yakın dost oldular yani annelerimiz oturup bizim dedikodumuzu yapar hale geldi :) siz nerede isterseniz orada olsun bence... sizin istediğinizin olması çok daha önemli bence... sen bunları dert etme ne giyeceğini falan düşün onlar çok daha heyecanlı oluyor :)

seninki biraz emrivaki olmuş benim annem zaten konuya biraz hakim ama babm kalpen gider :)))))

ilk kız tarafına gelir erkek tarafı daha sonra yani yaklaşık 2 hafta sonra kız tarafı erkek tarafına gider araya çok soğukluk girmeden..bence dışarda tanıştırmak iyi fikir değil evlerde daha samimi daha sıcak oluyor en azından ben öyle yaptım :)

ev ortamında daha heyecanlı olur gibi geliyo bana.. ilk tanışmadan sonra zaten yine önce biz davet ederiz sonra onlar fln.. normal işleyişe geçeriz yani :) ikimizin de ailesi biz ne istersek onu yaparlar..

Benimde önce sevdiceğim geldi babam ve annemle tanışmaya...
Tanıştıktan 1-2 hafta sonra ailesiyle vir cumartesi akşamı bize akşam yemeğine geldiler..
1 Ay sonrada biz ailecek onlara yemeğe gittik.. sonra kanka oldular zaten :D
Tanıştıktan bir kaç ay sonrada isteme ve nişan oldu :)

Ama dışarda tanıştırma eve gelsinler canım, ortam daha sıcak oluyor..

sanırım deneyimler hep evde tanışma yönünde..

Back