aileler ve takı mevzusu

morkumsaati

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2014
19
1
1
İstanbul
Kızlar Selam ,

sizde sormak istedim. Nişanımda , ailem nişanlıma istediği saati alıp taktılar. Nişanlımın aileside bana bir gerdanlık taktılar. Onun dışında benim akrabalarım çeğrek altın vs taktılar. Şimd düğün olacak biz saati nişanda taktığımız için nişanlıma ailemin ne takması gerekir ? ayrıca benim ailemin bana ne takması gerekir ? Ve onun ailesi ne takar ? bizim tarafta böyle şeyler hiç konuşulmaz nişanda da benim beğendiğim kolye bana alınmıştı. Ama bilezik vs hiç olmadı. Çok fazla adet vs bilmeyiz onlarda aynı şekilde bohça bile yapılmadı öyle diyeyim size..
Onların ne takacakları şuan benim için önemli değil ama benim ailemin bana ve nişanlıma ne takması uygun olur ?
Sizde işler nasıl yürüdü ? birde adetler nasıl kızlar biraz bilgi verebilir misiniz tşk

nişanda bi gerdanlık seti takıldı bana bilezik falan yoktu... düğündede onlar bana 2 bilezik, bi ince kelepçe ve beşi bi yerde taktılar annemlerde 2 bilezik bana taktılar

Son düzenleme:

Gördüğüm kadarıyla kız ailesi kıza bilezik takıyor kaç adetse anne baba bölüşüp takıyorlar.Şöyle yapanda var baba bilezik anne güzel zarif bir set(inci mesela) takıyor.Erkeğe ise saat takıldıysa yarım-tam altın takılıyor.

Canım nişanda bana 5 bilezik 1 saat ve hasır kelepçe taktılar düğünede set yerine 11 tane altın yapalım 1 tane daha bilezik alalım dediler. Benim ailem bana 1 kelepçe 1 tane künye taktılar nişanlıma saat ama düğünde ne takarlar bilemiyorum bana da annem 1 babam 1 bilezik takıcaklar.. Biz herhangi birşey istemedik kendileri aldılar istemek doğru değil bence ne kadar yapabiliyorlarsa o kadar yapsınlar
Mutluluklar

teşekkür ederim canım ,

yok zaten takı konuşulmuyor. bana istersen pırlanta set alalım yada başka birsey alalım dediler ben birşey söylemedim. benim annem babam nişanlıma nişanda saat takmışlardı şimdi ne takmaları uygun olur acaba merak ediyorum. bana 5 i bir yerde ve ya 2 - 3 bilezik taksınlar diyorum nişanlıma da tam altın olabilir belki

Tam altın mantıklı bence zaten onlar için daha fazla seçenek yok

bana nişanda nişan seti,saat ve 3 bilezik takıldı düğündede 10 bilezik trabzon seti takılıcak biz nişanda eşime bişey takamamıştık düğünde saat takıcak babam annemde 1 bilezik takıcak bana düğünde

benim annem düğünde sadece bana 2 bilezik taktı. damada bir şey takmadılar. aslında düşünüyorum da bileziğin tekini daha ince alıp bir de tam alsaymış iyi olurmuş. amaan ne önemi var. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…