yani şöle bi komsumuzdan duyduydum sefgılınle aran ıyıykene dertleştıgını kotu gununde yuze vurur mu koca belli bır sure sonraa evlilik ılerledıgınde....ya da bole bır durumla karsılasan var mı.. ah keske demeseydım..benım basıma bole bısı gelmedı zatn de hanı dıom gene de sefgılıyle arad mesafe mutlaka olmalı ya o bakımdan...
merhaba Mavro, kımse yorum yazmamıs ama gercekten bana göre çok önemli bir mevzuya değinmişsin ..Çunku ben de dertlesırım bazen erkek arkadasımla...ama bır keresınde dertlestıgım konuyla ucu baglanan bı mevzuda tartısma cıkınca aramzda hemen sen aılende bole gordugun ıcın bole oluo demıstı...ve o an acaba aılemle ılgılı seyı paylaşmamalımıydım dıe dusunmustum..Ve hatta gecenlerde aılemde bı sıkıntı yasayınca paylaşmak ıstedım sonra zor tuttum kendımı,aılelerımızn ıcıne gıremedn onalrı tanımadan aılelerımz hakkında belkıde ön yargı olusturmalarına bızler neden oluyoruz
Ya kesinlikle doğru...Hiç birşekilde
ailenle ilgili özel durumları eşin olacak kişiye yansıtmamalısın...
Mesela sen tartışıp sinirlendiğin aile ferdini bir süre sonra affedebiliyosun unutuluyor...Ama sonra eşin bu olayı sana yeri gelince hatırlatıyor...
Onu bunu bilmem...Ailen konusunda eşine ya da sevgiline ya da nişanlına açık vermeyeceksin.Mutlaka karşına geliyor bir şekilde........
büyüklerimiz herzaman öyle tembihlemiştirr..canım,karşındaki dünyalar iyisi de olabilir, ama tedbiri elden bırakmamakta fayda var, dünyanın binbirtürlü hali var, nolur nolmaz, hiçbişey belli olmaz, bu yüzden aranız kötüyken, laflarla, imalarla karsına cıkacak bi durumdan bahsetmek iyi degil ...
bencede erkek arkadaşın olsun,nişanlın olsun ailenizin sorunları paylaşılmamalı,yerine göre eşinize bile çok şey anlatılmamalıdır.zaman gelip karşınıza çıkabilir
Bir keresınde erk arkımın canı sıkkındı aılesyle tartısmış ne oldu cnm anlat bana dedim(meraklıyım ya )Boşver cnm ,anlatıpda, ailemı yanlıs tanımanı istemiyorum dedi..şok oldum içimmden'aşkım sen ne kdr zekisin ,benm aklım bunu nıye daha onceden kesmedide anlatıodum sana herseyı 'dedim kaydirigubbakcemile3
canım 4 yıllık evliyim 6 yıllık beraberliğim var eşimden öyle birşey görmedim ama etrafımda çok duydum bu tür şeyler bence herşeyi anlatmamak gerekiyo en yakın arkadasımın eşi kendine inanılmaz şeyler söylemiş mesela yani ailesiyle ilgili bir sürü şeyi başına kakmış arada bazı şeylerin gizli kalması iyi olur diye düşünüyorum
bende katiliyorum cogu arkadasima kessinlikle en azindan herseyini olup biteni paylasmamalisin bence gün gelir bi anlik öfkeyle istek disi bile olsa o an yüzüne vurabilir
allaha bin sükür benim basima gelmedi yasamadim ama duyuo ve görüyorum malesef ki
ailede olanlar ailede kalmalı..
bide soyle dusun sevgılının ailesıyle olan olumsuzlukları gelıpte sana anlatıyor mu ?? sana soyluyormu su soyle bu boyle die..
ama kendıleri ogrenmek isterler onlara sıra gelınce demezler..
sakın soyleme.. tecrube konusuyor..
bi yere kadar ailedendir..ama bir yerde de el oğludur...doğruya doğru...o kadar aile sırlarına vakıf olmasını hoş karşılamam..hayat boyu beraber olacağımız garanti değil..ya da ters düştüğümüzde kullanmayacağı ne malum...şöyle söyleyeyim..2 yıl evvel babamla çok fena kavga etmiştim..o zaman annem dedi ki ne kadar küssen de nefret etsen de elin oğlunun laf söylemesine izin vermeyeceksin baban hakkında dedi..haklı ben sustukça boyun eğdikçe tepeme çıkıp saygısızlaşabilir...
kızlar hepinize merhaba.. topiğin başlığı ilgimi çekti... bende fikrimi sizlerle paylaşmak istedim... eşimle neredeyse 3 yıldır evliyiz toplamdada 5,5 yıldır beraberiz.... ve bu bahsedilen konunun cevabı bende okadar netki... söylediğiniz en ufak şey yada en önemli şey eşiniz tarafından o an sükunetle dinlenseniz bile; onun beyninde zamanı geldiğinde kullanılmak üzere kaydediliyor!!!!! ve mutlakaki duyuyorsunuz bi şekilde... mesela genelde evlilikte ailesel anlamda uyum sağlamak zordur (tabiiki çok iyi geçinenlere bir sözüm yok!!).. eğer siz kayınpeder yada kayınvalidenize birşey söylemeye kalkarsanız birden çok kızgın bile olsalar sizi direkt dışlayıp senin annende böyleydi yada senin babanda şöyleydi diyebiliyorlar.. yani sizin o an onu dost görüp paylaştığınız en ufak şey bile sizin vakti zamanı geldiğinde yüzünüze bir güzel vurulup size kırgınlık olarak geri geliyor....bunları lütfen düşünün... birde ailesinden en uzakta olan erkek bile evlenince ana baba delisi olup çıkıyor... bunları ve ileride olabilecek başka şeyleride düşünüp bazı şeyleri içinizde saklamanızı ve asla dile getirmemenizi öneriyorum.... ne yazıkki erkekler bu konuda pek olgun değiller benim gözümde.. gerek yaşadıklarım gerekse çevremde şahit olduklarım bu mesajı yazmak için yeterli malzemeyi bana verdiği için sizlerlede paylaşmak istedim... herkesi kendin gibi bilme derler ya.. yeri geldiğinde eşini bile kendin gibi bilme..... çünkü yanında olmak üzere imza atsada bir anda ailesi yüzünden karşına geçebiliyor.....
bu konuyu ilk açtığım gün hiç cevap yazılmamıştı bi an dedim ki ne aptalca bi konu açmışım meğer benim gibi düşünen ne çok kimse varmış bence de anlatılmamalı....
işin açığı söylememek en iyisi
yüzünüze vurulmasının dşında erkekler sizin ailenize laf söyleme hakkını kendinde buluyor.. ailemize laf söyletmek istemiyorsak
çok fazla söylememk daha hayırlı
Bende eşimde ailesine ne var ne yok anlatırız belki dah yeni evliyiz ama ilerde böyle birşey olabileceğini sanmıyorum yani benim açımdan....
Mesela bir arkadaşım çok fakirdi evlendi falan birgün marketten istediği markayı .... değilde başka bir marka .... almış eşi...Arkadaşım eşine bunu neden aldın demiş...Eşide sen babanın evindemi gördün bunu demiş....ÖRNEK.....