• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile Tanışması! Sizce nasıl geçmiş?

naranta

^_^
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2015
582
800
103
Merhaba

Sevgilimle neredeyse 1 yıllık beraberliğimiz var. Yaşlarımız ben 20 o 26.5 yakında 27. :) İlişkinin adını Kasım ayında bana evlilik teklif etmesiyle koyduk. Fakat aile içinde de bir adı olmalıydı değil mi? Babamı ikna edene kadar, kabullendirene kadar Mart sonuna geldik işte. Bugün ailesiyle tanışmaya geldiler.

Kapıda karşıladık ailecek, salona geçtiler. Sevgilim montunu verdikten sonra sarıldı öptü. Ama kimse görmedi. Sonra işte çaydı kahveydi. Söz konularına hiç girmedik. Genel havadan sudan konuşuldu. Bir çok ikram hazırlamıştık babası yese de, sevgilim midesi rahatsız olduğundan zorlayarak yese de annesi mesela pek yemedi. Yine de sürekli çay servisi yaptım. Bu yüzden konuşulanlara hakim olamadım. Hediye olarak bir su takımı bir de baklava getirmişler. Çiçek, çikolata beklemiyordum zaten. Ama bu kısım olmuş mu bilmiyorum? Deneyimleri olanlar söylerse sevinirim.

Sonra uğurladık. Sevgilimin annesi çok iyi ama babasına içim daha çok ısındı itiraf etmek gerekirse. :) Giderken uğurladım, ellerini öptüm sıra sevgilime geldi. Ve anlık davranarak beni öptü sarıldı uğurlattırdı kendini yani. :oops: Ama bu babamı rahatsız etmiş. Şimdi geri dursaydım da garip kaçmayacak mıydı? Sevgilim zaten kötü bir gün geçirmiş, başına bir dünya sorun açılmış. Midesi rahatsız, kulakları ağrır halde gelmiş. Bir de hiç sohbete katılamadan bir köşede durdu, sıkıldı. :KK43: Bir anlık davrandı sarıldı yanaklarımdan öptü hızlı hızlı işte. Babam da diyor ki sen benim koyduğum tüm ağırlığı yok saydın. Kafam basmıyor. Babam daha alışma sürecinde olduğundan mı bu kadar yadırgıyor? Yoksa ortada yanlış bir şeyler mi var? Görücü değil sonuçta, 1 yıl çıkmışız. Aylardır parmağımda tektaş ile geziyorum? Bana hep derdi dışarıda sadece el ele tutuşun, yanaklarından öpsün en fazla diye. Gözü önünde olunca garipsedi mi? Yoksa bizde mi var bir sıkıntı? Sonuçta yemedik ki birbirimizi. Uğurlamasam daha ayıp olmaz mıydı?

Babana zaman ver , zaten sorunun ne olduğunu çok iyi anlamışsın.
Alışması gerek bazı şeylere.Bir de baban hoşlanmıyorsa diretme , gerek yok öpmese de olur.

Uyaracağım zaten sevgilimi, babamın yanında böyle yapma rahatsız oluyor diye. Ama bizim yaptığımızda yanlış, kötü bir şey yok normalde değil mi? Benim kafamın takıldığı kısım o. Babamın ağırlığını babamdan önce sevgilime ben göstermişimdir. Benim onu uğurlamam bu ağırlığı etkileseydi yanımızdan ayrıldıktan sonra ilk sorduğu şey "Baban nasıl karşıladı?" olmazdı herhalde...

Normallik bulunduğun ortama , kültüre bağlı , belli ki baban daha Anadolu insanı böyle deyince de yanlış anlaşılmasın da , betimlemek için daha uygun geldi.

Edit: Yanlış anlaşılabilir içerik.

Sanıyorum ki bu konularda biraz hassas, kız babası olmasına ve ilk kızı olmama veriyorum onu da. Mesela kuzenim eşini tanıştırdığında da sakalına takmış, kuzenime kızmıştı böyle mi gelinir diye. Hafif gelenekçilik var aileden gelen bir de baba tarafı tutunca böyle oluyor. Yoksa dışarıda el ele tutuş, vedalaşırken de yanaklarından öpsen yeter diye bana fikir veren insanın bunu görünce yadırgaması garip geliyor. Gerçi babam bir çok açıdan garip... Bu konularda garipleşiyor.

Hayırlı olsun Rabbim tamamına erdirsin :nazar:Anlık gelişmiş olaylar takılmayın o kadar şey unutuluyor ki zamanla bende düşündüm bir an eşimi öpmüş müydüm diye sanırım heyecandan ben suratına bile pek bakamadım elini bile tutamamıştım insan gergin oluyor falan o an öpseydim sanırım tepkiyle de karşılaşırdım sizin yaptığınızda bir yanlış yok ortama kültürlere göre değişiyor bu işler sadece takılmayın buna ileri de çok şeyler yaşanacak en ufacık şeyleri göz ardı edeceksin evlenene kadar çok şey yaşanıyorHoppa

beni istemeye geldiklerinde ben sevgilimle selamlaşmadım bile babam kızar diye. bizde böyle şeylere biraz ters bakıyorlar. nişanlıyken başbaşa buluşamadık bile babam hep aradı annemde öyle yalnız kalmayalım diye. çok üstelemedim onlar ne isterlerse öyle davranmadım canları sıkılmasın diye. sonuçta kızlarını veriyorlar kolay değil

Ben isteme gununde dahi hosgeldin derken bi degisik bakmislardi bana cicegi verirken cicegin altindan elini tutmustum dokunmasam catlardim çünkü :D
her aile yapisinda farkli olur. Ama dediginiz gibi kiz babasi olunca tepkiler normal.
Biz mesela nisanlandik ancak aile yaninda ozellikle iletismimize dikkat ediyoruz. Daha ciddi oluyoruz, dokunmuyoruz. Bunlar sizinde ailenizdeki ciddilige adim attirir o konuda ;)
genel olarak güzel gecmis. Rabbim guzellikle tamamina erdirsin inşallah.. mutluluklar diliyorum..

Back