AİLE /İLETİŞİM VE İLİŞKİLER

Sibel Deniz Toledo

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2017
5
0
44
Uzman Psikolog olarak aile, evlilik, ilişki ve iletişim konusunda yaşadığınız tüm soru ve sorunlara bu başlık altında yanıtlamaya ve size yardımcı olarak ufak ipuçları vermeye hazırım.
Soru ve Paylaşımlarınızı bekliyorum..

UZMAN PSİKOLOG SİBEL DENİZ TOLEDO
SİMA PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK

eşim hep beni terkedip gidecekmiş gibi, benden soğumuş ve artık ilişkimiz hiç eskisi gibi olmayacak gibi hissediyorum. tamamen paranoya yapıyorum eşimi üzdükten sonra farkediyorum. çoğu zaman da rüyamda onun öldüğünü görüp ağlayarak uyanıyorum.

bu kaybetme korkusunu nasıl aşacağım ? şuan 6 aydır yurtdışında ve görüşemiyoruz. ona bir şey olacak diye çok kaygılanıyorum

ben de cevap bekliyorum

İyi Günler,
Aşırı bir kaybetme korkusu yaşadığınızı anlıyorum. Bu korku ile sanırım eşinizi sıkıp üzecek bazı davranışlarda bulunuyorsunuz. Onu ve ilişkinizi kontrol etmeye çalışıyorsunuz anladığım kadarıyla. Öncelikle şunu kabul etmelisiniz ki hayatta hiç bir şeyin garantisi yok ve pek çok şey bizim kontrolümüzün dışında gelişiyor. Yaşanmamış şeyin yasını tutmak ve bu kadar kaygılanmak sizi tüketmekten ve psikolojinizi bozmaktan başka hiç bir işe yaramayacaktır.
Bunun yerine size tavsiyem iletişim kuracak fırsatlar yaratmaya çalışmanız olacaktır. Bu fırsatlarda onu kaygılarınızla boğmak yerine konuşmanızın tadını çıkarmaya çalışın. Onunla keyifli konuşmalar yapın, sevginizi belirtin, gününü nasıl geçirdiğini sorun, yeni şeyler paylaşın. Bu ayrı kaldığınız süreci ilişkinizi geliştirecek bir fırsat olarak görün.! Bol bol okuyun, farklı ilgi alanları edinmeye çalışın, kaygılandığınızda aklınıza başka yerlere kanalize edin. Kafanızda kurdukça daha da büyüyecektir. Bunun yerine dikkatinizi başka bir yere yönlendirirseniz kaygınız dağalacaktır.
Olmamış şeylerin yasını tutmak yerine elinizde olan güzel şeylerin tadını çıkarmaya bakın. Olumlu şeylere ne kadar çok odaklanırsanız o kadar çok hayatınız içine çekersiniz.

merhabalar.
biz 3 buçuk yıllık evliyiz evlendğimizin ilk 2ayı çok güzel sorunsuzdu.
2 ay sonra ben ailemizin olduğu sehre geldim ailelerimz istanbulda biz ankaradayız.
eşim beni bıraktı ve eşim yaşadığımz sehre döndüğü günden tibaren sorun ve tartışma içindeyiz bu arada 2 tane evladımz var. arada iyi oluyo arada kötü herşeyine austum eşimle iyi olmak için ailemi istemiyodu sürekli kısır buluyo sürekli ailemi kötülemesi yüzünden ben ailemle tartıştm ve bir daha konşmadm. kendi ailesi nasıl dersenz 7 yaşından beri annesi ayakkabısız sokağa göndermiş hep kızar döver ve sokağa atarmş. evlenene kadr sahip çıkılmayan oğlana simdi sahip çıkmaya iyi görünmeye çlışıyolar eşimde buna ldanp benm ailem iyi diyo ailesinin yaptığı kötü bişeyi hiç hörmüyo benmkiler ufak bişey yapsa herdegasnda önüme snuluyo. hersefernde eşimn karşısımda sustum. ve bugn yine tartıştık. bana söylediği seyler " evlilik ban göre değil ben bunu anladm herşeyime karışıyon artık yoruldm sadece evli kalmak için evli kalıyoruö yürütmeye çlılıyorum sadece. senin ailen k.. feln deyince artık susmadm " ve kendi ailesinin yaptıklarınısöyledm bana karşı sehpayı fırlattı ayağa klktı yaklaştı sonra üzerini giyinp gitti. artık yoruldm idare etmekten susmaktan ve sabretmekten. evde eskik bişey koymz. ama sadece evliliğin alışveriz olduğunu sanıyo bişeydesem hiç bi eksiğin yok diyo bende kendisine " evlilik ev alşverişin yapıp ihtiyacn olduğunda yanıma yaklaşp sonra arkadnı dönmekle olmuyo dedim bunada sinrlendi" ve ne zaman ya konuşmaya çalşsam ve tartışmamz olduğunda bana eski konuştupu kızlarn huylarndan öner vererk kıyasma yapar. çok sıkıldm dile getirdm ama olmadı.
ayrıca açk videolara bakar kaç kez yakaladm rahatsz olduğmu söyledm onları izlediğinden beri benm onlar gibi yapmamı ve ordaki erkeklaern yaptıklarını yapmaya çalışıyo izin vermiyorm diye de sıkntı yaşıyorz ve artık yaklaşmak bile istemiyorum içimden gelmiyor.
ne yapacağımı sasırdm artık ne hapsam sürekli bi kıyasmala içerisindeym bşey iatesem nnesinin hberi olur annesi beni arar yok almayn ne gerk var diyerek telefnla bile karışır eşimde dinler bana tamam alcaz yapcaz der ama yapmaz.
çokyoruldm kendi ailemdende hep üvey evlat muamelesi gördim küçüklüğümden beri eşimdende bunu görünve dayanamıyorum artık ne yapmam herek yardımcı olun lütfen.......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…