• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile Evi Yakın Arkadaş Bir Takım Sıkıntılar

Maariftakvimi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2018
1.725
2.709
133
Herkese günaydınlar mutlu hafta sonları

Başlık çok karışık oldu ama ne diyecegimi bilemedim.
Söyle anlatayim ben ailemle yaşayan biriyim babam emekli hemen hemen her zaman evde annem kardeslerimde zaten genelde hep evdeler yani bırakın eve misafir cagirmayi 1 saat evde yalniz kalayım kafa dinleyeyim gibi bir vaktiniz yok.

Çok yakın bir arkadaşım var kesinlikle sevgisinden iyi niyetinden şüphe etmeyeceğim biri ayni sekilde oda benim için gercekten kiymetli sevdigim deger verdigim bir arkadaşım.
Arkadasim başka bir şehirden eş durumundan buradalar küçük çocuğu var ve çocuga bakacak kimse olmadigi icin şuan çalışamıyor.Şöyle bir durum var arkadaşım devamlı beraber olalım ister ben onu çagirayim o beni çagirsin ister sevdigim birseyi yapar çagirir yalniz kalir gel der hafta sonu cagirir hafta ici cagirir bende ilk zamanlar onu incitmekten cekindigim icin ne zaman cagirsa isim gücüm bile olsa giderdim yada hafta sonu evde kalmak istedigim zamanlarda cikar giderdim.

İlk bir kac kez kendisi gelmek istedigini soyledi ani gelisler oldu kabul ettim ama doğrusu ailemle kaldigim icin cok rahat edemiyorum bir kac kezde ben davet ettim ama inanın eve biri geldiginde ben kasiliyorum ama imkan olsa arkadasim hep gelmek ister mesela cat kapı ozledim geldim burdan geciyorduk geldim gibi durumlari olur yani...
Ev hali bazen musait olmuyoruz yada ruh hali olarakta musait olmuyorum.
Arkadas ortamindan beni evine davet edenler olunca cagirmak durumunda kalirim diye davetlerini bi sekilde kabul etmezdim yada baska zaman diye ertelerdim bunuda arkadasima bir kac defa laf arasinda anlatmisimdir.
Bir suredir hic cagirmiyorum ama bazen arkadasimın sanki laflarinda gelmek istedigini davet edilmek istedigini hissediyorum.

Uzun zamandır gitmem gereken bi yer vardı lafı gecince soyledim gidecegim kisiyi oda ismen bir kac kerede ayni ortamda bulundugu icin oda taniyor
Arkadasimda bugunlerde benimde bir yerlere gidesim var hani cagirsan gelirim dedi acik acik ama bende misafirin misafiri modunda cagirmaya cekindim birde baska bir durum oldugu icin ona teklif edemedim o gunun sabahi kahvaltiya cagirdi oraya gidecegimide biliyordu soyledim burdan gecebilirsen gel dedi ama zaten cok ters yöndeler bende ona teklif edemedigim için resmen içime öküz oturdu.

Birde başka bir arkadasim bir kac kez gelmek istemisti ama gercekten musait olmadigim icin kac kez ertelemistim onu cagiricam ama kendisinin haberi olursa kirilir diye cok cekiniyorum.

is olarak gercekten hafta içi resmen beynim patlatiyor haftasonuda kafa dinlemek istiyorum ama davetlerini reddetmek icime dokunuyor zaten çağıramiyirumda yani o gun bi mazeretim varsa bi sekilde mazeretime alternetif cozumler bulmaya calisiyor ornek vereyim birgun butun arkadaslarimiz toplanmisti bende hasta oldugum için gidemedim aradiginda hastayim deyince oda ha evde uzanmissin ha burda uzanmussin gel iste uzanirsin havan degisir demisti.

Umarım konuyu kendimi ve arkadasimi iyi ifade edebilmisimdir gercekten çok iyi biri iyi niyetli deger veriyor ve bunu hissettiriyor her konuda fedakarlık yapacak biri aynı sekilde bende onu seviyorum deger veriyorum ama ona onun gibi karsilik veremedigim icjn uzuluyorum.

Hani kendi evim olsa yine her turlu cagiririm ama inanin cagirmak icin evde musait degil mecburen birini cagiracagim zaman bile gunler gunler oncesinden bi kasilma bi gerginlik yasiyorum durumu en uygun bi sekilde anlatmaya calissam kesin kirilacagini hissediyorum cunku daha once dolayli yoldan anlattim.
Ve ara ara evi yakin olan arkadaslarinin yada samimi oldugu kisilerin kendisini davet etmediginden hic gorusme ayarlamamalarindan dem vurur.
Bende olabildigince disarda bir yerde oturalim vs diye cagirip davet ediyorum o sekilde zamsn geciriyiruz ama sanki bu davetle ayni sey gibi olmuyor diye hissediyorum

Ayrı bir evin olsa rahat rahat davet ederdin. Dediğin doğru. Ailen sıkıntı çıkarabilir.

Ama şu da var ki arkadasin çalışmıyor haliyle saracak bir yer arıyor. Siz çalışan insansınız. Onun istediği gibi devamli vakit geciremezsiniz.

Bence kaçak göçek cvp verme. Gerektiğinde neden neyse onu söyle. Anlayışla karşılamalı.

Ayrı bir evin olsa rahat rahat davet ederdin. Dediğin doğru. Ailen sıkıntı çıkarabilir.

Ama şu da var ki arkadasin çalışmıyor haliyle saracak bir yer arıyor. Siz çalışan insansınız. Onun istediği gibi devamli vakit geciremezsiniz.

Bence kaçak göçek cvp verme. Gerektiğinde neden neyse onu söyle. Anlayışla karşılamalı.
Ya aslinda cocugu buyufukten sonra daha aktif hanivoyle gep evde durup zaman geciren biride degil

Allah var bu konuda ailem bisey demez zaten eve pek misafiride gelen biri degilim ama evde neredeyse tüm odalar yatak odasi gibi

Hani onunla ilgili genel durumundan bir kac kez soz etmistim oda sen zaten herzaman musait olamazsin benim ev musait falan der ama iste durunda anlattigim gibi

Belkide biz cok rahat insanlar olmadigimiz icin ben kasiliyorum gelirlerse ev daginiksa kirliyse ne ikram edeyim falan diye

Son uc senedir bana sadece iki arkadasım geldi. Bu nasil bir sirkulasyon, beynim yandi. Bu kadar sosyalleşmeyi anlayamadığım icin bir şey diyemeyeceğim ama corona var yani...
Yani corananin ilk bir kac haftasindan sonra bile gayet rahat davrandi ayni sekilde aktif bir gelis gidis istegi vardi balkonda otururuz acik havada falan gibi

Aile evine misafir çağırma konusunda bu kadar gerilmeyi benim aklım almadı pek. Aile evi ne zaten, sizin eviniz orası. Ben bekarken benim de ablamın da arkadaşlarımız gelirdi. Hep birlikte otururduk hatta rahmetli babam da katılırdı. Bazen de odalarına çekilir yalnız bırakırlardı. Hava güzelse balkonda takılırdık falan.

Eve biri gelince neden bu kadar geriliyor günler öncesinden hazırlık yapıyorsunuz ki? Çok tuhaf geldi açıkçası.
Bunun dışında bu kadar sık iletişimde olmak gidip gelmek benim tercih edeceğim birşey değil. Ama sizin de gidip gidip çağırmamanız ayıp. Kendisi davet ediyor olsa bile madem çağırmayacaksınız kesin bir dille reddedin ve gitmeyin.

Ben aile evine de cagirdim arkadaslarimi bekarken ve hatta bir gun butun sinif bizim evdeydik ama benim ailem anlayisli insanlardi.
Bizi yalniz birakirlardi yani ve ben cekinmezdim.

Ama bundan cekinen insanlar da tanidim.
Bir arkadasimiz dortlu grubumuzdaki tek bekar, biz ucumuz aramizda donduruyoruz evleri onu da davet ediyoruz ve senelerdir ailesinin evine iki kez gitmisizdir, o rahat edemedigini soyledigi icin biz de davet beklemiyoruz

Bazen size kafede bir cay ismarlayayim diye davet ediyor
Biz de mahcup olmasin diye kabul ediyoruz ya da o gun kim musaitse birakin kafeyi totomuz donmasin bize gelin diyebiliyor.

Yani bence sikintiniz dimdirekt ne dusunuyorsaniz soylememeniz.
Sonucta insanlarin bir gordugu taraf vardir ve gorunene gore yorum yaparlar.

Misal bir arkadasinizin bunu bilmesinden cekindiginizi soylemissiniz ya, arkadasinizin boyle bir beklentisi oldugunu biliyorsunuz yani.
O zaman acikca babam evde, ev geriliyor, rahat edemiyorum diye soylemeniz lazim.
Biraz rahat birine benziyor hastaysan gel bizde uzan havan degissin dedigine gore cok da evde nasil rahat edemediginizi anlayamayabilir.
Biraz mirin kirin edebilir sonucta iki farkli aile yapisindaki insanlarsiniz, bazen birbirinizi anlayamamaniz cok normal.

Diger davet bekleyen ama baskasini davet ettiginizi ogrenen arkadasiniza yanlis anlasilmalara izin vermeden durumunuzu aciklayin kacak guresmeyin.
Kimse icinizden ne gecirdiginizi bilemez, gorunen neyse ona gore tepki verir.

Evinizi benimseyemiyormuşsunuz gibi bir algı oluştu bende. Bende misafirim diyorsunuz mesela. Neden? Orası sizin de eviniz. Arkadaşınızı da istediğiniz zaman çağırın zorunlu hissetmeyin bence. Zaten yakın arkadaşsanız anlayışla karşılayacaktır.

Aslında bu kadar gerilmenize gerek yok orası sizinde eviniz sonuçta. Ailemle farklı şehirlerde yaşıyoruz. Onlara gittiğimde arkadaşlarım eşleriyle çocuklarıyla annemlere gelirler. Aileden rahatsız birileri mi var. Yoksa özel konuşmalarınıza aileden biri dahil olsun istemiyor musunuz ? Gerçekte çekinceniz nedir?

30 yasında evlenen biri olarak seni anladim:) ama benim annem asiri titiz biridir ve mutfakta hic rahat bırakmaz. Şunu da böyle yapalım diye beni strese sokardı. Siz ailemden yana sorun yok diyorsunuz arkadaşınız da surekli gelmek istiyorsa evin temizliği vs önemsiz olmali artik. Sık gittiğim evlerde böyle şeyler aramam hatta ev sahibiyle is bile yaparim evli bekar fark etmeksizin. Bende çok çagiramazdım kısacası bekarken arkadaslarimi. O türlü de bu türlü de içime sinmiyor demissiniz ama açıkça konuşup dışarıya davet etmeniz gercekten güzel bir çözüm bence. Siz davet edemediğiniz için surekli evine gitmenizi de önermem.
Biraz siz biraz da arkadaşınız adım atar bazen dışarıda bazen onlarda ve zamanla rahatlamaya alışmayı bekleyerek bazen de baba evinize davet edersiniz. Karşılık olarak zaten olumsuz yanıt vermiyormuş ve geliyormuş bu bile size değer verdiğini gösteriyor.
Ama sürekli tek taraflı giderseniz dengeler bozulabilir.
Dışarıda oturduğunuzda da siz ikram edersiniz ya da evine gittiğinde yiyecek bir şeyler alırsınız herkesin şartlari ayni olmaz. Illa ki siz surekli davet etmek durumunda değilsiniz.

Arkadaşın saçmalıyor, aile evinde ne isi var.Onun bunu düşünmesi lazım. Seni davet ettiğinde teşekkür ederim ama ben ailemle yaşadığım için musait olup seni agirlayamiyorum bu yüzden iyi hissetmiyorum.O yüzden dışarıda görüşelim de.Kendisi anlamıyorsa yapacak bir şey yok,kendini boşa kasma.

Arkadaşınızın profilini çok iyi anladım. Evde canı sıkılan, gündüz size saran, akşamları da muhtemelen eşini darlayan biri:) bunlar hep boşluktan.. Dediğiniz gibi iyi niyetli biriyse, iletişimi kesmeden ancak kalp de kırmadan her şeyi buraya yazdığınız gibi anlatmanız iyi olur. Bir de siz niçin hep aile evi diyorsunuz ki? Orası sizin de eviniz. Siz de o ailenin bir ferdisiniz. Eğer ailenizden biri size açıkça "misafir getirme" demiyorsa, yakın bir arkadaşınızı davet ettiğinizde rahat olmalısınız. Ben yakın arkadaşlarımın yanında eşofmanlarla da takılırım evde ya daa o an evde yemek yoksa onun yanında makarna suyu koyar, makarna da yapıp yerim. Hatta ona da çay falan demletirim ben yiyecek hazırlarken. Yakın arkadaş dediğin kardeşten veya kuzenden farklı olmamalı sonuçta rahatlık bakımından. Size gelmek istediğinde gerilmeniz garip ancak habersiz bir şekilde size çat kapı gelmesi de arkadaşınızın garipliği. Kendi öz ablamın evine bile çat kapı gitmem ben acil bir durum yoksa. Bu çok ayıp. Çünkü o evde o an kavga ediyor olabilirler, özel bir an yaşanıyor olabilir, hastalık olabilir, ev darmadağın diye karşı taraf mahçup hissedebilir vs.. bunları güzelce anlatın bence.

Benim de bekarken arkadaşlarım gelirdi, ben de onların evine giderdim, sonuçta orası sizin yaşadığınız ev, arkadaşlarınız gelebilir normal değil mi, siz ailenizle yaşayan bekar bi insansınız, evli biri gibi ikramlık vs hazırlamak da zorunda değilsiniz bence, hazır 1-2 şey alsanız bile olur, ya da sadece kahve, biz bekarken birbirimize gidip gelcez diye hazırlık yapmazdık, acıkırsak beraber makarna yapar yerdik, ya da kek çırpardık falan, çok büyütüyosunuz anlamsız stres yapıyosunuz bence

Bende ailemle beraberim. Kendi evimde oldu. Bunu aslında aile-kendi ev olarak değilde yapı olarak adlandırıyorum. Şöyle ki çat kapı gelenleri uyarırım. Hatta aile evinde anlık kapı çaldığında kimseye açtırmam. Çünkü işlek bir caddede oturuyoruz. Kapıyı açtırmadığımda direkt annemi arıyorlar açtırmıyorum. Böyle böyle çat kapı gelinmemesi gerektiğini herkese öğrettim.
Ailem çok misafirperver. Ben değilim sevmiyorum. Kendi evimede çat kapı kimse gelemezdi. Arkadaşlarla full dışarıda buluşurum.
En yakın kız arkadaşlarım toplasam 5-6 kez gelmişlerdir.
Kardesim çok sever misafir ağırlamayı. Erkek kız arkadaşları gelir yemeğe. Kendisi evde olmasa annemle babamın yanına gelirler.
Kendi eviniz olsa bile yine pek rahat edemeyeceğinizi düşünüyorum ben. Yapı olarak sanırım pek yüz göz olmayı sevmiyorsunuz.

Aile evine misafir çağırma konusunda bu kadar gerilmeyi benim aklım almadı pek. Aile evi ne zaten, sizin eviniz orası. Ben bekarken benim de ablamın da arkadaşlarımız gelirdi. Hep birlikte otururduk hatta rahmetli babam da katılırdı. Bazen de odalarına çekilir yalnız bırakırlardı. Hava güzelse balkonda takılırdık falan.
Valla babam o konuda degisik bazen musafiri goruyor bi hos geldin bile demiyor o oyle yapincada ben mahcuo oluyorum

Eve biri gelince neden bu kadar geriliyor günler öncesinden hazırlık yapıyorsunuz ki? Çok tuhaf geldi açıkçası.
Bunun dışında bu kadar sık iletişimde olmak gidip gelmek benim tercih edeceğim birşey değil. Ama sizin de gidip gidip çağırmamanız ayıp. Kendisi davet ediyor olsa bile madem çağırmayacaksınız kesin bir dille reddedin ve gitmeyin.
Aslinda ben cok sevdigim insanlarla bile çok sık görüşme taraftari degilim bu durundaki sıklik benide yoruyor ama iste arkadasimin gönlu olsun diye ayak uyduramiyorum sanırım

Back
X