Aile Bakanlığı'nın 8 Mart videosunda 'çocuk gelin' görüntüsü

nicksiz

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2010
1.855
1.640
373
Diğer
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü sebebiyle ‘Kadın Hayattır’ başlığıyla bir reklam filmi hazırladı.
Kadınların hayat içinde yer aldıkları durumlar tanımlanan videoda, küçük bir kız çocuğu kına gecesi yapılan bir gelin olarak temsil ediliyor.

#Kadinhayattır hashtagiyle internette yayınlanan, “Kadın inançtır, eştir, ışıktır, annedir, kutsaldır” gibi ifadelerin olduğu videoda, “Büyüten, yeşerten, üreten, emek veren, hayat veren, hayatı güzelleştiren tüm kadınların, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun” denilirken, gelin olarak yer verilen kız çocuğu dikkat çekti.

Bakanlığın sosyal medya hesaplarından paylaşılan video, tepki gelmesi üzerine yayından kaldırıldı.

http://www.haberdar.com/gundem/aile...-videosunda-cocuk-gelin-goruntusu-h21234.html

Bana kız çocuğu gibi gelmedi 20li yaşların başında da olabilir. Cidden küçük mü görünüyor kız?

Bu videonun kaldırılması için illa ki tepki mi lazım? Bu videonun hazırlığında kimbilir kaç kişinin emeği var. Biriniz de demedi mi bu kare ne demek? Olmaz diyen de mi olmadı? O kadar normalleşti yani bu durum?
Yazıklar olsun.

Bana kız çocuğu gibi gelmedi 20li yaşların başında da olabilir. Cidden küçük mü görünüyor kız?
Bana göre küçük bir kız.Makyajla büyük gösteriyor olabilir ki onu da düşündüm, ama çocuksuluğu çok belli. Eğer sizin gördüğünüz gibi olsaydı video kaldırılmaz bir açıklama yapılırdı bence.

Ben 21 yaşındayım bu kızdan daha küçük görünüyor bile olabilirim o yüzden garip geldi çocuk denmesi. Haklısınız kaldırmak yerine açıklama yapılmalıydı kız büyükse. Anlam veremedim duruma.

Şimdi birey olarak düşünelim, ben bugün için bir klip hazırlayacağım, makyajla bile küçük gösteren birini kullanmam. Baktım yaşından küçük biri gibi durdu,o çalışmayı kaldırırım algıda seçicilik olmasın diye. Koskoca bakanlık böyle bir yanılgıya düşülecek bir kareyi yine de paylaşmamalı. ( kınası yakılanın çocuk değil de 20 yaşında biri olarak düşündüm bu yorumda.)

Haklısınız elbette. Garip bir seçim olmuş daha büyük gösteren biri seçilebilirdi ama söylediğim gibi ben ilk bakışta çocuk bu diyemedim. Büyük tepki almasına şaşırma sebebim bu, yoksa elbette daha iyi bir seçim yapılabilirmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…