- 7 Şubat 2017
- 761
- 518
- 103
- 39
- Konu Sahibi Zomzom3535
-
Annenizle irtibat kurmayin. Cocugunuza babasiyla birlikte yardimci olmaya calisin. Kendinizi uzmeyip guclu olun. Ailemizi secemiyoruz malesef. Siz bir hata yapmiyorsunuz. Aileni herseyi bildigini hatta en iyi bildiklerini dusunen tiplerden. Sizi asagilamalarina izin vermeyin. Hele cocugunuzu aslanonlara emanet etmeyin. Cocugunuzun da size karsi saygisi kalmaz. Onlarin size nasil davrandiklarini gordukce. Hem aileniz gibiler cocugunuzu ne kadar dogru yetistirebilirler kiAilemle aram çok kötü. Mecbur olmadıkça konuşmuyorum gitmiyorum onlara. Ayrıldıktan sonra benden kurtulmak istediler evde kalabalık yapıyormuşum vs günah keçisi ilan edildim hep evde benle alakasız durumlarda bile. Özellikle annemle çok tartışırız. Bana sığıntı gibi burada mı kalacaksın bile dedi. Babam ben yaten ev ararken 'git kenı evini kur' diye cümleler sarfetti. Bunu iki erkek kardeşim kendi aralarında (benimle alakasız bir durum) tartışırken gelip bana bunu söyledi. İlk bulduğum evi tuttum. ' yıldır burada oturuyorum ve mecbur olmadıkça onlara gitmiyorum. Neden mecbur olmadıkça. Çünkü ufak oğlum var ve annem bakıyor. Kreşe başladı nihayet ama yine de benim çalışma saatlerimle çakışıyor. Getirip götürmek sıkıntı oluyor annem götürüyor. Annem bana bağırmak için hep bahane arar. Çocuk için de çok baskı yapmıştı illa torun torun diye. Şimdi kavga edince başıma kakıyor çocuğuna bakıyorum diye. Bugün yine saçma bir sebepten dolayı bana bağırdı. Oğlum onlarda uyudu çünkü dün akşam toplantı vardı ve geç geldim eve. Anneme haber verdim anne bugün bir arkadaşıma kahvaltıya davetliyim oğlanı şu şu zaman almaya geleceğim diye. Tamam dedi. Kahvaltıdan erken çıktım anneme öyle dediğim için. Oğlanı almaya gittiğimde bir baktım evde kimse yok ben de tekrar dışarı çıktım ve bu esnada bir öğrenci velim olan komşumuzu gördüm onunla konuştuk. O ara annem aradı ve ben müsade isteyip uzaklaştım. annem telefonda bana öyle bir bağırdı ki kadın bile arkadan o mesafeden bile duydu güldü. Anne eve vardım yoksunuz sizin evinizin önündeyim siz nerdesiniz dedim. Köşedeyiz dedi ben de o köşeye gittim yine kimse yok. Telefonuma da çıkmıyor. Arabanın içinde bekledim evlerinin önünde yine aradım. Nerdesiniz geldim ben dedim. 'Cehennemin dibindeyim orada bekliyorum seni' dedi bana yine bağırarak ve 'sen lazım değlsin artık sana gerek yok' diye bağırdı. Kapattım telefonu sinirlenip evime gittim ağladım. Aile WhatsApp grubumuz vardı nede olsa gereksizim diye çıkıp sinirden annemi blokladım. Şuan evimdeyim. Yani ben gerçekten anlamıyorum bu bir değil iki değil bizim iletişimimiz sürekli böyle. Bir de hem beni evlerinde istemezler hem de annem uzaktan bana karışıp durur. Derdi ney anlamıyorum. Ben nerde hata yaptım diyorum. Ufakken de böyle herkesin içinde bağırıdı bana rencide ederdi özgüvensiz olarak büyüdüm onun yüzünden ama artık izin vermiyorum. Yine de böyle şeyler yaşıyorum hala...Annemin benim bir ruhsal sorunu var diye düşünüyorum. Babam ve diğer kardeşlerim de çok pasifler. Sadece kim yoksa onun arkasından konuşurlar bu beni çok rahatsız eder hep söyledim de necden aile bireylerinin arkasından konuşuyorsunuz diye.
mecburum çalışıyorum ne yapayımVe çocuğunuza baktırıyorsunuz..sizede pes.
Maalesef öyle...evet babasıyla ayrıldık ve yalnız anneyimAnnenizle irtibat kurmayin. Cocugunuza babasiyla birlikte yardimci olmaya calisin. Kendinizi uzmeyip guclu olun. Ailemizi secemiyoruz malesef. Siz bir hata yapmiyorsunuz. Aileni herseyi bildigini hatta en iyi bildiklerini dusunen tiplerden. Sizi asagilamalarina izin vermeyin. Hele cocugunuzu aslanonlara emanet etmeyin. Cocugunuzun da size karsi saygisi kalmaz. Onlarin size nasil davrandiklarini gordukce. Hem aileniz gibiler cocugunuzu ne kadar dogru yetistirebilirler ki
Böyle şeyleri sevmiyor. Ne bir yere gider ne bir şey sever.Ve böyle bir kadına Mecburen,çocuğunuzu emanet ediyorsunuz. Biliyorum çaresizlik ama huyuna gitmekten başka çarenizde yok gibi. Keşke şartlarınız imkanlarınız farklı olsa. Biraz huyuna gidin bari hediye filan alın ,çocuğuma baktığın için teşekkür ederim ,sen olmasan başaramazdım ,diye konuşmalar yapın.Tatilinizde arkadaşlarınız yerine onunla plan yapın bir cafeye götürün yedirin içirin,belkide beklediği Budur, çocuk bakıcısı gibi hissediyor ve mecbur hissediyorsa Sinirleniyordur.
4 yaşında...Babası işsiz ayrıldık başka şehirde...Aynen annemle ne kadar az görüşürsem kendimi o kadar iyi hissediyorumKaç yaşında cocugunuz?başka bir yol bulamazmısınız?
Yakın komsu bir bakıcı vs olsa.babasıda bakıcı konusunda maddi yardımda bulunsa mesela?
Ne kadar az görüşseniz okadar iyi gibi.
Babasiniın anasına mi biraksaniz acaba demiştim ama ayrı sehirlerdeymissiniz .Maalesef öyle...evet babasıyla ayrıldık ve yalnız anneyim
bunu ben de düşündüm. Aslında babası yatılı olarak da istedi ama annemgil bu sefer karışıyor yok vermem ben büyüttüm diye. Beni zor durumda bırakıyorlarHaftasonu babası alsa hem vakit geçirmiş olurlar hem de size zaman kalır. Ayrı şehirlerde mi oturuyorsunuz?
aynen ayrı şehirlerdeyizBabasiniın anasına mi biraksaniz acaba demiştim ama ayrı sehirlerdeymissiniz .
Her insan hediyeyi sever. Kafanızda etiketmişsiniz,kötü biri olsa hiç bakmazdı çocuğunuza banane derdi. Dediğim gibi keşke imkanınız olsa hiç yüz göz olmasanız ama mecbursunuz. Allah yardımcınız olsunBöyle şeyleri sevmiyor. Ne bir yere gider ne bir şey sever.
Çok zor bı durum ya.hani hiç çözümü yok şöyle yap diye öneride bulunamiyoruzaynen ayrı şehirlerdeyizZaten bakıcıya yetmez para...
Aman aldırmayın. Büyüttü diye onun çocuğu değil neticede babasıyla kopuk büyümesi hiç doğru değil zaten. Farklı şehirdeymiş galiba zaten küt diye yollayamazsınız alışmamış ama biraz arayı iyi tutun babasında da kalsın. Boşanmadan sonra çocuğun tüm sorumluluğunun annede olması korkunç bir durum zaten. Sorsan eski eşinizinde çocuğu var ama siz rahat bi kahvaltı bile yapamazken adam gayet rahat takılıyor. Üstüne bi de annenizi çekiyorsunuz. Size de günah.bunu ben de düşündüm. Aslında babası yatılı olarak da istedi ama annemgil bu sefer karışıyor yok vermem ben büyüttüm diye. Beni zor durumda bırakıyorlar
aldığım hediyeleri bir kenara atar hiç kullanmaz bile üstüne de söylenir git geri ver diye.Her insan hediyeyi sever. Kafanızda etiketmişsiniz,kötü biri olsa hiç bakmazdı çocuğunuza banane derdi. Dediğim gibi keşke imkanınız olsa hiç yüz göz olmasanız ama mecbursunuz. Allah yardımcınız olsun
Cidden bütün hafta öyle yoğundum ki evde sıcak yemek bile yiyecek vakti bulamadım. Bugün de kırk yılda bir arkadaşımla kahvaltı yapmak istedim burnumdan geldi. Alttarafı 1 saat ya bıktım artık.Aman aldırmayın. Büyüttü diye onun çocuğu değil neticede babasıyla kopuk büyümesi hiç doğru değil zaten. Farklı şehirdeymiş galiba zaten küt diye yollayamazsınız alışmamış ama biraz arayı iyi tutun babasında da kalsın. Boşanmadan sonra çocuğun tüm sorumluluğunun annede olması korkunç bir durum zaten. Sorsan eski eşinizinde çocuğu var ama siz rahat bi kahvaltı bile yapamazken adam gayet rahat takılıyor. Üstüne bi de annenizi çekiyorsunuz. Size de günah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?