• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aids veya hiv ihtimalim??

İşte sıkıntı da burda. Bunu bi kenara bırakıp çok düzgün bi insan niye geçmişi düşünüp kendimi üzeyim dememek gerek bence. Düzgün insan tanımınız bana uygun değil sanırım.

Bir de eski sevgili de bu risk hep varmış. Düzgün insan tanıyan kadar bu kizcagizin hayatının hiç mi kıymeti yok.

Şimdi konu sahibine sağlık ocağına telefon edip sorabilirsin. Korunmasız güvenilir olmayan biriyle cinsel ilişki geçirdiğini mutlaka doktoruna söyle başka yığınla hastalık var. Sağlık ocaklarında smear bile kontrol etmeye başlamışlar bence bu testleri de yapıyorlardır.

Test sonucu öyle haftalar falan sürmuyor 1-2 gün içinde çıkar. Uzmemeye çalış kendini çok düşük bir ihtimal. Eğer sevgilinde o belirtiler aids den kaynaklı olsaydı tedavi olmadığı ilaç kullanmadığı için hızlı bir şekilde çöküyor olmasi gerekirdi.

Canim aids olamazsiniz, ancak hiv-pozitif olabilirsiniz.

Hiv' in bagisiklik sistemini tamamen cökertmesi kimi zaman 8 sene sürebiliyor (ilac kullanilmaz ise eger) - ondan sonra aids deniliyor ve beraberinde bir sürü hastalik getiriyor vücudun direncsizliginden dolayi, mesela ciltte yaralar, kanser v.s.

Hiv, aidse dönüsmeden önceki devresinde, senelerce hic bir belirti göstermiyor, ve bu yüzden cok tehlikeli, cünkü tasiyicilar farkinda bile degil.

Hiv virüsü genelde vücuda bulastiktan yaklasik 4 hafta sonra, soguk alginligi seklinde kendini gösterir, yaz mevsimi olsa bile.
Bunun disinda, bagisiklik sistemi tamamen cökünceye kadar, yani aids tesisi konulana kadar, baska hic bir belirti göstermez.

Vaaz vermek icin sōylemiyorum beni yanlis anlamayin lütfen, ama sizdeki de ne cesaret böyle? Bu zamanda üstelik.
Bosandiktan sonra ben bu testi oldum, evlendigim insandan bile süphe ettim, sevgilimle asla iliskiye giremem korkarim.
Bir an evvel testinizi olun derim, inshallah tertemiz cikar kaniniz.
Umarim hemen olmak istiyorum ama
Bana ders oldu tecrubesizdim simdi bu sekilde degil asla umarim ders olurken hastalik kapmamisimdir kotu bir nezle oldugumu hatirliyorum sari sari icimden bir seyler kopuyordu umarimki tesaduftur

Bir de eski sevgili de bu risk hep varmış. Düzgün insan tanıyan kadar bu kizcagizin hayatının hiç mi kıymeti yok.

Şimdi konu sahibine sağlık ocağına telefon edip sorabilirsin. Korunmasız güvenilir olmayan biriyle cinsel ilişki geçirdiğini mutlaka doktoruna söyle başka yığınla hastalık var. Sağlık ocaklarında smear bile kontrol etmeye başlamışlar bence bu testleri de yapıyorlardır.

Test sonucu öyle haftalar falan sürmuyor 1-2 gün içinde çıkar. Uzmemeye çalış kendini çok düşük bir ihtimal. Eğer sevgilinde o belirtiler aids den kaynaklı olsaydı tedavi olmadığı ilaç kullanmadığı için hızlı bir şekilde çöküyor olmasi gerekirdi.
1,5 yil oldu bu iliskiyi yasayali tedavi olmadi ve korunmamista gercekten beni surekli zor duruma soktu ayri oldugumuz halde devam etti bu suan oldugu gibi cok uzucu birazdan hemen aricam saglik ocagini

Sağlık ocaklarında yapılıyor, olmadı bir devlet hastanesine gidersiniz. Ertesi güne falan çıkar sonuçlar. İhmal etmeyin gözünüzü seveyim.
Evet hemen gidicem saglik ocagina sonuca olmazsa eger devletten rendevu aldim oraya gidicem sonuca kadar nasil beklicem asla etmem cunku kafami yiyor kadin turk olsa belki soylerdi ama rusmus ne oldugu belli degil yani sozune guven olmayanlardan

Kizlar eski erkek arkadasimla konustum korunmamis, ama yakin bir tarihte kan testi vermis baska bir hastaligi icin orada her sey normalmis kan testinde bir belirti olur muydu hiv varsa? Benim baska supheli bir iliskim olmadi ondan baska

Hiv testini evlenirken başka bulaşıcı hastalık testleriyle birlikte yaptırmak zorunlu, yani çıkarsa evlenecek kişiye doktor durumu anlatıyor.Kan testinde çıkmaya bilir hiv diger bulaşıcı hastalıklara ayrı bakılıyor, bir sürü test var yani.

Kizlar eski erkek arkadasimla konustum korunmamis, ama yakin bir tarihte kan testi vermis baska bir hastaligi icin orada her sey normalmis kan testinde bir belirti olur muydu hiv varsa? Benim baska supheli bir iliskim olmadi ondan baska
bence riske atmayın yine de yaptırın testi mutlaka
içiniz rahat etsin yoksa şüpheyle yaşamak zorunda kalacaksınız

Ay benim de içime kurt düştü. Erkeklere güven olmaz çünkü yapmadım der ama yapmıştır belki. Ay ööf Nasıl yapılır ki bu test?

Gunlerdir kafami kurcalayan soru var ve lutfen yargilamadan cevap verin kizlar. 7,8 ay oncesine kadar erkek arkadasimdan ayrildim iki kere cinsel birlikteligimiz oldu zaten bekaretimi onda kaybettim ama kaybetmeden oncede arada bir makattan iliskiye girdik. Neyse bu erkek arkadasimla uc yil birlikteligimiz vardi bi ara biz ayriyken kibrisa gitmisti orada hayat kadiniyla beraber olmustu zaten bu doneme kadar bizim birlesmemiz olmamisti hic daha sonra gelince birlikte olduk. Zorla anlattirdim bana onlarin haftalik aids kontrolleri oldugunu soylemisti bende inanmistim bilmiyorum tabi korunup korunmadigini neyse alti yedi al gecti biz birlikte olduk bir alti yedi ay daha devam ettik o sure zarfinda terlemesi ayak yanmalari dudaklarda yara asiri yorgunluk hisleri hep oluyordu ve devamda etti ama bunu aksiyete hastaligina bagliyorduk hep neyse daha fazla uzatmicam icimi kemirdigi icin bir kac gun sonrasina rendevu aldim elisa testi icin hic konusmadigim halde cunku hayatimda duzgun giden bir iliskim var dayanamayip kadinla korunup korunmadigini sordum sizce aids veya hiv vurusu eski erkek arkadasima gectiyse banada gecme ihtimali var midir lutfen yardim edin.
Eski erkek arkadaşın hasta ise sana da bulaşmış olabilir bulaşmamış da olabilir, siz korunmadınız mı?

Aile hekimliklerinde test yapılıyor.hıv in bulasma oranı cok düşük.binde bir gibi sonucu görene kadar kendinizi cok üzmeyin derim
Aile hekimliklerinde yapılıyorsa aslında yaptırmak lazım. Bizi hiç aldatmayan iyilik timsali sevgililerimize/eşlerimize ne kadar güvenebiliriz? Söz konusu sağlık. Uygun bir Zamanda yaptıracağım.

Hiv testini evlenirken başka bulaşıcı hastalık testleriyle birlikte yaptırmak zorunlu, yani çıkarsa evlenecek kişiye doktor durumu anlatıyor.Kan testinde çıkmaya bilir hiv diger bulaşıcı hastalıklara ayrı bakılıyor, bir sürü test var yani.
Anladim bi umitti iste benimki en iyisi yinede testi yaptirip kontrol olmak zaten sanssiz ve safim kesin beni bulmustur o binde bir ihtimal

Aile hekimliklerinde yapılıyorsa aslında yaptırmak lazım. Bizi hiç aldatmayan iyilik timsali sevgililerimize/eşlerimize ne kadar güvenebiliriz? Söz konusu sağlık. Uygun bir Zamanda yaptıracağım.
Evet gercekten anladimki eslere bile guven olmuyor erkekler bence bu konuda daha dikkatsizler bizim kontrollu olmamiz gerekiyor bu konuda sanirim ben soyledigimde bile icim rahat sen rahat olsun istiyorsan yap dedi nasil rahat ya aidsli olsa onu calistirmazlar gece klubunde dedi ustune bu kadar igrenclesebiliyorlar gercekten

Aile hekimi dediginiz saglik ocagimi benim yasadigin yer buyuk bir merkez olmasina ragmen sabah saglik ocagini aradigimda hasteneler yapiyor bu testi denildi

heryerde yapılmıyor sanırım.. mesela smear testi içinde aynı şey söyleniyor ama bizim burdaki yapmıyor..
toplum sağlığı merkezine gitmeniz gerekiyor sanırım..

Back
X