Aidat vermedi diye sinemaya goturmeyen ögretmen

Bexy

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2016
3.623
27.687
Arkadaslar merhaba
Abimin kızı 1. Sınıfta Ankarada bir ilkokula başladı. Okul donemlik 200 tl aidat topluyormuş. Güya bağış(!)
Abim 150 tl ödemiş kalan 50 tlyi ay başında verelim demişler. Ama öğretmen yiğenimi o 50 tl için tüm okulun gittiği sinemaya götürmemiş. Bir çocuk için ne büyük travma ne kadar üzücü bisey.
Üstelik aidat vermeyenlerin isimlerini sürekli whatsapptan tum velilere duyurum rencide ediyorlarmış. Surekli sıkıştırıyorlarmış.
Bu arada aynı okulda yasanan bir olay daha var. Komşumuzda 100 lira vermiş veli toplantısında 100 lirasını veremeyecegim. Onun yerine haftalık gelip sınıfı temizlesem olur mu diye sormuş. Ögretmen onuda yerin dibine sokmuş. Herkesin içinde utandırmış.
Şimdi bu ailelerin durumu belli asgari ucretle gecinmeye calışan aileler. Yapılanlar gerçekten çok ayıp. Ben o kadar üzüldüm ki. Insalanları maddiyat için rezil eden kucuk dusuren bu okuldan nasıl şikayetci olmalıyim sizce. Ne yapabilirim ? Hic bir kaydım yok şuan sadece anlatilanlar var. Ama çok sinirim bozuldu. Para istenir yasal olmasada ama vermeyeni rezil etmek nedir? Küçücük bir cocugu bir sinema için günlerce gözü yaşlı bırakan öğretmene gercekten öğretmen denir mi?

şikayet etseler keske ellerinde whatsap kayıtları da varmış.. aileler içinde cocuklar içinde üzüldüm.
bizimde hatırlıyorum aidat vermeyenleri sürekli dersten cagırıp müdürün odasında azarlardılar :110:

Direk ankaradaki milli egtim müdürlügüne sikeyet edin. Yıllar önce kaydimi baska bir okula aldirmak icin , kayitli oldugum okul benden aidat parasi istemisti burda okudun diye.. direk solugu meb de aldim. Bir telefonla isimi cözdüler. Gittigimde siz bizi yanlis anladiniz hanimefendi demislerdi :deli:

öğretmen yiğenimi o 50 tl için tüm okulun gittiği sinemaya götürmemiş

Komşumuzda 100 lira vermiş veli toplantısında 100 lirasını veremeyecegim. Onun yerine haftalık gelip sınıfı temizlesem olur mu diye sormuş.
Really??:KK57:
Okulun yönetmeliğinde bu aidattan bahsediliyor mu?
Veliler kayıt yaptırmaya geldiğinde birşey imzalatılıyor mu?
Neresi orası Ağababası mıymış oranın insan müsveddesi?
Sormanız hata direkt her yere şikayet edin!

Delilinizin olup olmamasına bakmayın, mutlaka şikayet edin.
Mesajları silmeyen biri vardır belki de, araştırabilirseniz araştırın.
Birkaç kişi şikayet etse dönüş olur diye düşünüyorum.
Kaldı ki bazen abuk sabuk şikayetleri bile değerlendiriyorlar.

Ben cocukken de gezilere bilmem nerelere ance parayi veren cocuklar gidiyordu. Degisen pek birsey yok aslinda. Ogretmen cebinden mi odeyecekti her cocugun sinema parasini? Kurallar boyle isliyorsa, ogretmen ne yapsin?

Cocuk icin uzucu birsey tabi ama malesef parayi veren dudugu caliyor.

Böyle şeyleri duyunca çok sinirleniyorum;devlet okulu ucretsizdir ve firsat eşitligini saglamak uzere olusturulmustur.Bugune kadar ögrencilerimizden 1tl dahi almadık ,kitap kagit alirken kendimiz veriyoruz parasini ogretmenlik boyle bir seydir okullari ticarethaneye cevirenlere izin vermeyin.Şikayet edin mem'e "Vermiyorum ve sen ya ben cocugumu da gotureceksin ya da hicbir cocuk gidemeyecek bu kadar basit "deyin

Cocuga uzuldum
Veli ile ogretmeni bu sekilde karsi karsiya birakan duzene ne diyecegimi bilemiyorum. Ogretmeni tahsilatci haline getirdiler artik. Onlar da memnun degillerdir artik bu durumdan.
Dark ama etkinliğe katmamak nedir.
Müdür bile gelse şu öğrencini götüremezsin dese hiçbirimiz gitmiyoruz derim.
Ögretmende suç.

Dark ama etkinliğe katmamak nedir.
Müdür bile gelse şu öğrencini götüremezsin dese hiçbirimiz gitmiyoruz derim.
Ögretmende suç.
Yok zaten hakli gormuyorum ben. Biktilar diye dusunuyorum kim olsa o bikar. Bana ne yani ogrencinin parasindan varsa da yoksa da. Aidat toplamak nedir? Ne kadar asagilayici bir durum ogretmen acisindan. Onu dusundum sadece.

Bakamayacaklarsa su okullara tumden kapatip gitsinler yetkililer de kurtulalim.

Paralı bir etkinlik miydi?

Çocuk için üzüldüm. Aidat maalesef gerekli sabunu, peçetesi, kırılanı, döküleni, kağıdı, fotokopisi, ciddi meblağlar öğretmenler kağıdı alsa, fotokopi mak bozuluyor , pahalı aletler. Eğitim ucuz bir şey değil. Para gerekiyor maalesef. Ama zorunlu olmamalı. Yani durumu elvermeyenlere tolerans göstermek zor olmasa gerek. Benim çalıştığım yerlerde hep böyle oldu. Sadece toplu şekilde velilere söylenir.çocuklara lafı bile edilmez. Özellikle bu sebepten sinemaya götürmediklerine inanasım gelmiyor. Üzüldüm, çok yazık.

sadece aidat verenlerin katılabildiği bir etkinlikmiş demek. Kim bilir kaç çocuk gözü yaşlı kaldı o gün.
O nasıl oluyor anlamadım. Bütün okul sinemaya gidip gitmeyenleri sınıfta tek başına mı bıraktılar? Daha önceden gidemeyeceği haber verilip evde mi kaldı? Yani sinema parası verenler gitti de çocuk size söylemeyi unuttu belki...

Şimdi mebin şikaye hattını aradım. Ilk acan kadin sikayet olusturyordu hat kesildi. Tekrar aradım açan kişide bana bağış adı altında para toplamak yasaldır. Surekli isteme zorunlu hale getirme konusunda okul idaresiyle görüsün bir çozüme ulasamazsanız tekrar bizi arayın dedi.

Yok zaten hakli gormuyorum ben. Biktilar diye dusunuyorum kim olsa o bikar. Bana ne yani ogrencinin parasindan varsa da yoksa da. Aidat toplamak nedir? Ne kadar asagilayici bir durum ogretmen acisindan. Onu dusundum sadece.

Bakamayacaklarsa su okullara tumden kapatip gitsinler yetkililer de kurtulalim.
Aynen öyle. İnsanın siniri bozuluyor. Ben niye para isteyeyim insanlardan. Utana, sıkıla bir kere zar zor söylüyorum dönem başında. Sanki kendime istiyorum. Ya devlet kendi toplasın gelire göre, zorunlu ya da veliden bağış falan beklenmesin. Tüm masraflar karşılansın.

X