selam canım... kısaca anlatayım.. öncelikle ince bir kartona yapmak istediğim evi çiziyorum... daha sonra kestiğim kroki evi mobilya kaplamaları ( yani incecik ağaç) ile kaplıyorum... 1 cm gibi bir kalınlıkta kesilmiş olan kaplamaları biraz üst üste gelecek şekilde yapıştırıyorum ... kapı pencere gibi yerleri maket bıçağı ile kesiyorum... cam yerine sigara paket jelatini kullanıyorum.. dantel parçalarından da perde kesip arka kısımdan yapıştırıyorum...taş duvarı kalın kartondan kesip boyut veriyorum...beyaz tutkalı alçı ile karıştırıp kartonu kaplıyorum...kurumadan ince deniz kumunu her tarafına döküyorum, bu şekilde kuruduktan sonra ince kontrplak üzerine tutkalla önce taş duvarı sonra evi ve çatısını yapıştırıyorum... çatıda ise karton kullanılıyor... onlarıda 1 cm lik kesip üst üste yapıştırıyorum....ağaç dalını evin üzerinden yapıştırıyorum... mobilyacı kaba talaşını bolca tutkal ile karıştırıp ağacın yapraklarını öbek öbek dal üzerine bırakıyorum... iyice kuruduktan sonra arka fonu gökyüzü ve yeşillik olarak boyuyorum... ağacı yeşile boyuyorum(ahşap boyaları ile)sarmaşıklarda yine tutkal ve kaba talaş karışımından... yeşile boyadıktan sonra ara ara beyaz sarı kırmızı renkte boyuyorum çiçek gibi oluyor...inşallah anlatabilmişimdir .. zor gibi oldu fakat değil.. malzemeleri temin ettinmi kolay yerimseniben ...bebişim biraz büyüsün resimli anlatımda yüklerim nasipse ... :hulya: