• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ahh ahh normal doğum ..unutamıyorm seni:))

ceenep

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Mart 2011
22
4
36
Niğde
ahh ahh normal doğum...
unutamıyorum yaşadıklarımı...
12 ocakta gündüzden eşim annem ben dışarı çıktık eşim bana doğum hediyesi aldı.
gezdik fotolar çekindikk ohhh
gece 12 gibi karnımdaki sertliğin sancı olduğunun anladım.düzenli giriodu...
doğru hastaneye..ebe baktı 3-4 cm açıklık..
ebeye 4 gün sonra gel dedi dr bana dedim 4 gün müüü bu gece en geç yarın sabah doğurursun dedii
doğumhaneye alındım ve o şifreli kapı kapandı bi daha da ne eşimi ne annemi gördümm..
doktorum o gece nöbetçiydi..ohh ne güzel çok seviodum onu.
sancılar arttı sabah oldu benle gelenleri sabah doğurttular hepp.
sabah nöbet değişti
doktorum korkma sakın dedi kolay doğuracaksın her şey çok iyi..ebeye suyunu açıp doğurtsam mı dedi baktı daha var dediii ve ne yazık kii o da nnöbet değişiminde gitti
en sevmediğim doktor geldi.
kabuslar sonra başladı..
doktor kontrol etmek istiyor sevmiyom ya adamı açabadım bacaklarımı,
aç diyor yok aç diyor yookkkk
ve şekerim düştüüü bende gebelik şekeri var diyorumm
ne olur bi küp şeker...
ağız yolundan bişe veremezlermişş,
dermanım kalmadııı soğuk soğuk terrrr
sonra bi şekerli serum taktılarrrr
allaaaahhh şekerim 300 e fırladııı
koşa koşa girdi 5 kişi içeri neciler bilmiom baş ebe ,anestezici,laboratuvarcısııı...
insülin verdiler düşürdüler şekeriii bağladılar oksijenii nst karnımda sürekli..
hoca hanıımmm beni duyuyormusunnn nerde çalışıosuunnn vs sorular
ebe serum takacak kolunu uzat canım dedii
uzatamam sen alll dedim:)))
hadi doğuma dediii
kalkamammmm sen beni götür dediimm:))
masaya çıktımm
hani ayaklar aşağı sarkar yaaa benimkiler dimdik ok gibi ebenin gözüne gözüne sıkma bırak dediyse de bırakamadım
dr geldi karnımdan bastı soluk almadan hiç durmadan ıkın ıkın ıkın ıkınnnnn
1 dk sonra
epizyotomi yaptı baş çıktıııı
o an acılar dindi gittiii gerisi balık gibi kayıverdii
ebeye dedim kii
vırt diye doğurdum zırt diye çıkardım diyolardı hepsi yalanmışşş
ebe de doğumun kolayı olmaz doğum böyle bişeyy dedi
arkadan çocuk doktoru kaldırdı gösterdi bebeğimii şu güzelliğe bak dedii,o kadar hareketli ki üzerini zor giydirdikk dedii
13 ocak 11.10 da kapkara saçlıı zeynep bebek 3040 gr 49 cm olarak geldi dünyaya..
anasıı perişaannn ..
verdiler kucağımaa
gece 1 de girdiğim doğumhaneden çıktım sabah 11.30 da..
çok şükür sağlıklı allah herkese nasip etsiinn
zor buldum zor doğurdumm
ama allaha binlerce şükür ben de anne oldum..

aslında benim doğum tam bir serüvendi doğumhanedeki diğer uranlarla birlikte:)
5 kişi yatıyoduk..devlete bağlı doğum hastanesi..
ebe sordu bana sen kaç yaşındasın
26 dedim
ne kadar küçük görünüosun dedi
diğerlerine sordu
16,17,20:))ana bunlar senden küçükmüş dedi:)
kızlardan biri daha bakireymişş ama doğuracak..
eşiyle hiç birlikte olmamışlar..öyle yüzeysel bişiler olmuş .
kız çocuğa kaçmış bi gece kalmışlar sonra zaten ailesi kızı almış.doğumdan 2 gün önce de nikah kıyılmış..
ebeler muayene edemio çığlık çığlığa bağırıooo
doktor geldi baktı daha kızlık duruo dedi.
bunu anlatırlardı da inanmazdım gözlerimle gördüm::53:
o her muayene oluşunda doğuruo sandık öyle çığlık attıki garibim..
zavallım doğumdan çok muayeneden yıldı..

bir de sabah iki tane sezeryana girecekkız geldi
ben ve diğerlerinin doğumu yakın çığrınıp duruoz
onlar birbirlerine dönmüş
aaaaayyy iyikim biz normal doğum yapmıoz şu hale bakkk.... demesin mi

herkes doğurdu ben kaldımm
bu sezeryanlı kız belden uyuşturmalı olmuş ya ayık zaten ,bebeği de küveze götürmüşler
yememiş içmemiş
çıkınca
içerde bi öğretmen kız var ,, o perişann herkes onun başında
belki sezeryan yapabilirler demiş
bunu duyan annem deliye dönmüş merakından dışarda

canım rabbim analı babalı büyütsün... doğum bu kolay değil tabi...
ben de ilk doğumumda ne kadar zor ne kadar kötü şeyler yaşadım diyodum ama ikinci doğumum ondan beter oldu.. sezeryandı doğumlarım ama ikincisinde ölümden döndük kızımla... kızım 7 aylık doğdu...günlerce kucağıma alamadım... şimdi 21 aylık ama malesef engelli bi bebek...
o yüzden rabbim bebeğine sağlık versin uzun ömür versin... kötü de olsa insanın aklında bi anı kalıyo doğum hkayesi.. benim kızımın adı da zeynep...

bir de sabah iki tane sezeryana girecekkız geldi
ben ve diğerlerinin doğumu yakın çığrınıp duruoz
onlar birbirlerine dönmüş
aaaaayyy iyikim biz normal doğum yapmıoz şu hale bakkk.... demesin mi

herkes doğurdu ben kaldımm
bu sezeryanlı kız belden uyuşturmalı olmuş ya ayık zaten ,bebeği de küveze götürmüşler
yememiş içmemiş
çıkınca
içerde bi öğretmen kız var ,, o perişann herkes onun başında
belki sezeryan yapabilirler demiş
bunu duyan annem deliye dönmüş merakından dışarda

Allah bağışlasın yavrunuzu:nazar:
Böyle bir şey ablamın doğumunda başımıza geldi. Ablamda normal doğum yaptı ve doğumu bayağı zor oldu. Sabah aldılar içeri, akşama doğru, kimse de bize bilgi vermiyor, içeri girip çıkan dangalağın biri içeride ki sizin kız heralde çok acı çekiyor demez mi, dışarıdakiler iyice meraklanmıştı. Her yerde var böyle düşüncesizler heralde.
Allah analı babalı büyütsün.

allah bebeklerinize ve sze uzun ömürler versinn hamile biri olarak sze birşey sorabilirmiyim

Allah bağışlasın yavrunuzu:nazar:
Böyle bir şey ablamın doğumunda başımıza geldi. Ablamda normal doğum yaptı ve doğumu bayağı zor oldu. Sabah aldılar içeri, akşama doğru, kimse de bize bilgi vermiyor, içeri girip çıkan dangalağın biri içeride ki sizin kız heralde çok acı çekiyor demez mi, dışarıdakiler iyice meraklanmıştı. Her yerde var böyle düşüncesizler heralde.
Allah analı babalı büyütsün.

amin canım sağol.var heryerde böyleleri demek ki..annecağazım öyle merak etmiş ki ağlamış ..

tabi sorabilirsin..hadi sor sor:)

doğumuma az kaldı ama ben 2 gündr çok adet olcakmşm gbi ağrı çekiyorum özellkle sabah fenaydı geçio ama oluyo yne szde doğumdan önce böyle ağrılar yaşadnzmı doğum yakınmı acaba diyorum bide böyle sümüksü akıntım oldu nişan gbi ama kansız ondan snra böyle ağrılarım başladı tecrübelerinzden faydalanmak istedmm

canım rabbim analı babalı büyütsün... doğum bu kolay değil tabi...
ben de ilk doğumumda ne kadar zor ne kadar kötü şeyler yaşadım diyodum ama ikinci doğumum ondan beter oldu.. sezeryandı doğumlarım ama ikincisinde ölümden döndük kızımla... kızım 7 aylık doğdu...günlerce kucağıma alamadım... şimdi 21 aylık ama malesef engelli bi bebek...
o yüzden rabbim bebeğine sağlık versin uzun ömür versin... kötü de olsa insanın aklında bi anı kalıyo doğum hkayesi.. benim kızımın adı da zeynep...

canım senin yavrularına allah hayırlı ömürler versinı ömürler versin..bebeğine çok üzüldüm sezeryan için risksiz derlerdi bi de ..allah yavrunu sana bağışlasın,sana da sağlık sabır ve güç versin..

doğumuma az kaldı ama ben 2 gündr çok adet olcakmşm gbi ağrı çekiyorum özellkle sabah fenaydı geçio ama oluyo yne szde doğumdan önce böyle ağrılar yaşadnzmı doğum yakınmı acaba diyorum bide böyle sümüksü akıntım oldu nişan gbi ama kansız ondan snra böyle ağrılarım başladı tecrübelerinzden faydalanmak istedmm

canım o sümüksü akıntı bende de oluyodu.bi de son zamanlar bel ağrısı oluyo aşağıdan bişey düşecekmiş gibi oluodu.kaç haftalık hamilesin.doğum sancısı düzenli oluo bi girio bi çıkıo öyle devamlı olmu.

allah analı babalı büyütsün canım:19::19: anne olmak hiç kolay degil valla:18:

canım o sümüksü akıntı bende de oluyodu.bi de son zamanlar bel ağrısı oluyo aşağıdan bişey düşecekmiş gibi oluodu.kaç haftalık hamilesin.doğum sancısı düzenli oluo bi girio bi çıkıo öyle devamlı olmu.

35 haftalık hamileym 38 de sezeryan olcam allah kısmet edersede ben braz sorunlu geçirdim hamileliği hani heran herşey olablr diye planlamıyorum kendmi düzenli olduğunu biliyorumda acaba önceden böyle böyle hssedip sonramı düzenli grcek diyorum ne bilim

35 haftalık hamileym 38 de sezeryan olcam allah kısmet edersede ben braz sorunlu geçirdim hamileliği hani heran herşey olablr diye planlamıyorum kendmi düzenli olduğunu biliyorumda acaba önceden böyle böyle hssedip sonramı düzenli grcek diyorum ne bilim

o ağrılar belki de bebeğin iyice içindir..ben de 29 haftadan sonra riskli gebelik oluştu erken doğum tehlikesi vardı karnım çook büyüktü suyum fazlaydı..
ama geçti gitti.
inşallah kolay olur her şey bebeğini sağlıkla alırsın kucağına

o ağrılar belki de bebeğin iyice büyüdüğü içindir..ben de 29 haftadan sonra riskli gebelik oluştu erken doğum tehlikesi vardı karnım çook büyüktü suyum fazlaydı..
Ama geçti gitti.
Inşallah kolay olur her şey bebeğini sağlıkla alırsın kucağına

canım büyüdüğü içindir yazacaktım benim klavye biraz arızalı da..

canım senin yavrularına allah hayırlı ömürler versinı ömürler versin..bebeğine çok üzüldüm sezeryan için risksiz derlerdi bi de ..allah yavrunu sana bağışlasın,sana da sağlık sabır ve güç versin..

sağol tatlım...benim doğumumun zor geçmesinin sebebi hem erken doğum olması hem iki doğumum arasında 10 ay olması... ilkinden sonra çok çabuk hamile kaldım aralarında 1 yaş olacaktı ama işte erken gelince 10 ay oldu... 10 ay arayla iki sezeryan olması zor oldu...

Back