Ah bu tv !

papatyam_83

civciv
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2007
1.272
421
323
41
arkadaşlar evde yanlız bebeğiyle başbaşa olup da tv açmayan var mı?
2 ay öncesine kadar büyük ışıklı bişi gibi geliyodur ona baksın varsın zaten az bakıyo gün içinde baktığı süre yarım saat değil dıoduk sonra anlamaya başladı gibi anlamlı anlamlı daha uzun bakmaya başladı aman dedim kapadım tv yi gün içinde sadece benim de canım çok sıkıldığı ve ilgimi çeken bişiler varsa açıorum yarım 1 saat kadar zaten bebeğime ne maymunluk varsa yapıyorum ilgisin tv çekmesin die,,unutturmaya çalışıyorum
ama ne zaman kadaaaaaaaaaaar müzik açıorum kanal karanlık sır müzik çallıyo napayım
buna alışsın bare ama 9 aylıktan sonra ben işe dönünce bakıcı napcak acaba????
düşünmezki böyle ince açar bırakır karşısına ço korkuyorum yaaaaaa
şifre koyabilirim ama bu da kadına ayıp haksızlık olmaz mı
oyyy aklıma bi sürü şey takılıyo
daha çok oyuna dalsın oyun öğrensin istiyorum
hoş bi yandan bakarsak tv den çok zarar gören de var ama tv ye baka baa büyümüş ama erkenden de konuşmuşşşş yürümüşşş oyun oynamayı da bilen çoçuklar da var pratikte benim bildiğim şahit olduğum büyüdüklerine,,,,
fikriniz sizin yaptıklarınız neler bu konuda ??:uhm:

ay benimkide hiç izlemiyo azcık izlesede bende nefes alsam diye bakıyorum valla ya hiç bakmııııııııııııyo ya ilgisini hiç çekmiiyo

ne güzel işteeee,,ya bizimki tam yerle bir seviyede tv yere yattığımız zaman yukarda heryerden
görünüyo bilseydim ki nerden bilcem evlenirken bir bebeğin ne açıdan tv ye bakabileceğini :))))
tv yi daha yukarda tutan bir mobilya alırdım yaaaa,ufff
mobilya mı değişeyim şimdi 1 senelik daha:)
ağlamak istiyorummmmmmm(((((

cnm tv sakıncalı çocuklar için benimkide çok meraklı büyük insan gibi dikkatli seyrdeiyor.ama tv ye ters yatırıyorum böylelikle göremiyor. eğer çok meraklıysa bence ev düzenini bi şekilde değiştir. dediğin gibi bakıcısı annesi gibi dikkatli olmaz .

bi desteksiz oturmaya başlasın ben tv ye ters oturtcam hep şimdi nereye koysam yuvarlanıyo kafayı çeviriyo tv ye kapatıorum gerçi artık bulamıyo bişi :)

bizimki de çok dikkatli bakıo tv ye mümkün olduğunca açmıorum yada görüş açısını değiştiriyorum ama akşam ağlama krizi tutunca babası kucağnda izletio biraz....ama donup kalmıo biraz tv ye biraz etrafa bakıo tabi enfazla 5dk tutuoz dikkati dağılsın diye

sanırım tv ye bakmayan çocuk çok azdır renkli şeyler ve sesler dikkatlerini çekiyor ne olduğunu anlamaya çalışıyorlar galiba
evet benimkide bakıyor ama dikkatini sadece ona vermediği için endişelenmedim daha ilerdede böyle olur inşallah
çünki asıl sorun biraz daha büyüyünce başlıcak ozaman tv yi kapadığımızda bile ağlıycaklar

benimki önceleri çok dikkatli bakardı ama şimdi bakmıyo 2 dk bakıp kafasını çeviriyo

bizimkide büyük adam gibi dikiyo gözlerini ööyylle bakıyo.hiç sesi çıkmıyo tv karşısında.bende tv yi göremeyecek şekilde koyuyorum kızımı olmadı kapatıp radyo açıyorum hem sıkılmıyorum hem kızım zarar görmüyo.

itiraf ediyorum

yemek yedirirken reklam arıyorum çünkü başka türlü asla yemek yemiyor onun dışındaki şeylere bakmıyor sadece reklamlar o kadarcıktan bişi olurmu

aslında şu olur bu olur demek yanlış
olma ihtimali olan şeyler işte konuşması gecikiyomuş sabit bi noktaya baktığı için devamlı anlamadan ya da anlayarak da olsa sosyalleşemiyomuşşş,,ellerini kollarını kullanacağı yerde oturup öylleee tv ye bakınca işte,,otizm tehlikesi allah korusun ,,,,
ama dedimya izleyip de hiç bişi olmayan normal sosyal olan da var

oğlumd ailk önce merakla bakardı şimdi bakmıyooo.bazne durmayınca açıyorum çizgi film biraz 1 2 dk bakıyo sonra yine mızmızlanmaya başlıyoo...delikafadulden

valla kizlar ben de doktoruna sordum..baby tv sakincali diil dedi..cunku goruntuler yavas ve renkler kuvvetli tam bebeklere gore dedi..yemek yerken sakincali dedi..ya da her islemi yapabilmek iicn tv seyrettirmek yanlis dedi..ama aglarken sakinlesmesi icin ya da oyalanmasi icin tv seyrettirmenin bi sakincasi yok dedi..kizlar hepimiz nasil buyuduk..bende surekli tv seyredermisim..simdiki cocuklari teknolojiden uzak tutmak cok kolay diil dedi doktor..ama cocugunuzla kaliteli vakit gecirip oyunlarda oynuyosaniz eger bence arasira tv seyretmesinin bir sakincasi yok..

vallla ege paşa bakıyo.he saatlerce değil hele molfix reklamı çıkınca çıldırıor benim oturma odam çok büyük değil tv nin karşrısında bi köşe koltuk var çocuğu çeviremem tv.nin yerini deiştiremem mobilyayamonte mobilya duvara monte:))))kısacası ne yapayım arada bakıo bütün gün değil ama bakıyo az da olsaben o okadar büyütmüyorum tv.olayını benc ekendini bilerek izlediği zamanlar daha tehlikeli...

arkadaşlar..duyduğuma göre fransada 2 yaş altı çocuklara tv yasaklanmış. hem yaydığı radyasyon hemde bebeklerin sosyalleşmesini önlüyormuş. yani kendi kendine konuşan etkiye tepki vermeyen boş bir cisim. otism ide tetikliyormuş.ben baby tv aboneliği için doğumdan sonra internette araştırmıştım kesinlikle vazgeçtim.gün boyu ben izlemiyorum.akşam babası izlerkende sırtını çeviriyorum.yoksa saatlerce bakar bizimki. şimdi bakıcısı var. sıkı sıkı tembihledim. işallah uyar. yoksa akşama kadar sabah programında birbirini kesenleri izler bunlar da çocuğa kim baksın o zaman. biz işteyken tv mi izliyoruz. herkes kazandığı paranın hakkını versin bence.

valla bizimkisi de reklam delisi :) reklamlar çıkınca başka bir alemde sanki bütün ilgi tv'ye toplanıyor,reklam bitince dünyaya dönüyor..

kızlar ben açmıyorum hafta içleri günde belki 1saat kadar ,,kızım uyuynca falan
ya da dedğim gibi çok huzursuz oldu ise ve oyunla flan sakinleşmiyosa,,reklama bayılıyo nerden anlıyolar reklamı ben anlamadım ama anlıyolar işte,,,benim en çok radyasyon takılıyo aklıma allah korusun ya,,,
aklı ermeye başlayınca belki babytv ye bizde üye oluruz,,,ben de mobilyaların yerini değiştermem duvara monteli tv ninkini bile değiştiremem ki o da monteli,,,bebeğimini yerini değiştiriyorum ama o da kafanın yönünü değiştiriyo :)
dedimşa açmıyorum sıkça,,
amaaaa bakıcıya başlayınca inşallah tv delisi bir kadın olmazzzzzz

benim oğlumda çok bakıyoo..hattaa mırıldanıyoo sanki tv cevap veriyoo bi görseniz o çok heyecanlanıyo..uzak tutmaya çalışıyorum ama ne kadar engel olabiliriz kiii

aslında nerdeyse olmayan ev yok artık mümkün değil uzak tutmak ama bi nebzede olsa bizimkisi işte kendimizi rahatlatmak,,haftasonu babamız açıyo valla devamlı bakmıyo ki az baksın nolcak biz de bakmışız zamanında dıo bilmiyorum biraz rahat olmakta da fayda var ama bileblie de ladeslenmemeli
şimdilik uzak tutuyorum oyuncağa oyuna daha ço alışsın die sonra zaten kendi bile açacak gün gelecek lafımızı dinlemeyecek

Ben Linanın genetik doktoruna sordum. 50 hz den aşağı televizyonlar çok zararlı dedi. Beyinlerine zarar verip kriz geçirmelerine yol açabiliyormuş. Çocuk 1 saatten fazla seyretmemeli dedi. Ben Linaya hiç baktırmıyorum, tv açıksa arkası dönük duruyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…