Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Arkadaşlar bebeğim 6 aylık 1 haftalık oldu. Bebeğime ek gıdaya 5 aylıkken başladık. Elma suyu ile sonrasında sebze çorbaları vs. Genelde itiraz etmeden yiyordu az veya çok. Bikaç gündür üşüttüğünden dolayı rahatsız, boğazları felan dolu. Aynı zamanda da dişini kaşımak istiyor sürekli. Asıl sıkıntımız ben kaşığı uzatır uzatmaz ağzını kitliyor, şarkılarla türkülerle bile açmaz oldum ağzını. Acaba üşüttüğünden midir, ya da dişleri çıkıyor ondanmıdır. Dişi için Calgel jel diye bişey var, ondan kullansam fayda eder mi, tabi bu ilacın yan etkileri varmıdır onu da bilmiyorum.
Böyle bişey yaşayanınız var mı? Ek gıdaya geçerken başta sıkıntı yaşamayıp sonradan yaşayanınız? Zorlamamam mı lazım acaba? Yemiyorsa orda bırakmak mı lazım, yoksa biraz ısrar etmek mi lazım? Böyle de ek gıdalardan soğumaktan korkuyorum. Sadece beni emmek istiyor arada.
canım öncelikle hayırla büyüt bebeğini.. ben kızıma kullandım calgel dişetlerini rahatlatıp ağrısını alıyor. yan etkisi yok korkma.. kızım 11 aylık daha 2 dişi var yine çıkacak gibi bazen yine sürüyorum jelini. diş çıkarma döneminde, hastalandıkları zaman vs. bunu yapıyorlar. şimdi bile istemediği zaman asla açmıyor ağzını. zorlama zorladıkça onlarda inatlaşıyorlar. şimdi yemezse yarım saat sonra yine götür önüne sonra yine .. yine.. yine.. biraz ısrarcı ol ama zorlama.. bırak acıksın biraz.. ben öyle yapmaya başladım.iyice acıkıyor huysuzlanmaya başlıyor o zaman yediriyorum yiyor. yoksa açmıyor ağzını. birde yemek yedirirken sende sakin ol bebeğinde rahat olsun.. haberini bekliyorum inşallah başarırsın canım
calgel bizde işe yaramadı...dr kullanma bi faydası yok demişti ama öyle zor geçti ki diş çıkarma dönemi mecbur denedim..ayrıca hasta olduğunda oğlum da ağzını kilitliyor...(gerçi normalde de az yer)bizde hasta olunca öyle iştahsız oluruz ya normal bence...zorlamak işe yaramıyor zaten...benimki daha da inatlaşıyor..ben artık zorlamıyorum..sağlıkla büyüsün bebeğin...
benim bebeğimdede aynı sorun var.şuan.ben tv. izletmiyorum ama fark ettim ki reklemlar çıkınca ilgisini çekiyor ve rahat yemek yiyor. mecburen günde 5--10 dk. izletiyorum. doktorum sakıncası olmadığını söyledi.birde iyiyce açıkınca yedirmeyi dene ve şu soğuk kaşıyıcılardan deneyebilirsin.yemezse zorlama bence. daha sonra tekrar dene.
diş çıkarma döneminde daha çok sıvı beslenmeyi tercih ederlermiş.Benim kızımda kaşıkla istemedi.Jeller bizde işe yaramadı ne de olsa kimyasal gerek yok bence
Cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar. Hala yememeye devam ediyoruz. Emerken de tıkanıyor, boğaz akıntımız var hala devam ediyor ondan yemek istemiyor heralde. Bir de boğazı mı acıyor nedir artık. Bugün doktora gideceğiz ama ilaç veremem diyecek eminim, öyle belli bir süre çekicez sanırım bunu. Yola da gitcez , inşallah iyice hastalanmaz oğlum
Ben çok üzülüyorum yemeyince, sabah labne peyniri parmağımla yedirmeye çalıştım yedi biraz. Ama kaşıkla yaklaşınca ağzını kitliyor hala. Zaten çocuk yeni başlamıştı ek gıdalara yeni yeni toparlamaya başlamıştı yine yanakları indi (
Acaba gribe boğaz akıntısına ne iyi gelir? Ihlamura bikaç damla limon damlatıp vermiştim aslında o iyi gelmişti sanırım. Başka önerisi olan var mı? Bu arada ishal de olduk sanırım. Yemeye yemeye nasıl kaka yapıyor anlamadım, arada emiyor heralde onu çıkarıyor
benim bebeğimdede aynı sorun var.şuan.ben tv. izletmiyorum ama fark ettim ki reklemlar çıkınca ilgisini çekiyor ve rahat yemek yiyor. mecburen günde 5--10 dk. izletiyorum. doktorum sakıncası olmadığını söyledi.birde iyiyce açıkınca yedirmeyi dene ve şu soğuk kaşıyıcılardan deneyebilirsin.yemezse zorlama bence. daha sonra tekrar dene.
Frezyalar'cım tv karşısında yemek yedirmek doğru değilmiş diye biliyorum. Bir de tv izlettirmek de sakıncalı çocuklarda uyumsuzluk yapabiliyormuş. Bizimki de tv.ye çok meraklı o yüzden ben artık hiç açmıyorum tv. Bazen ters dönük oluyor onda bile bakmaya çalışıyor.
haklısın ama hiç yemek yememesinden iyidir diye düşünüyorum.zaten hemen tv .yi açmıyorum. bayağı bir uğraştan sonra hiç yememişse5-10. dk izletiyorum.inşallah tüm bebekler sağlıkla büyürler
haklısın ama hiç yemek yememesinden iyidir diye düşünüyorum.zaten hemen tv .yi açmıyorum. bayağı bir uğraştan sonra hiç yememişse5-10. dk izletiyorum.inşallah tüm bebekler sağlıkla büyürler
Sen de haklısın canım valla insan zorda kalınca hiç tasvib etmediği şeyleri bile deneyebiliyor.
Bugün doktora gittik, çocuğun bademcikleri şişmiş. Antibiyotik verdi ilk antibiyotiğimizi de almış olduk
Bu arada viks vardır ya kullandığımız ondan kullanmıştık çocuğa , kimyasal bişey çocuğa kullanmayın dedi doktor. Çocuğun burnu hala tıkalı babası ilaç getirir birazdan burun damlası da verdi burnunu açmak için ama çok kullanılmaması gerekiyormuş yine onu. 5 gün kullanacaz bakalım antibiyotiği inşallah iyileşir.
Bu arada tatile de gidiyoruz, çocuk inşallah rezil olmaz... Tüm bebişlere sağlık versin rabbim.
evet asla yapmam demiceksin.bebişler istediğini yaptırabiliyor bazen.geçmiş olsun bbebeğine.iinşallah en yakın zamanda iyi olur.viksi sadece solumak gerekiyormuş.cilde sürmek sakıncalı diye biliyorum.bizde önümüzdeki ay gidiyoruz.tatil dönüşü görüşmek gerek bide
benimkide tam altı aylık. 5. atında bizde ek gıdaya geçtik. yemeklerini güzelce yerdi her zaman.2 gün önce muz rendeleyip vermiştim o günden beridir benimkide ağzını açmıyor.
ya merak ettiğim şey her besini mi yavaş yavaş arttırarak veriyoruz. ben muzu ilk kez verdim ve bir tane yedi. ondan rahatsız olmuş olabilir mi?
evet asla yapmam demiceksin.bebişler istediğini yaptırabiliyor bazen.geçmiş olsun bbebeğine.iinşallah en yakın zamanda iyi olur.viksi sadece solumak gerekiyormuş.cilde sürmek sakıncalı diye biliyorum.bizde önümüzdeki ay gidiyoruz.tatil dönüşü görüşmek gerek bide
Sağolasın canım...
Ben hissiyatlarıma güveniyorum. Genelde ilaç tarzı şeyleri veya kafadan bilgileri kolay kolay uygulamıyorum. Koklamak da zararlıdır allah bilir. Ben hem sürdüm hem koklattım eşimin söylemesi ile... İçim rahat olmaya olmaya sürdüm, bugün de doktor zararlı kimyasal sonuçta dedi.
benimkide tam altı aylık. 5. atında bizde ek gıdaya geçtik. yemeklerini güzelce yerdi her zaman.2 gün önce muz rendeleyip vermiştim o günden beridir benimkide ağzını açmıyor.
ya merak ettiğim şey her besini mi yavaş yavaş arttırarak veriyoruz. ben muzu ilk kez verdim ve bir tane yedi. ondan rahatsız olmuş olabilir mi?
Ben de hergün bire yakın muz veriyorum ama dokunmuş olabilir canım muz. Biraz sindirim sistemine ağır gelebiliyormuş muz. Ben başta az az veriyorum sonradan artırıyorum. Sen de öyle yap. Bikaç kaşık veya lokma ver, baktın dokunmuyorsa artırarak devam et. Biz de başta yoğurt yedikten sonra tüm gün kıvranmıştı, hiç uyumamıştı. Gerçi şuanda da gündüz hiç uyumuyor. Sindirim sistemi yavaş yavaş alışacak gıdalara...