• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ağzımda çıkan yara

heliconia

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2011
504
1
46
Manisa
kızlar öncelikle iyi akşamlar
alt dişlerimin hemen altında, yani diş etimde ve dudağımın iç kısmında aft dediğimiz yaralar çıktı :(
bir haftadır acımdan yerimde duramıyorum konuşuyorum acıyor yemek yiyorum acıyor ne yapsam bilemedim
doktora gittim böyle bir nedenden dolayı gelinir mi dedi resmen kovdu
annem de bir tane gargara gibi bişey verdi işe yarar diye onla ağzımı çalkaladım yaralar iyice yayıldı :(
karbonatlı su mu neydi onunla çalkaladım yine geçmedi
son çare olarak buraya yazıyorum :43::43:
bana yardım etcek biri var mı yaa çok acıyor :-(

geçmiş olsun geçen hafta benim de dudağımın içinde çıkmıştı

yemek yemek eziyet oluyor

doktor niye ilaç yazmadı ve de öyle bir tavır sergiledi anlamak mümkün değil

eczaneyi git ağzımda aft çıktı de ilaç verirler.

Ne saçma doktormuş o öyle.

Eczaneye sorun, aft için ilaçlar var.
Önerebilirim ben de bir tane.
Yemekten birkaç dakika önce kullanılıyor ve rahat yemek yiyebiliyorsun.

Benimde sağ arka diş etimde çıktı amaa ağğzımın sağ tarafınınn tamamına vurdu resmen çok acıyordu bende dayanamadım doktora gittim kle bilmem bişeyle başlayan merhem yazdı reçeteye bi de gargara yazdı gargarayla çalkalalayınca uyuşturuyo ekşi tuzlu veya sıcak birşey yemediğim sürece ama yarım saat sonra hafif hafif yeniden başlıyodu. Doktor banada bunun içinmi geldin muamelesi yaptı aft bu gçer 1 haftaya ekşi sıcak falan yeme dedi.( bende ciddi bişey sanıp gitmiştim doktora iltihap falan kaptı sandım) :1:

Bir kere bendede çıkmıştı aft eczanelerde satılan bir öje gibi solüsyon vardı sürdüğünde aşırı acıyordu ama sonra geçiyordu. Eczaneye gitsen sana hemen verir zaten. Doktorlar bazen yoğunluktan saçmalamaya başlıyorlar eczacılar bu tip durumlarda daha yardımcı oluyorlar.

bende çok dertliyim o konuda agımın içinde sürekli yaralar olur
gecer 3 4 gün sonra yine baslar
hatta bi gün öyle bi çıktı ki açlıktan ölüyodum 3 gün sadece süt içmiştim süt doyurur mu hiç:25:
cici bebe atıyodum içine sütün
ağlıyodum acıdan bişi yerken:2:
vitamin eksikliğinden kaynaklanıyo demişlerdi
artık alıştım hiç doktora gitmedim
ewde ya asiviral yada antiviral diye bi ilaç vardı onu kullanıyodum biraz uyuşturuyodu
hatta şuan bile var:9:
ısırırken bişeyi acıyo

geçmiş olsun geçen hafta benim de dudağımın içinde çıkmıştı

yemek yemek eziyet oluyor

doktor niye ilaç yazmadı ve de öyle bir tavır sergiledi anlamak mümkün değil

eczaneyi git ağzımda aft çıktı de ilaç verirler.

bugün evimizin yakınındaki eczane kapalıydı ondan gidemedim
pazartesi günü gitcem artık...

bende çok dertliyim o konuda agımın içinde sürekli yaralar olur
gecer 3 4 gün sonra yine baslar
hatta bi gün öyle bi çıktı ki açlıktan ölüyodum 3 gün sadece süt içmiştim süt doyurur mu hiç:25:
cici bebe atıyodum içine sütün
ağlıyodum acıdan bişi yerken:2:
vitamin eksikliğinden kaynaklanıyo demişlerdi
artık alıştım hiç doktora gitmedim
ewde ya asiviral yada antiviral diye bi ilaç vardı onu kullanıyodum biraz uyuşturuyodu
hatta şuan bile var:9:
ısırırken bişeyi acıyo

geçmiş olsun yaa gerçekten çok kötü bişey bu
dişlerinde tel olan bir arkadaşımın ağzında geçen sene abartmıyorum 3 nokut büyüklüğünde bir tane aft çıkmıştı çocuk resmen ağlıyoru şimdi onu daha iyi anlıyorum bir de onun yarasına anneannesi iyi gelir diye tuz sürdürmüştü iyice hassaslaşmıştı
çok kötü bişey gerçekten... :(

Konu içeriği nedeniyle "Ağız-Diş Sağlığı ve Bakımı" başlığına taşındı.
Konuları lütfen ilgili başlıklara açmaya dikkat edelim.

geçmiş olsun
aynı sorun bendede var canım ağzımın üst damak iç ve dişi olmak üzere sana tavsıyem
1 çay kaşı karbonat yarım çay kaşı tuz bır su bardanda gargara yap bıraz yakar ama en azından daha çabuk geçer
ilaçta eczaneden al benım doktorum tavsıyesı asiviral
agız yaraları sıkıntıdan cıkıyormuş sıkıldımda ve üzüldümde bendede gece hemen çıkar.

bnm eşimdede sürekli çıkar..kenacort diye küçük bi krem kullanıyo yemek yemeden önce sürüyo yarayı kaplıyo ve yerken acı hissetmiyo.. işte 1 hafta fln sürüyo onlar yapcak bişi yok sanırım beklemekten başka

Ben yaklaşık 5 senedir 15 gün aralıklarla çekiyorum bu acıyı gitmediğim doktor kalmadı kullanmadığım ilaçta tam olarak tedavisi yok bana en iyi gelenler kenakort krem,pyralvex ve yaranın üstüne karbonat dökerseniz 3 güne geçiyor.Umarım sürekli çekmiyorsunuzdur :(

Doğalından dut pekmezi. günde 1 yemek kaşığı. doktor tavsiyesiydi ağzımda çıkan ameliyatlık dil altı kistini bile bitirdi. deneyin bişey kaybetmezsiniz :kkk:

Bendede cok cikar ve bazen yemekyemek konusmak imkansiz hale geliyor. Eczaci tantum verde diye yesil bir sprey verdi bana. Yemekten once falan 3 fis sikiyorum biraz aciyor ama uyusturuyor yemekte falan hic birsey hissetmiyorsun. Yoksa herhalde actiktan:3: olurdum

Back