• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Ağrısız ve normal doğum var mıdır?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Epidural doğum yöntemini önerir misiniz?

• Evet, Öneriyorum.

OY: 8 88,9%
  • Hayır, Önermiyorum.

OY: 1 11,1%

• Ankete Katılan
    9

strawberryess

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2016
52
18
3
36
Merhaba Arkadaşlar,

Ağrısız ve normal doğum var mıdır? Bu epidural doğum da oluyormuş. Yaptıran var mıdır? Gerçekten normal doğum ağrısız mı oluyor? Herhangi bir sakıncası var mıdır bebeğe ve anneye? Lütfen bu konuda deneyimlerinizi paylaşır mısınız?

Teşekkürler

Epidural normal doğuma prenses doğum derler tabiki gerçekleşirse. Duyduğuma göre kimi zaman uyuşma yüzünden anne yeterince ıkınamıyormuş ve bebeği forseps ya da vakumla çekmek zorunda kalıyorlarmış bu da bebeğin kafa yapısını bozabiliyormuş ya da en kötü ıkınamadığı için sonu sezaryende bitenler varmış. Ben normal doğum yapmış olsaydım epidural yaptırmazdım açıkçası ama yaptırıp da sıfır ağrıyla sağlıkla bebeğini kucağına alanlar da var. Yani aslında bünye ve şans meselesi gibi geldi bana.

Agri oluyor ama zaten baska frekansa geciyorsun..nasil diyim ben amansiz agri yasamadim.nerdeyse 5 saatte dogurdum.nasil oldugunu bile anlamadimml.rabbim yardim ediyor.agri esigi.niye birsey var...zaten hic bilmedigin birseyi agri zor diye dusunursen bastan 1 sifir bence...
23 yasinda ilk dogumum..hic motivasyonunu kaybetmedim.destekleyenler de onemli
Hastane dr da...once sennnn kafada bitirmen lazim

cnm bende normal doğum yapanlardanım alah o acıyı dayanacak güç ve sabır veriyor .
bende iğne vuruldum ağrısız olsun istedim ancak iğne tutmadı yani iğne hiç etkilemedi ağrılarım dinmedi
anestezi uzmanı geçmiş olsun iğnemiz tutmadı diyince verdim yaygarayı doğuramam ben yapamam diye diye yaptım valla

ben de epidural normal doğum yaptım, ağrım hiç olmadı sadece kasılmaları hissediyordum, ilk doğum olmasına rağmen 2-3 saate doğurdum, açıklık olunca masaya aldılar ağrı olmadığı için çok rahat ıkındım, 3-4 ıkınmada doğdu zaten, doğum sonrası da hiç ağrım olmadı, gerçekten prenses doğum, kesinlikle tavsiye ederim

Faydası olan, doğumu destekleyen bişey.neden olmasın ki.kişiye kalmış tabi..

Merhaba Arkadaşlar,

Ağrısız ve normal doğum var mıdır? Bu epidural doğum da oluyormuş. Yaptıran var mıdır? Gerçekten normal doğum ağrısız mı oluyor? Herhangi bir sakıncası var mıdır bebeğe ve anneye? Lütfen bu konuda deneyimlerinizi paylaşır mısınız?

Teşekkürler
Deneyim yok ama yazıyım yinede:anne: ben yurtdşndaym burda sıklıkla epidural norml doğum yapıyorlar sıkıntı yaşayan da duymadım. Ama bazılarnda his konusunda sıkıntı oluyomuş yani bi arkadşm iki çocuğunuda bu şeklde doğurmuş birinde acı hisstmş birinde hissetmemş. Bende norml diye gidicem dayanamadğm yerde ya da doktorn uygun bulduğu zamanda epidural yaptırcam inş:halay:

Bende 2.doğumu epidural yaptım ama sancılarım bir anda daha da şiddetlendi ve 15 dk sonra doğum yaptım.şu an 38+5 hamileyim yine epidural düşünüyorum.bu sefer işe yarar umarım

Back