• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ağrılarım neden oluyor? :( lütfen yardım

kewok_

İkimiz Birden Sevinebiliriz Göge Bakalım...
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2011
1.636
61
113
idrar yaptıktan sonra agrı oluyor sanki içim çıkacakmış gibi geliyor.... ve idrarı yaptıktan sonra hala da idrar varmış gibi his oluyor bekliyorum ama gelmiyor içim çıkacak gibi oluyor acıyor ama bişey yok sonra geliyor idrar ama az az geliyor. acaba ne sorun var?

geçmiş olsun canım. idrar yolları enfeksiyonu var sende. hemen eczeneden piyoleseptin al veya eczacıya sor ona göre antibiyotik verir zaten al iç geçer.

Allah şifa versin..

idrar yaptıktan sonra agrı oluyor sanki içim çıkacakmış gibi geliyor.... ve idrarı yaptıktan sonra hala da idrar varmış gibi his oluyor bekliyorum ama gelmiyor içim çıkacak gibi oluyor acıyor ama bişey yok sonra geliyor idrar ama az az geliyor. acaba ne sorun var?

idrar yollarıniltihplanmış ve üşütmüşün muhtemelen. Bendede böyle olduğunda doktora her gittiğimse aynısı olurdu. Genelde antibiyotik kullanımı şarttır.
Sen yinede ılık suya karbonat at onunla yıka genital bölgenide. Şimdiden geçmiş olsun

geçmiş olsun canım. idrar yolları enfeksiyonu var sende. hemen eczeneden piyoleseptin al veya eczacıya sor ona göre antibiyotik verir zaten al iç geçer.

Allah şifa versin..

çok sağol canım doktora gitmeden alsam bi yan etki yada kötü olur mu :(

idrar yollarıniltihplanmış ve üşütmüşün muhtemelen. Bendede böyle olduğunda doktora her gittiğimse aynısı olurdu. Genelde antibiyotik kullanımı şarttır.
Sen yinede ılık suya karbonat at onunla yıka genital bölgenide. Şimdiden geçmiş olsun

karbonatlı su ile uzun zamandır yıkamıyorum bi daha yıkayım canım sanki makat bölgemin içi çıkacak gibi oluyor korkuyorum..

Son düzenleme:
kızlar bide regl'im uzadı acaba bununda etkisi var mıdır

cnm benimde bu ay seninle aynı sorunlar oldu hatta idrar sonunda kan bile geldi bu aralar antibiyotik kullandın mı ben diş sorunumdan dolayı 4 kutu kullanmıştım yan etkisi olarak oluştu bol su iç sık sık idrara çık probiyotik yoğurt ye kızlar enfeksiyon hamileliği engeller mi

canım idrar yolların iltihaplanmış...reglle bir ilgisi yok ama idrar yolu enfeksiyonu en fazla regl döneminde ortaya çıkar o dönemde enfeksiyon riski fazladır.....temizliğine çok dikkat et....

cnm benimde bu ay seninle aynı sorunlar oldu hatta idrar sonunda kan bile geldi bu aralar antibiyotik kullandın mı ben diş sorunumdan dolayı 4 kutu kullanmıştım yan etkisi olarak oluştu bol su iç sık sık idrara çık probiyotik yoğurt ye kızlar enfeksiyon hamileliği engeller mi

yok canım hamileliğe engel değil....ben enfeksiyon geçirdiğim sıralar gebe kaldım gerçi sonra düşük yaptım ama hamile kalınabiliyor...

Allah şifa versin..

akıl vermeye bakar mısınız
"eczaneden ilaç al"mış
eczanelerin ne zamandan beri ilaç yazma gibi bi durumu oldu
doktora gidip idrar tahlili yaptırmak çok mu zor
o eczanelerde zaten çoğunlukla kalfalar duruyo
bilip bilmeden öyle ilaç alınmaz!

büyük ihtimal idrar yollarında iltihap var canım geçmiş olsun bende 3 yıl önce yaşamıştım 15 gün kadar ilaç tedavisi görmüştüm
tekrar geçmiş olsun:71:

canıım dişimde iltihap vardı çektirmek için kullandım ama çok değilkısa bi süre etkisi var mı ki?

canım idrar yolların iltihaplanmış...reglle bir ilgisi yok ama idrar yolu enfeksiyonu en fazla regl döneminde ortaya çıkar o dönemde enfeksiyon riski fazladır.....temizliğine çok dikkat et....

tamam canım çok sağoldikkat ederim zaten kaşıntı fln da oluştu... bide doktora gitmedim... korktum..

büyük ihtimal idrar yollarında iltihap var canım geçmiş olsun bende 3 yıl önce yaşamıştım 15 gün kadar ilaç tedavisi görmüştüm
tekrar geçmiş olsun:71:

canım ilaç tedavisi de mi? idrar testi mi yaptılar peki...

canım ilaç tedavisi de mi? idrar testi mi yaptılar peki...

evet antiboytik bi de yanında ilaveten iki tane daha ilaç vardı
evet idrar testi yaptılar hatta kist falan vardır diye ultrasyona bile girdirmişlerdi benim aynı zamanda yüksek ateşim, karın ağrım ve idrarda yanma oluyordu

sadece idrar yolu enfeksiyonu olmayabilir. regl bittikten birkaç gün sonra git bence doktora ve eritrosit miktarına baksın, böbrek ya da safra kesesinde kum da olabilir. o da aynı belirtileri verir çünkü... kafana göre ilaç alma bu yüzden :)

Son düzenleme:
sadece idrar yolu enfeksiyonu olmayabilir. regl bittikten birkaç gün sonra git bence doktora ve eritrosit miktarına baksın, böbrek ya da safra kesesinde kum da olabilir. o da aynı belirtileri verir çünkü... kafana göre ilaç alma bu yüzden :)

tabi tabi kesinlikle kafana göre ilaç alma sonucu beklemediğin durumlar gelir başına

akıl vermeye bakar mısınız
"eczaneden ilaç al"mış
eczanelerin ne zamandan beri ilaç yazma gibi bi durumu oldu
doktora gidip idrar tahlili yaptırmak çok mu zor
o eczanelerde zaten çoğunlukla kalfalar duruyo
bilip bilmeden öyle ilaç alınmaz!

eczaneden bilip bilmeden ilaç alınmaz lafı çok klişe bir laf.
ezcaneden doktora gidilmeden ilaç alınabilir. mesela antibiyotikler,ağrı kesiciler ,hipotiroid ilaçları vs.sonuçta bunlarda ilaç ve eczanede satılıyor.
hiç idrar yolu enfeksiyonuna kapıldınmı? benim doktor arkadaşım bizzat telefonda bu belirtilerim vardı anlattım. piyoleseptil al dedi ezcaneden.aldım içtim ve geçti.
eczacılar bizlerin en yakın sağlık danışmanlarıdır.reçetesiz satılan yüzlerce ilaç vardır.devlet senin kadar bilmiyor mu da reçetesiz ilaç satıyor.böyle çok bilmiş laflara,klişe laflara hiç ama hiç gerek yok tatlım.
konu sahibine yapılan yorumlara bakarsan herkes idrar yolları enfeksiyonu teşhisi koymuş.başına gelenler elbette bilir.idrar yolu enfeksiyonunda verilen ilaçta bellidir.doktor dinler yüzüne bakmadan teşhisi koyar ve ilaçı yazar senin reçete dediğin olayda budur.

neslyy canım doktor arkadaşın öyle dediyse bende alayım ondan sana bir yan etkisi oldu mu peki tanıdık ezacı var ona sorarım öyle alırım. fiyatı ne kadardı aşagı yukarı

neslyy canım doktor arkadaşın öyle dediyse bende alayım ondan sana bir yan etkisi oldu mu peki tanıdık ezacı var ona sorarım öyle alırım. fiyatı ne kadardı aşagı yukarı

hiç bir yan etkisi olmadı 3, 5 lira bişey fiyatı.ben içtim faydasını gördüm.doktora elbette git.gitme diyemem ama doktorunda diyeceği bu sana büyük ihtimalle.
bu ilaç reçetesiz satılıyor ve yinede eczacıya sor onun müadili varsa onuda verebilir.tekrar geçmiş olsun Allah şifa versin.

Back