• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama ağlıyorum saçım için şu an hüngür hüngür..kimse kuaföre gitmemeli bence..

auroras

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2011
696
14
116
Antalya
kızlar saçımı oryalle açtırmıştım.. boyattım ve 1-2 günde çingeneye döndüm..
sonra tekrar boyattım ilk günler çok güzeldi ablam ruslara benzedin falan diyordu.. o da aktı 2 günden ve yine çingene gibi gezdim..
ve geçen araştırdım burdan.. pigmentasyon yapmazsam tutmayacağı yazıyordu..
neyse annem de boyamam dedi.. ben kuaföre gittim boyamı da syoss almıştım 8.4 adam saçınızın rengi olacak azcık kahve koyalım dedi 1 ton koyulaşacak dedi..
neyse işlem bitti bi baktım ben bakır olmuşum.. saçım da açtırmadan önce bakırdı....
aptal kuaförler çoğundan nefret ediyorum...
tamam renk kötü değil.. ama ben böyle istemiyordum ben....
ben sarı seviyordum...
sadece çiğdi...
ve oryalle boşuna açtırdım resmen..
hayatta gitmem bi daha kuaföre...
boya silici almaya kalksam nasıl kullanıcam bilmiyorum...
zaten saçım da yıprandı...
bi de kuaförler bi bok yapıyolarmış gibi herşeylerini gizliyorlar..
tamam yapıyorlar da.. genelde saçımızın içine de ediyorlar...
keşke nasıl yapıldığını bilsem de muhtaç olmasam hiç birine..

bana da perma yaptılar beceremeyip yaktılar. bide saçımın rengini açtılar falan yaptıkları sırada. ben yapılmadan önce sordum yok hayatta yanmaz biz en kaliteli malzemeleri kullanıyoz dediler. kuaföre gidemedim aylarca ve hala uğraşıyorum saçımın yanığı gitmiyo. bitane kuaför bulsam gerçekten istediğini şıp diye yapan hayatım boyunca abone olcam oraya! daha karşılaşamadım. sırf daha fazla para kazanmak için yok yanmaz diyip herşeyi yaptılar. saçım okadar kötü ki yandıktan sonra bakım yapsan da anca toparlanıyo düzelmiyo. bende nefret ettim kuaförlerden

kızlar saçımı oryalle açtırmıştım.. boyattım ve 1-2 günde çingeneye döndüm..
sonra tekrar boyattım ilk günler çok güzeldi ablam ruslara benzedin falan diyordu.. o da aktı 2 günden ve yine çingene gibi gezdim..
ve geçen araştırdım burdan.. pigmentasyon yapmazsam tutmayacağı yazıyordu..
neyse annem de boyamam dedi.. ben kuaföre gittim boyamı da syoss almıştım 8.4 adam saçınızın rengi olacak azcık kahve koyalım dedi 1 ton koyulaşacak dedi..
neyse işlem bitti bi baktım ben bakır olmuşum.. saçım da açtırmadan önce bakırdı....
aptal kuaförler çoğundan nefret ediyorum...
tamam renk kötü değil.. ama ben böyle istemiyordum ben....
ben sarı seviyordum...
sadece çiğdi...
ve oryalle boşuna açtırdım resmen..
hayatta gitmem bi daha kuaföre...
boya silici almaya kalksam nasıl kullanıcam bilmiyorum...
zaten saçım da yıprandı...
bi de kuaförler bi bok yapıyolarmış gibi herşeylerini gizliyorlar..
tamam yapıyorlar da.. genelde saçımızın içine de ediyorlar...
keşke nasıl yapıldığını bilsem de muhtaç olmasam hiç birine..

Canlm gecmis olsun, kuafor malzemeleri satanlar yardimci oluyorlar diye biliyorum ama kulaktan dolma bi bilgidir..sen yine de ewde yapma busefer saclarin elinde kalir bnde de ayni dert war ztn..memleketteki kuaforume gidicem haftaya yoksa olmayacak burda bi duzen tutturamadlm kuafor yonunden ... :(

sen sarı seviyorum demişsin ama kuaföre bakır boyayla gitmişsin 8.4 bakır yansımalı bi koyu sarı rengidir saçındaki çiğliği alması iiçin küllü yansımalı bir renkle pigmentasyon yaptırmalıydın mesela 8.1 gibi o zaman saçındaki çiğ renk giderdi zaten küllü tonlarda zamanla hafifte olsa doreleşiyor ama o rengi kullansan şimdi o çiğ renkten kurtulmuş olurdun,sana tavsiyem saçlarını bi süre dinlendir daha fazla yıpranmasınlar geçmiş olsun...

bana da perma yaptılar beceremeyip yaktılar. bide saçımın rengini açtılar falan yaptıkları sırada. ben yapılmadan önce sordum yok hayatta yanmaz biz en kaliteli malzemeleri kullanıyoz dediler. kuaföre gidemedim aylarca ve hala uğraşıyorum saçımın yanığı gitmiyo. bitane kuaför bulsam gerçekten istediğini şıp diye yapan hayatım boyunca abone olcam oraya! daha karşılaşamadım. sırf daha fazla para kazanmak için yok yanmaz diyip herşeyi yaptılar. saçım okadar kötü ki yandıktan sonra bakım yapsan da anca toparlanıyo düzelmiyo. bende nefret ettim kuaförlerden
ben de o kadar bakım yapıyorum falan kuruluğu için çok kolay düzelmiyor hakikaten..
bu birkaç hafta zeytinyağı sürücem ben... fena olmuyo canım..
bi de çoğu kaliteli malzeme kullanmıyor.. hele boyada falan...
izmirde kuaföre boyatmıştım ben saçımı , ilk kuaför boyamdı. adam gerçekten kaliteli malzeme kullanmıştı, saçım yumuşacık ve parlaktı,
ondan sonra hep kötü kuaförlerle karşılaştım..
bence okullarda her kız öğrenciye kuaförlük öğretmeliler...herkes yapıo artık zaten.. en azından arkadaş arkadaşının saçını boyar falaan da gitmeyiz kuaförlere : )

Canlm gecmis olsun, kuafor malzemeleri satanlar yardimci oluyorlar diye biliyorum ama kulaktan dolma bi bilgidir..sen yine de ewde yapma busefer saclarin elinde kalir bnde de ayni dert war ztn..memleketteki kuaforume gidicem haftaya yoksa olmayacak burda bi duzen tutturamadlm kuafor yonunden ... :(

ben bi süre dinlendiricem saçımı canım.. çok kurudu.. zaten o işlemi evde yapamam...
sanırım aktırmaları lazım rengi..
benim gittiğim kuaför malzemesi satanlar anlamıyolar bişeyden..

sen sarı seviyorum demişsin ama kuaföre bakır boyayla gitmişsin 8.4 bakır yansımalı bi koyu sarı rengidir saçındaki çiğliği alması iiçin küllü yansımalı bir renkle pigmentasyon yaptırmalıydın mesela 8.1 gibi o zaman saçındaki çiğ renk giderdi zaten küllü tonlarda zamanla hafifte olsa doreleşiyor ama o rengi kullansan şimdi o çiğ renkten kurtulmuş olurdun,sana tavsiyem saçlarını bi süre dinlendir daha fazla yıpranmasınlar geçmiş olsun...
canım ben bakır yansıma götürdüm koyu bakır değil ki..
açtırmadan önceki tona döndürdü saçımı..
baya koyulaştı..
8 yine bildiğim kadarıyla kumral..
7 tonlarında saçım...
ben de bu ara bakımlara yoğunlaşacağım 1 ay kadar bakım yaparım sonra gider boyatırım yine..

canım gecmıs olsun gercekten. ama benım durumum daha vahim :((( saclarım bir sene sarı kullandım kestirdim sonra biraz. tekrar dip boya genel boya yaptım. bu sefer pigment eksikliği olustu. tam düzeldi en azından dedim lastik gibiydi iyilesmiş dedim . kısa bob modeli düzgün dursun diye hergün evde fön cektim tekrar kırıldı kopmalar oldu dokuldu saclrım . yandı resmen kupkuru oldu. sonra dayanamadım gittim kızıl bakır yaptım. güzel dedik böyle. sonra aktı cingeneye döndüm sonra bi daha aynısına boyadım . ama canım sıkıldı eski halini özlüyordum. bu sefer kuofore gittim bir ay sonra sacımı kusturdu karamel yaptı tutmadı. dedim ona tutmaz diye inanmadıda. gitti bu sefer kahve yaptı küllü tuttu ama yesilimsi oldu. kırıklarını kesti biraz . düzelir gibi oldu. ama saclarım kısacık şuan. yesillikler gitti. sarı yansımalar cıktı. ve benim iki ay sonra düğünüm var . muhtemelen koyu kestaneye boyatıp kendi halime bırakacağım. uzasınlar öyle rofle attıracağım. düğünüm içinse cıtcıt dusunuyorum baska bir alternatifim yok. saclarımı toplamak için bes tane toka kullnıyorum o derece kısaldı. şimdi bemiks alcam eczaneden uzatıyormus diye duydum . bide yağ karısımım var evde. yani resmen psikolojim alt üst oldu. bide nişanlım her gün sormazmı uzuyormu sacların hayatım diye. günde on cm uzamasınımı bekliyor acaba merak ediyorum

üzüldüm saçlarına canım..
ya ben kendime söz vermiştim sarıdan bi süre vazgeçmicem sarı kullancam diye...
ve sanırım en büyük hata da açık saçları koyultmak oluyor..
saç yanması kolay kolay olmuyor sanırım.. keşke yağ karışımlarıyla toparlamaya çalışsaydın...özellikle zeytinyağı sürmek iyi geliomuş...
düğünün için merak etme çıtçıt baya güzel kurtarıyor durumu..

Kuaför var kuaför var.. Sırf para almak için bile olsa yıpranmış saçıma üst üste röfle ve boya yapmaktan çekinmeyen sevgili (!) kuaförüme bana üst üste attığı kazıklara karşın son yaptığı boyasının parasını eksik verdim..Yanımda yok,daha sonra vereyim dedim..Ama vermedim,vermeye de niyetim yok...:ssz: Bana attığı kazıklara saysın..Az bile...Bir daha adımımı atmayacağım gerçi..

Son düzenleyen: Moderatör:
bıde ukalalıkları yokmu sunu kullan sunu yap ay cok yıpranmıs sacın nıe bakmıosun bılmem ne ıcıne edıolar resmen ya bnde adam gbı bı yer bulamadım en ısım yapmıslara gıttım yok ya genelı uyuz

geçmiş olsun canım. bence hemen bir işlem yapmadan önce biraz bekle saçında orial olduğu için renk çok geçmeden akar zaten.baktınki aktığında da istediğin renk olmadı o zaman birşeyler düşün. orial gerçekten berbat birşey. ben de 5 ay önce orialle açma işlemi yaptırıp boyattım saçlarım cansızlaştı, hacimsiz çok çirkin bir hal aldı.sürekli bakım yaparak düzeltmeye çalışıyorum şimdi biraz daha iyi.sen de yaptığın bakımların faydasını görürsün umarım.

Ah ahh nerede o eski kuaförler diicem güleceksiniz.Aynen öyle diyorum eskiden en dandik kuaförler bile işini fena yapmazdı.Şimdiki kuaförlerin çoğu çin malı ürün kullanıyor gibi ...iyide ne kesim ne şekil o da yok,kendileride çin malı gibi dandikler:27:kesimden anlamazlar, boyayı tutturamazlar, en iyi boya derler eleştiri kabul etmezler, söylesen korkarsın biçecekler gibi suratsız olurlar ....en iyisi alıp kendin yapmak kötü olsada dolu para verip enayi enayi kötü olacağına kendim boyarım daha iyi.Bende kuaförüme son kez gittim daha da gitmem sinirliyim çünki.Saçımı mahvetti .Kaç tane denedim içlerinde en iyileride ya mesleği bırakmak zorunda kaldı ya da semt değiştirdi.Kuaför bayanlara hiç güvenmezdim bazıları hariç şimdi iyicene gıcık oldum kendi kafası dandik olursa rengi b.. gibi olursa ne diye önüne otururz bilmem.Başkalarının belgesiyle dükkan açan kuaför bozuntularına da güvenmiyorum akrabasından birini ya da kardeşini yanına alıp birde deneme yanılma yöntemi işi öğrenenler daha doğrusu öğrendiğini sananlar var.Ne kat kesimden ne bob dan ne şundan ne bundan nenem keserdi ayna karşısına geçip kendi saçını vururdu makası olurdu işte küt kesim.Post gibi model yapan uyuz kuaförüme diyesim var şu işi bırakta koyun kuzu kırp sen diye boya olarakta kurbanlıklara kına yaksın becerirler belki...of sinirliyim uyuz ettiler uyuz beceriksizler...:50::47:

ben bakımlara başladım.. 2 gündür zeytinyağı sürüyorum.. ama saçım hakikaten mahvolmuş sanki..
oryalde bu kadar cansız değildi ya da çabuk toparlatmıştım bakımlarla bilemedim valla..
ama ben de kuaförlerin kaliteli mal kullanmadıklarına eminimm.. çin malı olabilir boyalar bence de..
ya izmirde vardı bi kuaför kapattı dükkanını.. pahalıya yapıodu ama çok iyi yapıyodu..
eğer olmaması gereken bi işlem varsa yapmam ben diyordu..
öyle olmalı kuaför dediğin.. doktor gibi bakmalı olaya.. saç ölecekse cansızlaşacaksa yakışmayacaksa yapmıcak kardeşim..
kadınlar için saç önemlii çünkü...:ssz:

bugün biraz moralim yerine geldi..
saçlarımın rengini açtım da biraz evde deneye deneye:24:
burdan okudum sirke boyayı akıtan bişeymiş.. sürdüm her yerine.. 15 dk bekledim.. sonra yıkadım..
iyi en azından sarıya yakınım.. her yeri farklı bi renk olsa da, saçım aktı ya... :52::51:

Son düzenleme:
bugün biraz moralim yerine geldi..
saçlarımın rengini açtım da biraz evde deneye deneye:24:
burdan okudum sirke boyayı akıtan bişeymiş.. sürdüm her yerine.. 15 dk bekledim.. sonra yıkadım..
iyi en azından sarıya yakınım.. her yeri farklı bi renk olsa da, saçım aktı ya... :52::51:

canım ben de saçlarımı boyamayı düşünüyorum. 4 yıldır saç dökülmesi yaşıyorum çok inceldi. kumral saçlarım. buğday tenliyim. ilk kez olucak. önerir misin bana?

canım çok geçmiş olsun,bi daha boyatmazsn herhalde bırak doğal büyüsün saçlarn bekle zamanla iyi olr inş.

canım ben de saçlarımı boyamayı düşünüyorum. 4 yıldır saç dökülmesi yaşıyorum çok inceldi. kumral saçlarım. buğday tenliyim. ilk kez olucak. önerir misin bana?
şimdiki aklım olsa saçımı toptan boyatmazdım yansımalar yaptırırdım.. krepeli balyaj falan iyi.. beyaz yoksa bence yapma

arkadaşlar saçım doğal rengindeydi (koyu kestane gibi) ben üzerine kızıl kahve boyadım ama beğenmedim. bu boya siliciler bana yardımcı olur mu bu boyayı akıtmaya? ve akıttığı zaman kendi doğal rengime mi dönerim yoksa boyanın altındaki doğal saç rengim de mi açılır?

bir de şu sirke ile boya akıtmayı bir tarif etseniz..

arkadaşlar saçım doğal rengindeydi (koyu kestane gibi) ben üzerine kızıl kahve boyadım ama beğenmedim. bu boya siliciler bana yardımcı olur mu bu boyayı akıtmaya? ve akıttığı zaman kendi doğal rengime mi dönerim yoksa boyanın altındaki doğal saç rengim de mi açılır?

bir de şu sirke ile boya akıtmayı bir tarif etseniz..
ben sirkeyi aldım direkt sürdüm 15 dk beklettim akmıştı biraz da olsun..:ssz:

Back