• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ağlıyor ağlıyor gene ağlıyor

dyln

meleğim gel artık
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2009
147
4
96
İzmir
arkadaşlar yaklaşık 1 ay önce doğum yaptım ancak kızım nerdeyse durmadan ağlıyor karnı tok altı temiz gazınıda çıkarmış olsa yinede ağlıyor napıcamı şaşırdım artık sizce sorun ne olabilir?

arkadaşlar yaklaşık 1 ay önce doğum yaptım ancak kızım nerdeyse durmadan ağlıyor karnı tok altı temiz gazınıda çıkarmış olsa yinede ağlıyor napıcamı şaşırdım artık sizce sorun ne olabilir?

,,,canim bebeklerin ilk 40 gun agrilari olabilirmis,normalmis ama belki sadece senin kucagini kokunu istiyodur ondan agliyodur,bebegini yatirirken giydigin bi tisortunu yanina koy kokunu duyarak daha uzun sure uyuyabilir
biz 55 gunluk olduk artik bakiniyo cok aglamiyo,ama ilk ay bizde oyleydik normal sanirim bebis buyudukce bakinmaya basladikca duzeliyo o da bu dunyaya alismaya calisiyo annesii,,,

ALLAH kolaylık versin oğlumda böyleydi dört ay sürekli ağladı kolik dediler.. hiç bişey fayda etmdi. nurse harveys diye bitkisel bi gaz giderici kullandık o biraz iyiydi.. ama yinede doktora götür istersen. benim birde kızım var 2 aylık o çok şükür 41 kere maşallah hiç öyle değil. altı kuru karnı toksa tamam. uyuyo yada etrafı izliyo.kimi öyle kimi böyle büyüyolar sabırlı ol. oğlumda bna sezeryanlı bebekler böyle oluyo iştee vah vahhh diye çok söylediler çok üzüldüm.. ama kızımda sezeryanlı nasip işte..

her gün belli saatlede ağlıyosa kolik falan olabilir ama sürekliyse bence bi doktora götürün bi yeri ağrıyo yada acıyo olabilir.

bence de bi doktora götürün en kısa zaman da biyeri incinmiş falan olabilir ağladığına göre muhakkak bi sıkıntısı vardır ihmal etmeyin

benimde kızım böyleydi ağlardı ağlardı gene ağlardı kardeşim eşim ben seferberlik ilan etmiştik evde sürekli dr götürürdüm bu sefer ben ağlardım dr da niye die ama geçti kolik ağrısı demişti dr sen de dr götür istersen için rahatlar ama inan çoğu böyle üzülme:emir_bebek:

hiçbir anneye sütün yetmiyor olabilir lafını demeyi hiççççççççç sevmiyorum. ama olabilir canım. bir sütünü sağ. bak bakalım kaç cc çıkıyor. doyduğunu zannediyor olabilirsin. eğer doyuyorsa gazı vardır. oda yoksa koliktir bebeğin. en kısa zamanda düzelmesi dileği ile

günün belli saatlerinde ve özellikle akşam saatlerinden daha çok ağlıyorsa muhtemelen gaz sancısıdır.biz 4 ay çektik.güzelde gaz çıkarıyordu ama gaz damlası kullanınca sakinleşmeye başlamıştı.haftada iki üç gün acile giderdik durmadan ağlıyor diye.öyleki gösleri kapalı ağlardı yavrum.karnına,ayaklarına yağla masaj yap.bir kaç damla adaçayı akıt ağzına.havalarda sıcak.her gün öğle vakti banyosunu yaptır.mama falan veriyorsan yada sütünü sağıyorsan bir damla falan biberonuna zeytinyağı damlat.bağırsaklarını yumuşatır.kaka sorunu falan varsa da iyi gelir.hiç bir bebek sebepsiz ağlamazmış.sürekl ve durmadan ağlıyorsa muhtemelen sebepleri bunlardır.annesi bir de yabancı bir dünyaya geldi senin kokunu arıyordur.en kısa sürede iyileşmesi dileğiyle.

Canım yenidoğanlarda bu sorun çok sık görülüyor,bebeğin kolik olabilir..

Ağlayacak canım,yapacak birşey yok..Birkaç ay böyle geçecek..

Muhtemelen gaz sıkıntısı vardır,gerçi böyle bebekler gaz sıkıntısı olmadığında da ağıyorlar..

İşte anneliğin büyüklüğü ve güzelliği burada..Birazcık sabredeceksiniz canım..

Karnına bebe yağıyla yavaş masaj yapabilirsin..

Havalar sıcak,yatmaya yakın yıka her gün..

O şimdi miniciktir,bir elinin üzerine yüz üstü yatır sırtına masaj yap..

Bir de kocakarı yöntemi var..Benim annem bebekler çok ağladığında küçük bir lahana veya asma yaprağını ütüyle ısıtıp karnına koyar,o bebek de inanmayacaksınız ama susar..

Biraz sabır canım,sessiz sakin olduğu güzel günleri de görürsünüz inşaallah..

Benim oglum suan 49 günlük ve ayni sorunu bizde yasiyoruz :((
herseyi denedim ama bu kolik illeti bir türlü gitmiyor
artik beklemekten baska caremiz yok benim oglum sürekli agliyor
bide sanki dövmüssüz gibi cocuk nefes alamiyor aglarken ne gecemiz ne gündüzümüz kaldi
allahim sabir versin tüm annelere,,,
baslarda ac zannedip tekrar emzirmeye calisiyordum ama yanlismis
ozaman hatta daha fazla gaz yutuyormus sütüm yetmiyor diye mama´yada basladim hem süt hem
mama veriyordum simdie siseyi biraktiramiyorum yinede ondanda icmek istiyor
gögsümü tam tutmuyor bile insallah 3 aylik olunca gider,,,
bilgisi olan anneler yardimci olan ne varsa yazarsaniz sevinirim
gercekten dayanamiyoruz artik:50:

bide sanki dövmüssüz gibi cocuk nefes alamiyor aglarken ne gecemiz ne gündüzümüz kaldi
ozaman hatta daha fazla gaz yutuyormus sütüm yetmiyor diye mama´yada basladim hem süt hem

Ben de kolikli bir bebek annesi olduğum için, deneyimlerimi sizinle paylaşmak istedim:
1. Eczanelerde "Bio-Gaia" diye bir ilaç var. Biz piyasadaki herşeyi denedik, en faydalısının bu olduğunu düşünüyorum. Bebeğin barsağının daha hızlı olgunlaşmasını sağlıyor. Doktorunuza sorun. Bizim doktorumuz bu ilacın başarısının yaklaşık %80 olduğunu söyledi. Bence de oldukça başarılı. Günde 5 damla, hergün düzenli veriyorsunuz. Anne sütüne, mamaya katabilir veya direk ağzına damlatabilirsiniz. En az 1 ay kullanılacak. Dikkat etmeniz gereken şey soğuk zincir gerektiriyor, yani buzdolabında saklayın ilacı ve eczaneden alırken de buz paketi ile almaya dikkat edin. İlk önerim bu.
2. Sürekli değil, ama ihtiyaç olduğu zamanlarda "nurse harveys" veya "om-x" şuruplarından birini veriyoruz. 5 cc kadar vereceksiniz. Ağrısını alıyor ve çocuğu sakinleştirip uyumasına yardımcı oluyor. İkisi de bitkisel. Doktorlar her ikisini de öneriyor.
Biz bunların haricinde birçok ilaç kullandık, ancak onlardan fayda göremedik.
3. Diğer şeyler klasik, hep yazılmış zaten, sıcak banyo, karnına masaj yapmak, kucakta sallayarak evde dolaştırmak bunlar da faydalı. saç kurutma makinesi işe yarıyor. "Kolik cd" diye birşey var, onu dinletebilirsiniz. Çok ağladığı zaman onun sesini duymuyor ama (kendi gürültüsünden :))) . En güzeli saç kurutma makinesi ile susturup, bir şekilde uyutup, gece de kolik cd 'nin saç kurutma makinesi bölümünü açık bırakmak. O uyurken çalsın dursun.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Yine de kolik için tedavi "zaman " deniyor. Zamanla umarım hepsi düzelir. Size de çok geçmiş olsun.

Allah yardımcın olsun...3 aydan sonra düzelmeye başlıyor yavaş yavaş...ben günde 5_6 ölçek ilaç verdiğim halde sürekli ağlardı...fitil biraz rahatlatıyor ancak onuda sürekli kullanamıyorsun..ben birkaçkez dışında fitil vermedim....sonradan faydası olmadığı için şuruplarınıda bırakmıştım...eşinizle karşılıklı olarak battaniyesinde sallayarak uyutun ...bebek sallayan şeyler vardır ya (ismini unuttum şimdi) imkanınız varsa onlardan alın..uyuttuktan sonra ona koyun..sallasın dursun böylece uyanmadan yarım saat bir saat uyuyor...büyüdükçe uyku saatide uzuyor...tekrar tekrar Allah yardımcın olsun....

kolik ise tek çaresi zaman...büyük kızımda koliğin en ağır halini yaşadık,akşam 10 da başlardı sabah altıya kadar ,günde tam 8 saat...3 ay dolunca geçiyor....ama benim kızımda birde uyku sendromu vardı,günde sadece 2 saat uyurdu,onuda gündüz,düşünün halimi,yalnız başıma..oturduğum yerde uyuduğumu çok bilirim...

Ben aynı durumu kızımda yaşadım. Sonra polikliğine götürdüm meğer popsu çatlamış. Yani hemoroid gibi ama çatlak olmuş. ben ölsemde aklıma gelmezdi. Sonra doktor tedavisini söyledi ve 1 haftada geçti. Birde çocuğunu mümkün olduğunca oku, yani dua oku. Sabırlar diliyorum

kızım beni emmedi bende göğüs için silikon uçlar vardı onunla emzirdim belli süre. biberon başı plastik kolay tutuyordu. bebek beslemesi çok sorun. benim oğlum 6. ay diyince bıraktı emmedi bir türlü :(

Benim çocuklarda da aynı sorun vardı emzirmeye devam ettim.. Zamanla geçiyor.. Uyku sorunuda kızın geç geçti ama oğlumun 5-6 aylık olduğunda rahatladım.. (kızım 6 yaşında anca uyumayı öğrendi:)) Önce kendin kendin dinle aile bireylerinden yardım al yemeklerine dikkat ve ayaklarını mutlaka sıcak tut, lütfen:)) Kolay gelsin

bizde aynı sorunu yaşadık.sürekli kucakta yüz üstü gezdiryorduk doktor ç.ok gazlı oldugunu söyledi..daha sonra bir arkadşaımın tavsiyesi üzerine sağa sola sallanan ana dizi aldım ondna sonra rahatladım ama aldıgımda 3.ayımızdaydık :) geçde olsa faydalandık 7 aylık olana kadar kullandık:66:

biz iki gündür bi krem kullanıyoruz konuda acdım zaten muthiş bişey
hemen al dene derim zaman kaybetmeden ... tamamen bitkisel kolik saatlerimizde oyun oynuyoruz artık
WIND - salbe N... diye bi krem

Back