Ağız kokusu...Biraz daha dikkat lütfen!

BenLiLa

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2008
4.200
30
683
Diğer
Dün sabahın erken saatlerinde kalktım.ablama kahvaltıya gideceğim...
uyandım dişlerimi fırçaladım hazırlandım ağzıma naneli bir şeker atıp çıktım.
tranvaya bindim.
tabii sabahın erken saati olduğu için hınca hınc dolu.yola çıktık.
ayaktayım.
bir bayan bindi belliki evli hemen yanıbaşımda yüzü bana dönük eşiyle telde konuşuyor.
ve her seferinde yüzüme doğru off luyor...ve dayanılmaz bir derecede ağız kokusu saçıyor.diğer tarafa dönüyorum başka biri dibimde yine aynı...
cama doğru dönüyorum arkamda bir adam taciz korkusu...
Allahım o anda imdat kolunu çekip basıp kaçasım geldi.
bunu neden mi anlatıyorum.
arkadaşlar biz bayanlar her daim birşeyleri ince düşünmeliyiz.yahu tamam herkesin sabah ağız kokusu olur ama biraz dikkat etmezmi insan.
çevirirsin yüzünü elinle kapatırsın ama gıcıklık yapar gibi nedir bu böyle.
ben sigara kullanan biri olarak bile çok çok dikkatliyimdir bu konuda.
dişlerimi sürekli fırçalarım,nane şekerim yanımdan eksik olmaz...
cebimde her daim karanfil bulunur ki nane şekerim olmadığında en büyük yardımcımdır...
çalıştığım dönemlerdede çok dikkat ederdim hiç bir şey yoksa yanında elinle kapat ağzını diğer yanına dön demi..
çok kötü oldum.
paylaşmak istedim.
ya arkadaşlar haksızmıyım bu konuda neden biz insanlar dikkat etmiyoruz bu denli önemli mevzulara..
dışardan baksan giyimi kuşamı süper,makyajı tam saçlar fönlü ama iş ağız sağlığına gelince umursamaz insanlar...
sabah sabah midem ağzımda iştah sıfır...
biraz daha dikkat etsek keşke...

çook haklısın hemde bende sürekli uyarırım çevremi kendinize dikkat edin diye bazen otobüste gencecik kızlar ter kokusundan yanlarında durulmaz çaresi olmayan bişi olsa neyse diycemde

çok çok haklısın başkalarını rahatsiz etmeye kimsenin hakkı yok

haklısın...malesef iş yerimin asansöründe aynı eziyet...ağız kokusu olmasa ter kokusu...
nasıl kadınlar diyorum hep...kokan erkekse bile nasıl kadınlar...insan kocasının evden nasıl çıktığını hiç mi bilmez...kirli gömlekten mi haberi olmaz...
hoş tabiki nasıl kadınlar...şurda sayılı bayanız, hangi tuvaletleri kimlerin kullandığı az çok belli...o tuvaletlerin halini görseniz...o çöplere açık açık atılanları bir görseniz...tuvaletten çıkıp sifonu çekmeden elini yıkamadan gidenleri bir görseniz...kadına baksanız dışardan, saçlarına tırnaklarına süsüne püsüne..inananmazsınız...kadının kariyerini hiç söylemiyorum zaten...amaaannn midem bulandı...

kokudan aşırı rahatsız olan biriyim bende. öyle bi ortamda hiç kasmam direk yüzümü buruştururum, daha da anlamazsa elimle hafifçe burnumu kapatır gibi yaparım, o da olmadı uyarırım. klava:

kesinlikle süper konu....

bunlara en çok dikkat etmesi gereken biz kadınlar ama dikkat etmeyende kadınlar.....

terden iğrenç kokan,tuvaletleri iğrenç bırakan göğüs pedini bile milletin gözünün önünde bıarakan kadınlar.....

erkekler tuvaletinden daha pis kadınların tuvaleti....

kadınlığından utandıran kadınlar....

dışardan baksan giyimi kuşamı süper,makyajı tam saçlar fönlü ama iş ağız sağlığına gelince umursamaz insanlar...
biraz daha dikkat etsek keşke...

dışında kusuru olmasın da içindekilerden nasılsa kimsenin haberi olmazkötükedihüso

düşüncesiz insanlarklava:

naneli şeker uzatsaydınız belki kafasına dank ederdi kafamçokkarıştı

çok haklısınız...bu konuda benim de hiç tahammülüm yokdur...
hele ki hemcinslerimin kendine biraz daha dikkat edip özen göstermeyi sadece dış görünüş,kılık kıyafet olarak anlayan ...bundan başka kişisel temzilik,ter kokusu ve ağız kokusu gibi çok önemli şeyleri
ihmal eden hemcinslerime o kadar çok kızıyorum ki...
malesef günlük yaşantımızda bu tür şeylerle çok karşılaşıyoruz özellikle toplu ulaşım,iş yeri gibi
yerlerde çok daha dikkat çekiyor ve tahammülü imkansız hale gelen şeyler bunlar...
çoğu kez minübüsde burnumu kapatarak durduğumu veya gideceğim yere varmadan indiğimi bilirim...

bende ağız ve diş konusunda çok takıntılıyım...bir yere gidecek olsam ilk önce aklıma diş fırçası almak gelir... sabah kalkar kalkmaz diş fırçalarım... hem de öyle böyle değil... makyaj yapmadan dışarı çıkarım rahatsız olmam ama diş fırçalamadan adım atamam... senede 3 defa diş doktoruna giderim süpriz bir şey ile karşılaşmayayım diye...
çocukluğumdan gelen bir şey... bakıyorsam kendim için...
ama ben sadece kadınlardan kaynaklandığını düşünmüyorum problemin... şahsen eşimin kişisel temizliğinden ben sorumlu değilim... ben kendimden sorumluyum... kişisel temizliğine önem vermeyen adamla evlenmem o kadar... 30 yaşından sonra bir adama beden temizliğini öğretecek değilim... alfabeyi baştan alamam...

otobüslerdeyiz bu ara ve bunları birebir yaşıyorum ben..
yurdum teyzelerine diyecek lafım yok ama genç kızlar ve genç bayanlar için gerçekten hoş olmayan bir durum..

kesnlıkle katılıyorum ya minübüse biniyorum adam para uzatıyor ağzı kokuyor bayanların bile oyle yanı.hanı erkekler biraz dikkat etmez odun deriz ama bu kadarda olmaz bu kişisel bir temizliktir hijyendır.seni çok iyi anlıyorum canm helekı telde konusması dahada kötü zaten ..ıyyyyyy iğrenç yaa...
sakız dıye birsey var diş macunu var fırça varya.kurban olduğum allah herseyi vermiş ama kullanaan yok.
ben hersabah kalkar kalkmaz fırçalarım birsey yemesemde fırçalarım.
zati hastanedeyim sabah kahvaltı eder 2 saat snra yine fırçalarım hastalarımın rahatsz olmasını istemem.bu sadce diş için değil ter kokusuda iğrenç birsey yaaa.hoff uyuz oldum şimdi he.........çok tiliyim bu konuda ben...

Benim de ödüm kopar birine ağız kokum gidicek...
Terlediğim de ter kokumu alacaklar die....
Ama dediğiniz gibi bazıları hiç dikkat etmiyorlar.....

okula giderken illa hergün kahvaltı yapıp gidemiyorum..
ama mutlaka dişimi fırçalar ağzıma kokulu sakızımı alır giderim..
bişiler yiyene kadar da ağzımdan çıkarmam sakızımı..
tabii ki cak cak çiğnemem damağıma yapışılı tutarım...

her daim karanfil taşırım yanımda...ağız kokusunu da , sigara kokusuna da ( kendim içtiğim halde ) hiç hazzetmem...

ay evet ya ağız ve ter kokusu iğrenç olabilir insanlık halidir diş problemi vardır geniz akıntısı vardır ama kokuyu gidermek için yöntemlere başvurabilirler.

Koku konusunda bende takintiliyim.Burnum a$iri hassastir.birbirine cekinmeden hohlayanlara deli oluyorum.

En çok dikkat ettiğim şeydir bu ağız kokusu ve ter kokusu...
Benimde yanımda mutlaka naneli şeker olur naneli şeker bitmişse meyveli şeker olur...
Deodarantım yada parfümüm sürekli yanımdadır ve ek olarakta sürekli yedek bi badi taşırım yanımda.
Hiç tahammülüm yoktur bu iki kokuya:S

Sabah dişlerini fırçalamadan dışarı çıkan insanları anlamıyorum (fırçalasalar kokmaz heralde). Sigara içtiğim için her daim naneli sakızım vardır yanımda, insanlarla iç içe olacağım ortamlarda mutlaka ağzıma atarım. Ve ter kokusundan, ağız kokusundan müthiş rahatsız olurum, ben dikkat ediyorsam başkaları da etmeli. En son ağız kokusuyla muhatab olduğumda
"şeker hastası mısınız? şeker hastalarının ağız kokusu olur da demiştim" Size de tavsiye ederim, uyarmak gerekiyor.
Ter kokusundan rahatsız oluyorsam da yine belli ederim, elde olmayan durumlar değil bunlar, kimsenin kokusunu çekmek zorunda değiliz ya

Yurttaki günlerim aklıma geldide bide sabah derse gittiğim zamanlar ayyy o kokuyu şimdi burnumun direğinde hissediyorum başım ağrıdı kafamçokkarıştı

Yahu insan agzinin koktugnu anlamazmi? Anlar tabiki...bu halde nasil yakin temas kurdugu bir insanin suratina pohhlar anlamiyorum....cok gicik olurum bende...

Ter kokusu ve agiz kokusu....cidden igrenc....hele yazin aman Allahim.:1no2:

Ayrica ünlü bir Hollywood Kuaförünün sözleri geldi aklima....
O dünyaca ünlü, kapak kapak resimleri olan, büyüleyici güzellikleri ile tüm genc kizlarin idolü olan Mankenlerin öyle igrenc agiz kokulari varmiski.....migdeniz bulanir diye yaziyordu.....-tatlicadiarzu-

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…