Doğuma Hazırlık Afra Su mu ? Yazel mi ? Hazel mi ? yada başka ne olabilir?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Hazel güzelmiş . Benden de bunlar olsun yaprak , berrak , mira , mira su , azra , reyyan ..aklıma geldikçe yazarım.. :)

çok çoooook tşk ediyrumcnm bnm yaaa
evet ben çok istyrdum yazel ismini ama ben turkçe mealini bılmedıgım için sana sormak istedimm... allah razıolsun peki napmam lazım bnm ozmn ne yapayım akıl ver bana cnm yaa ınan bynim durduuu napıcama karar veremıyrum uykularım bıle kacıo :(
afra ile elfin senin dedıgın isim kaldıı
elfin sadece konulmaz ozmn dimi ?bzm soyısmımızde uzunda ıkı ısım dusunmuyrum ben :(

Bana yrdım et nolurrrrrrrrrrr :)

"Serra" ismi hoşuna gidebilir belki benim bulduğum 2. isim bu.Al-i imran suresi 134. ayette geçiyor.Ve birkaç surede daha rastladım.Anlamı "bolluk, rahatlık, bereket" ben çok araştırdım meallerden de okudum bu ismin anlamından emin olabilirsin.Mesela hurma ağacını diken ilk kız diye bir isim anlamı yazılmış burda ama böyle bir şey olması çok imkansız. Nerde geçiyor peki bu kız onu desinler.Yani internette akıllarına gelen kelimeleri süsleyip kendileri anlam yüklüyorlar. Aklıma başka isim gelirse söylerim Afra'ya rastlayamadım henüz, nerde geçtiğini bilsem anlamını araştırırdım.

cnmm sagoll bni unutmadıgın içinn sen kaçaylık oldun elfin serra olucak galıba bebegının ısmı :) inşalllah rabbim sag salim kurtarsında bizi :)
afra kuranda gecıyrmu bnde bılmyrum ama arapça kökenli sahabe ismi ayak degmemıs ak beyaz toprak dıe bılıyrum ben
bnde afra su koymak ıstyrum işte toprak su die :)
elfinde hoş o tekkonulmaz dimi :(

evet canım tek olursa anlamsız oluyor.ben deiki isim düşünmüyordum ama Elfin ismini koyabilmek için çift oldu.ama soyadımız kısa, çok uzun olmuyor."Afra" sahabe ismiyse güzel,illa kuranda geçmesi gerekmiyor, sahabe ismi de anlamlı olabilir.
Biz 23 haftalık olduk bu arada, inşallah hepimiz sağsalim kucağımıza alırız.Ben de Manisalıyım bu arada, Kütahya'ya da çok geldim, arkadaşlarım var orda.

yazelin anlamı günahsız kul ve allahın 99 isimlerinde gctgını dydum ama emin olmak istyrum
ceylin ecrin gibi netteki anlamları yanlış olan ısımlerden ıstmyrum kuranımızda gecen anlamı gzl ısım ıstyrum lütfen bu konudada bılgısı olan varsa egerr bana yardımcı olsun...
afra mı yazel mi?

arkadaşlar yazelismigerçekten allahın 99 isminin içinde geçiyrmuu bana yardımcı olun lütfennn
evt arkadaşlar yazelin tam anlamını arıyrum lütfen bana yardımcı olunnnn ?

canım benim ne büyük telaştır bu bilirimmm...benim kızımın adı yazel...arkadaşların dediği gibi allah'ın 99 isminden biri değil.ya zel celal i ve ikram şeklinde geçtiği de doğru...bana bu ismin anlamınının ilk allahın koruduğu kulu diye dumuştum ama yanlışmış tabi hamileliğim esnasında araştırmaktan gözlerim kan çanağına döndüğü olmuştu..uzatmıyım canım benim sahiplenilen kul olarak araştırmalarım sona erdi hocalara da sordum mealini benim içime sindi bu araaştırmalarımda sonra içim çok rahat sen tek bir insana diil hocalara arapça bilenlere danış benden de bu kadar...umarım biraz olsun yardımcı olabilmişimdirr:42:

bu arada kızım 5 yaşında ve bizden öğrendikten sonra kıznın adını yazel koyan bi kaç arkadaşımız oldu ve ne hikmettir bilmiyorum bu kızlar çok cimcime sarı birer papatya oluyolarrr....oyyy kuzumm yaa... rabbim hayırlı doğumlar nasip etsin sağlıkla kucağına alırsın inşallahh...

Son düzenleme:
evet canım tek olursa anlamsız oluyor.ben deiki isim düşünmüyordum ama Elfin ismini koyabilmek için çift oldu.ama soyadımız kısa, çok uzun olmuyor."Afra" sahabe ismiyse güzel,illa kuranda geçmesi gerekmiyor, sahabe ismi de anlamlı olabilir.
Biz 23 haftalık olduk bu arada, inşallah hepimiz sağsalim kucağımıza alırız.Ben de Manisalıyım bu arada, Kütahya'ya da çok geldim, arkadaşlarım var orda.

sagol cnm bnmm ...ben artık afra su dusunuyrum suan hala ama aklımdan yazel de cıkmıyor biarkdasta cok arastrmıs yazısını okursun belkı ve yazel koymuş ısmini :)
ya artık kızımın ismi olsun istyrum bennnnn :)
kütahya merkezdemi var arkadaşların ...ne gzllll sevindim bunaaa :)

canım benim ne büyük telaştır bu bilirimmm...benim kızımın adı yazel...arkadaşların dediği gibi allah'ın 99 isminden biri değil.ya zel celal i ve ikram şeklinde geçtiği de doğru...bana bu ismin anlamınının ilk allahın koruduğu kulu diye dumuştum ama yanlışmış tabi hamileliğim esnasında araştırmaktan gözlerim kan çanağına döndüğü olmuştu..uzatmıyım canım benim sahiplenilen kul olarak araştırmalarım sona erdi hocalara da sordum mealini benim içime sindi bu araaştırmalarımda sonra içim çok rahat sen tek bir insana diil hocalara arapça bilenlere danış benden de bu kadar...umarım biraz olsun yardımcı olabilmişimdirr:42:

bu arada kızım 5 yaşında ve bizden öğrendikten sonra kıznın adını yazel koyan bi kaç arkadaşımız oldu ve ne hikmettir bilmiyorum bu kızlar çok cimcime sarı birer papatya oluyolarrr....oyyy kuzumm yaa... rabbim hayırlı doğumlar nasip etsin sağlıkla kucağına alırsın inşallahh...

yaaaa ne gzlll kimlere sordunuz siz nerden yazıosunuz ?
bana yrdımcı olurmusunuz demek kızının 5 yasında maşalllah alllah bagslasın :)hemde sarısın :)
bnde yazel ismini begenıyrum .alllahın ıkramı ve gunahsız kul olarak duydum bendee :( ama ne kadar dogru ne kadar yanlış bılmyrum
bı arada ceylin ısmını arrastrdım ve gercek anlamının yengeç oldugunu ogrendım ve hmn vazgectım
bu da ceylin gıbı anlamı kotu yada kuranda gecmıyen anlamzın bı ısım olursa dıe uzuluyrum :(
ya zel die ay rı yazılıyryaa
ya ey demekl dıyrlar bırdee :(
bana yardımcı olurmusunuzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.

ben zaten kesin anlamı demedim ki haşa.ben sadece Kuran öğrenmeye çalışan ve anlamlara meraklı basit bi insanım.Dikkat ettiyseniz cevabımda yine de müftülüğe gidip bir tefsir hocasına sor demiştim.Arkadaş bana özelden sorduğu için kendi çapımda araştırdım o kadar.Tabii ki en iyisini hocalar bilir ben sadece internette yazan, insanların kendi uydurduğu anlamlara karşıyım.Hocalar diyosa ne ala! Zaten ben vebal almak istemem demiştim.Benim kastetdiğim anlam sadece "ya zel celali vel ikram" ismindeki anlamdı.

benim 30 küsür yaşındaki abimin adı Hazel..

1.anlamı Allaha inanç.
Divan edebiyatında mı halk edebiyatında mı 2. anlamı da hazanda dökülen yaprak-mış.

biz tabii ki 1. anlamıyla düşünüyoruz..

bu arada Hazel de unisex isimlerden, benim kız öğrencilerim olmuştur Hazel isminde ve hepsi de çok sakin , münis mızlardı.. hem erkeğe hem kıza yakışan bir isim.

canım teşekkür ederim mesajın için.Hala özel mesaj hakkım yok. Karar verdiğin ismi çok beğendim, hayırlı olsun, allah uzun ömür versin inşallah, adıyla yaşasın. Bi an seni yanlış yönlendirdim mi diye korktum, inşallah öyle olmamıştır, sonuçta hepimizin bilgisi kısıtlı. Biz de karar verdik inşallah Elfin Serra olacak. Biz 24 haftayı bitirdik.Ben 6 aydır sürekli yatıyorum ama olsun. Allah kucağımıza almayı da nasip etsin.

canım teşekkür ederim mesajın için.Hala özel mesaj hakkım yok. Karar verdiğin ismi çok beğendim, hayırlı olsun, allah uzun ömür versin inşallah, adıyla yaşasın. Bi an seni yanlış yönlendirdim mi diye korktum, inşallah öyle olmamıştır, sonuçta hepimizin bilgisi kısıtlı. Biz de karar verdik inşallah Elfin Serra olacak. Biz 24 haftayı bitirdik.Ben 6 aydır sürekli yatıyorum ama olsun. Allah kucağımıza almayı da nasip etsin.

evt cnm ya sonunda karar verdık hatta ruymda grdum.eltimin küçük kızı var o boyle affa affa dedi bnm ruyamdaa :) ondan sonra dedım tmm bu olsun :) senın soyledıklerın aynısını zaten bana burda da soyledıler hocalara falan sormadım artık.ben cok tşk edıyrum sizeee alllah razı olsun ..
elfin serraa oda cok gzllllll
ben 28. haftama grcem tatlım kaçay oluoo o sekılde hesaplamasını bılıomusun ben cok karstryrum:(
sen nden yatıosun gecmış olsunnn..rabbım kolay dgumlar nasıp etsın ınşalllah bi agzda kurtarsın ....AMİNNNN...AEOL :)

cnmmmmmmmmm nerdesinnnnn.......

asel basel yalel
ayyy arkadaşım nolursun bilindik bir isim koyun yavrunuza..bunlarda ne ilk kez duyuyorum..

canım sen kararını güzel bir isimde vermişsin zaten boşver bunları içine sinsin.Ben karar verdiğim isimle işlenmiş mevlüt şekerlerini bile hazırladım Allah nasip ederse bebek mevlütünde dağıtıcam.

canım sen kararını güzel bir isimde vermişsin zaten boşver bunları içine sinsin.Ben karar verdiğim isimle işlenmiş mevlüt şekerlerini bile hazırladım Allah nasip ederse bebek mevlütünde dağıtıcam.

tşk ederim cnmmmm sagol alllah razı olsunn....verdımartık kzmın bır ısmı varrr....senmi yptınn nasıl grmk istrımmmmm resmını atsana nakıym :)

Back
X