Doğuma Hazırlık Afra Su mu ? Yazel mi ? Hazel mi ? yada başka ne olabilir?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

asel43

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2011
206
0
46
Kütahya
22 hftlık hamileyim arkadaslar ama hala isim konusunda cok kararsızım nolur bana yrdımcı olurmusunuzzz?

ben asel(arapçada bal) ya da belis(aşkın ilk meyvesi diyorum)

sizinde tarzınızda gitmeye çalışıyorum karmen çok güzel bir isim bence ya da ferzin olabilir....

yazelin anlamı günahsız kul ve allahın 99 isimlerinde gctgını dydum ama emin olmak istyrum
ceylin ecrin gibi netteki anlamları yanlış olan ısımlerden ıstmyrum kuranımızda gecen anlamı gzl ısım ıstyrum lütfen bu konudada bılgısı olan varsa egerr bana yardımcı olsun...
afra mı yazel mi?

kureyş suresındede geciyr hazel dimi arkadaslarryoksa benmi yanılıyrum ?
yazelde duyulmamışbır ısım :)
karar karar karar vermek ıstyrumm

bir sitede birisi şöyle açıklama yapmış ''Adımın anlamı allah’ın ikramı. Kuran-ı kerim’de ’’yaz el celal-i vel ikram’’ die geçer. Günahsız kul diil. Ben de çok memnunum adımdan. Çok az rastlanıo''
bir başkası da şöyle yazmış ''Ben bu ismi önermiyorum benim adımda yazel insanlar anlamını sorunca bi cevap veremiyorsunuz arapçadada ’’yazel’’ kelime bölündüğü için pek bi anlamı yok hiçte güzel değil sinir oluyorum ismime''

bunlara göre araştırma yapabilirsiniz.

ayrıca tercihlerinizdeki afra ismide kulağa hoş gelmiyor sanki anlamını bilmiyorum.
anlamı daha net olan söylenişide güzel isimler bulabilirsiniz bence.

hazel ingilizcede findik demek degilmiydi?
bence sen en iyisi bir hocaya yada arapca bilen birine sor. internetteki kaynaklar pek güvenilir olmuyor.

bence isim çok önemli.Oglumun dünyaya gelmesini beklerken isim arayışına girmiştim.Ozaman farkettim ki sıfat isimler vermemekte yarar var.Ortaokul yıllarında sınıfımızda Bilgin,Zeki ve Derviş isimli arkadaslarımız vardı.Az çekmedikler cocukların alaylarından. Aklınızda bulunsun diye söyledim.Buarada yazel güzelmiş.

alin isminide düşünebilirsiniz bence anlamı da yüce,yüksek,şanlı,onurlu kimse demek. arapça bi isim.
alya yüksek yer gök sema anlamında arapça
benan parmakla gösterilecek kadar güzel
berin manen çok yüksek yaradılışlı
arnisa çok namuslu kadın
erem cennet
ahsen çok güzel olağanüstü güzel
bensu: su gibi aziz benlik
alyadua gökyüzünün yakarışı
eslem : allaha teslim olmak, en selâmetli, en sâlim.

bu isimleride araştırabilirsiniz.

kirilmayin lutfen :26: ben bu isimlerin hic birini begenmedim :25:
Afra kaba, Yazel deyince akla yazan el geliyor :1:
Hazel deseniz bu ingilizce'de ela anlamina geliyor yani ingilizce anlamindan dolayi mi bu ismi dusundunuz bilmiyorum...
bence baska isimler bulun arkadasim, farkli olsun diye boyle garip isimlere gerek yok diye dusunuyorum :31:
tabi bu benim fikrim, siz begendiyseniz bize laf dusmez

Back
X