Afad'a başvuran varmı?

Hangi konuda yardımcı olacaksınız?
Evet gönüllü olmak önemli. Ama her giden bir yük aynı zamanda.
O giden kişi için kalacak yer, yemek vs. de ayarlanmalı..
O yüzden bence psikolog, fizyoterapist, doktor, arama kurtarma da çalışabilecek uzmanlar, aşçılar vb gibi nitelikli kişilerin öncelikli olarak gitmesi gerekiyor.

Hangi konuda yardımcı olacaksınız?
Evet gönüllü olmak önemli. Ama her giden bir yük aynı zamanda.
O giden kişi için kalacak yer, yemek vs. de ayarlanmalı..
O yüzden bence psikolog, fizyoterapist, doktor, arama kurtarma da çalışabilecek uzmanlar, aşçılar vb gibi nitelikli kişilerin öncelikli olarak gitmesi gerekiyor.
Eğitim alıp gidenler varya.Benim de hevesim var.

Yanlış bilmiyorsam eğitimler uzun soluklu oluyor. Uygulamalı oluyor. Şu anda başvursanız da sizi alana almazlar. Şu olaylar bittikten sonra eğitime alınırsınız. Ben de istiyordum ama bana uymayan koşulu vardı da vazgeçmiştim. Koşullara bir daha bakıp başvurmayı düşünüyorum.

AFAD ahbap başvurdum fakat ilk yardım biliyormusun vs sorular vardı hiç bişey yapamaSam esya dagitirim yemek veririm amao kadar çok gitti insanlar dayanamayıp bayılan vs çok olmuş şu ana kadar bir geri dönüş almadım

Arkadaşım gönüllü idi.Bir baktım şuan deprem bölgesinde.Bende başvurdum.İnsanlara faydam dokunsun istiyorum.Uzaktan sadece izliyoruz.Ve uzuluyoruz.
Afad için başvuru yapacaksanız, online bir eğitim alıyorsunuz ve ilk yardım bildiğinize dair sertifikanız varsa bunu da iletin öncelik veriliyor.
Kardeşim de belediye üzerinden Kızılaya başvuru yaparak gönüllü gitti.

Şimdiden eğitim almaya başlarsanız sonraki felaketlerde yardımınınz dokunabilir
Bu eğitimler uzun soluklu oluyor genelde.
Ben de ilk günden beri afet bolgesindeyim,arama kurtarma ekibindeyim. önceden eğitimim vardı.
Ama onla değil,Her şehirde olan başka bir oluşumla geldim.
İlgilenenlere özelden adini yazabilirim
Gerçekten de burada olmanın,yardım etmenin huzuru ayri bir şey.
6 günün sonunda bugün ilk defa yikandim (daha doğrusu su soğuktu,eklem yerlerimi sabunladim) , günlerdir çadırda cumlealem başbaşa kickica yatıyoruz, ateş başında uyanıyoruz, gece 3te enkazdan gelip sabah 9da tekrar çıkıyoruz. Şu an bile bu soğukta ateş başında ısınmaya çalışıyorum, gece yine görev var
IMG_20230212_235506.jpg

Ama yine de burada olmaktan çok mutluyum
O yüzden herkese eğitim almasını öneriyorum.
Ben teee 9-10 yil önce arama kurtarma eğitimleri alırdım ,bugün işime yaradı .
Siz de alın temel egitiminizi, çevrenize aldirin. zaten bir enkazda yetkililer size gelesiye en azından zor yerde olmayan eşi dostu kurtarirsiniz

Ben de ilk günden beri afet bolgesindeyim,arama kurtarma ekibindeyim. önceden eğitimim vardı.
6 günün sonunda bugün ilk defa yikandim (daha doğrusu su soğuktu,eklem yerlerimi sabunladim) , günlerdir çadırda cumlealem başbaşa kickica yatıyoruz, ateş başında uyanıyoruz, gece 3te enkazdan gelip sabah 9da tekrar çıkıyoruz. Şu an bile bu soğukta ateş başında ısınmaya çalışıyorum, gece yine görev varEki Görüntüle 3205820
Siz de alın temel egitiminizi, çevrenize aldirin. zaten bir enkazda yetkililer size gelesiye en azından zor yerde olmayan eşi dostu kurtarirsiniz
Size sevgilerimi gönderiyorum, Allah güç ve metanet versin🙏

6 günün sonunda bugün ilk defa yikandim (daha doğrusu su soğuktu,eklem yerlerimi sabunladim) , günlerdir çadırda cumlealem başbaşa kickica yatıyoruz, ateş başında uyanıyoruz, gece 3te enkazdan gelip sabah 9da tekrar çıkıyoruz. Şu an bile bu soğukta ateş başında ısınmaya çalışıyorum, gece yine görev varEki Görüntüle 3205820
Allah güç kuvvet versin dualarımız hep sizinle Rabbim yar ve yardımcınız olsun

Eğitim alıp gidenler varya.Benim de hevesim var.
Düşünceniz ve niyetiniz çok güzel ama bunun uzun soluklu bir gönüllülük olduğunu unutmamalısınız, AFAD’da sistem nasıldır bilmiyorum ama benim bildiğim başka bir arama kurtarma ekibi birkaç ayda bir eğitimlerini tekrar ediyorlar, iletişimin koptuğu sağlanamadığı yerlerde haberleşmek için telsiz kullanmayı bilmek gerekiyor, ki amatör telsizci belgesine sahip olmak da lazım, İlk Yardım eğitimi alıyorlar vs ayrıca yalnızca deprem değil, yangın, sel, mahsur kalan dağcıları vb kurtarmalar da yapılıyor, acil durumlarda hemen barınma yemek gibi ihtiyaçlar karşılanamıyor, hava şartlarının zorlu olduğu bölgeler oluyor, yeri geliyor kadın-erkek demeden aynı yerde uyumanız aynı tuvaletleri kullanmanız gerekiyor, saatlerce uykusuz ve aç performans göstermeniz gerekiyor, bildiğim kadarıyla detaylı yazıyorum ki sonra ben böyle bilmiyordum demeyin.

Bu arada ister bir ekibe dahil olarak ister böyle büyük felaketlerin yaşanmasını hiç istemeyiz ama ihtiyaç halinde haberleşmeyi sağlamak için herkesin amatör telsizci sınavlarına girmesini isterim şahsen, hiç olmazsa eve birkaç el telsizi koyarsınız, operatörlerin işlevsiz kaldığı zamanlarda haberleşmeniz kesilmez ve İlk Yardım bilgisi de önemli.

Yeri geliyor yanina bir badi bulup su tuvalet ve ağaç olmayan yerlerde arkasına saklanabilecegin büyüklükte kaya parçası bulup işini de gorebiliyorsun abla😅😅
Doğrudur ablacım, çeşitli arama kurtarma ekiplerinde arkadaşlarımız var, hiçbir felaket yaşanmasın inşallah ama sanki şu an bir şey yaşanacakmış gibi birkaç ayda bir eğitim kamplarına gidip sil baştan eğitim görüyorlar, eğitimliler yeni gelenleri eğitiyor, e tabii bir de bunun bir afet sırasında sahadaki zorlukları da var, hiç çadır barınma yeri olmadan giden ekiplerde görüyoruz bölgede, çadır olsa ne yazar gerçi uyumadan sabaha kadar enkaz altında depremzede aramaları devam ediyor, tuvalete gitmek dahi lüks, ki siz oralarda nerede tuvalet bulacaksınız, beden olarak da her koşulda güçlü olmanız gereken bir şey arama kurtarma ekibinde olmak.

eğitim diyorsunuzda açıkçası ben kendimden biliyorum hayatta yapamam ben kolu bacağı kopmuş ceset görürsem ağlamaktan helak olurum ölen bebekler gece rüyalarıma girer haberlerde bile bakamıyorum cidden bunlarla baş edebilecekmisiniz?? isterseniz istifa eden bir afat çalışanının yazdığı yazıyı okuyun

Olayın ilk günüydü sanırım hiç düşünmeden böyle bişey yapmışım şimdi sizler yazınca birde insanlar benimlemi ugrasicakti tansiyonum düşüyor normalde düşük bir tansiyona duruyorum zaman zaman ambulansla hastaneye götürüldüm yani ben uygun değilim sanirim

Olayın ilk günüydü sanırım hiç düşünmeden böyle bişey yapmışım şimdi sizler yazınca birde insanlar benimlemi ugrasicakti tansiyonum düşüyor normalde düşük bir tansiyona duruyorum zaman zaman ambulansla hastaneye götürüldüm yani ben uygun değilim sanirim
Düşünceler çok iyi niyetli ama insanların kendi kapasitesini de bilmesi lazım, sadece zorlu hava koşulları, wc, gıda, uykusuzluk, yorgunluk değil, arama kurtarmaya gittiğin yerde karşılacağın manzaraya karşı da dayanıklı olman gerekiyor, hem beden gücün hem psikolojik gücün olması lazım.

Şu an bebek sebebiyle katılamasam da arama kurtarma konusunda sertifikalı bir liderim. Afad değil ama başka bir oluşumdayım. Haydi git deseler bu ortam da inanın arama kurtarma noktasında yapabileceğim bir şey yok. Yan alanlarda destek ekip olarak çalışabilirim. Sahada görevli çok fazla arkadaşım var. Kimi tuvalet temizliyor kimi can kurtarıyor. Ne ihtiyaç ise.

Eşim Afad gönüllüsü ama eğitimlerini tamamlamadı, malzeme götürmek için bölgeye gitti geldi. Uzman olmayan kimse bir şey yapamaz ancak insanlara yük orada dedi. Şu an şehrimizde gelen yardımları uygun yerlere yerleştirmek, ihtiyaçları temin etmek ile ilgili çabalarımız var. Şu aşamada sakin davranmak lazım. Süreç uzun, herkes bir heves yardım kampanyalarına koşuyor ama enerjiyi kontrollü kullanmak lazım. Herkes kendi uzmanlık alanı ne ise ona yönelmeli. Ben bir öğretmen olarak depremzede olarak karlıma çıkan öğrencilere nasıl davranacağını ile ilgili eğitimler alacağım mesela.

X