Adım adım evlılığe gıderken ...

• Konu Sahibi Konu Sahibi glsh85
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
G

glsh85

Ziyaretçi
burda okuyorumda kımı arkadaŞlar bız herşeyı kendımız yaptık dıyor evlenırken , bu çok hoş .. nasıl yol aldılar ne sekılde para bırıktırdıler bız bekarlara yol gosterseler a.s.

napılabılır? ne sekılde para bırıkır acaba?

para biriktirme kabılıyetı olmayanlar için özel bi yöntemi olan ya da bilen varsa bana da a.s lütfen

elinize geçen parayı biriktiremiyorsanız, çeyizinize kredi kartıyla birşeyler alın. nasıl olsa ödemek zorundasınız..

sözlüm ağustosta askere gidiyo.anneminde tedavisi kasım sonu bitiyo hayırlısıyla.azcık birikmişim var.tüm gayretimle dahada biriktirmeye çalışıcam inş ocak ayına kadar falan. bi sıkıntımız olmazda harcamazsam çeyizim için kullanıcam o parayı.aylık belli miktar çeyiz için ayırayım eksikleri tamamlayayım diyorum. KK sayesindede eksiklerimi hatırlayıp notlar alıyorum unutmayayım diye.malum daha 5-6 ay var a.s ozamana kadar sizlerdende fikir alırım.nsl davranmam gerektiğini daha iyi kavrarım.

para biriktirme kabılıyetı olmayanlar için özel bi yöntemi olan ya da bilen varsa bana da a.s lütfen

ayrı b banka hesabı açın.
her ay gelirinizden belli bi kısmı o bankaya borcunuz varmış gibi maaşınızı aldıgınız ilk gun o hesaba yatırınhihoyyyt
başka turlu biriktrmeniz mumkun değil. bi ay sabretseniz ikinci ay vtrinde gördüğünüz bluzu almak için oraya yönelirsiniz:lepi:

ben maaş almıyorum malum kendi eczanemiz =) ama aylık market alışverişinde annem bana 50 lira limiti koydu her ay 50 liraya kadar eksiklerimi alıyorum mesela bu ay şampuan,cif,çamaşır deterjanı,bulaşık deterjanı falan aldık.diğer büyük ıvır zıvır içinde kendimize aylık limitler koyduk bu ay bu kadarı çeyiz için diyoruz ve ne olursa olsun o paraya dokunmuyoruz

Allah herkesin yardımcısı olsun bu devirde evlenmek gerekten çok zormuş =/

bu yöntemi ben kullanıyorum gerçekten işe yarıyor...
nişanlımla daha aramızda bi resmiyet yokken 2 ayda bir çeyrek altın atıyodum kenara, tek kredi kartına düştüm ve her ay maximum 100 tl harcama limiti koydum kendime..
nişanlımla ayda bir kez dışarda yemek yeme hakkımız var diğer buluşmaları evlerimizde geçiriyoruz ordan da kar ettik bayağıkaydirigubbakcemile3
ben zaten maşallah para biriktirmede kirli çıkıyımdır hiç zorlanmıyom çok şükür...Allah sağlık versin daha çok da biriktiririm

bende para biriktirebilirm ama kısa süre için snr onu en uygun yerde kullanırım ama annem o konuda çok beceriklidir bereketli kadının eli

canım bizde eşimle birlikte yaptık. mesela ilk isteme oldu o sırada ben öğrenciydim ve son dönemimdi babamlarda okul bitsin diyince 6 ay o şekilde bekledik. bu sürede eşim beyaz eşyaları taksitle aldı ve söze kadarda taksitleri bitti. sonrasında her ay çeyrek altın biriktirdi mobilyalar için hepsine yetmedi tabiki ama üzerimizden büyük bir yük kalktı. birde o süre zarfında çok masraf yapmamaya çalıştık ayrı şehirlerdeydik çıkarken 2 haftada bir geliyorsa ayda 1 e indirdik ve daha çok evde vakit geçirdik.

biz aylığı aldığımız gibi taksit ödüyoruz sonra kalan harçlık için ayırldıklarımızla mutfak eksiklerini ufaktan ufaktan alıyoruz.2010 baharına yetişiriz gibi geliyo bana...

para biriktirmek gerçekten zor. o yüzden çeyizlerinizi almaya başlayabilirsiniz yavaş yavaş. mesela düğün tarihiniz belli değilse bile modası geçmeyecek şeyleri alın şimdiden.
yemek takımı, çatal bıçak takımı, tencere seti, battaniyeler, nevresim takımları, uyku seti, bornoz takımı, gibi şeylerin modası pek geçmiyo. hepsini aynı anda almaya başlayıncada ciddi para tutuyor. o yüzden bunlardan başlayabilirsiniz.

kızlar bende yeni nişanlandım nişanlanmadan önce hiç para biriktiremiyorduk. hep para biriktirelim diyorduk ama vitrinde beğendiğimiz bişey olunca içeri girmeden olmuyordu.
nişanlanınca işler değişti tabi çeyiz almak için taksit yapalım dedik. gözüm almadı açıkcası taksit işini kendim iktisatçıyım bu konuya formul bulmalıyım dedim ve her ay limit koydum 350 tl çok sıkışırsak bazı aylar 250 tl dedim.
ama 350 tl yi biriktirmekte zordur nie derseniz para akıp gider elinde oldumu
bankaya yatırılsa her yıl belli kesintiler yapılır
usd alınsa bozdurulduğunda zarar etme riski doğabilir.

paranın zarar etmemesi için tek şey altın almaktır. yukarıda da arkadaşın biri çeyrek altın aldık demiş. en doğru para biriktirme yöntemi altına yatırım yapmaktır. şimdi biriktiriyoruz allah kısmet eder bir aksilik çıkmazsa 6 ay sonra bütün beyaz eşyalarım lcd tv süpürge türü şeyleri almış olucaz.

allah bütün evlenenlere yardım etsin gerçekten .çok zor taksitlede alsan parada biriktirsen kendi başına yapmak isteyenler için zor.

sağolun kızlar gerçekten

bızde bankada bırıktırmeye calısıyoruz bu aralar ınsallah söz nısan olsun sonra ceyıze baslıyım dıyorum

baakalımm yerimseniben

éLine qéçéN qaRayı tutmadan hemen banKaya koy kenDİne bi hesaq aÇ faiziyLe birikiR orda qzLimzemuszemus

iş oraya parayı koyabılmekte işte :)

umarım cabuk cabuk bırıkır opuyorumnanaktan

biz altın yapıp kenara koymuştuk baya işe yaradı onlar cünkü bir bir birikiyo sonra bi bakıosun
bi sürü olmuş cok güsel oluyo

ayy ne güzell :) hıc bırıkmıcek gibi gelıyo en bastan

bana da iyi bir planlama lazım... önümde uzun bir süreç var malesef 2 seneye yakın ama herşeymizi kendimiz yapacağız ... nasıl yapsam bilemiyorum hem eksikler var alınacak hem de para biriktirmek lazım... maaşlar belli eee biraz borç harç var nasıl yola soksak acaba diye düşün düşün çıkamıyorum işin içinden ...

ben çalışmaya başlayınca maaşımın belli bi miktarını bankada tutucam kalanını anneme vericem annem bütün eksiklerimi tamamlıcak

kızlar ben de bugüne kadar hep harcadım.ama çok şükür çeyizlerimin çoğu bitti sayılır.2 senedir çalışıyorum ama ailemden uzağım.yani ben de yeni ev açtım kira ödüyorum eşya aldım o eve.ailemin yanında otursam daha çok biriktirebilirdim ama. şimdilerde fazla para harcamıyorum.kaçıyorum dükkanlardan.çeyizleri ben yapıcam artık eşyalarımı da babam:) ama yine de param oldukça babama veriyorum.nişanlım da aynı şekilde her şeyi kendi yapacak.o da biriktiriyor.inşallah az bir borçla hallederiz her şeyiiii

eşyalarını düğününü kendileri yapanlar nasıl altından kalktınız yavCADIARZU

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…