- 27 Nisan 2015
- 4.227
- 7.321
-
- Konu Sahibi Bensendetutuklukaldim
- #1.241
Eğer ihtiyaçsa makul bişey alınabilir... İkinci elde bile makul fiyata çok güzel arabalar mevcut. Ama iyi araştırın derim. :)Araba bir ihtiyaç ama makul birşey mi olsun diye kararsız kaldım
Benim eşimde de var bi lüks araba sevdası. . Ama ne gerek var diyorum zaten kistayiz Allah korusun sürekli kazalar oluyor ve karın altında yatacak araba diyorum vazgeciriyorum .. bizim araba eski model ama işimizi görüyo buda bana yetiyorAlıcaz ihtiyaç ama fiyatı konusunda kararsızım
Aynen canım ne getirse kar. Gerçi bu yukselişlere karşı gelecek zamlar ne derece olur bilinmez ama. Bakalım inşallah bu yukselişler kısa sürer de.Kizlar parami tlde tutmamak icin fon hesabi actim ne kadar getirecegi belli degil 1 lira bile getirse kardir. Kendi basima bir seyleri basarmak istiyorum. Insallah yapabilirim.
Aynen canım çok da lüks olmasına gerek yok... Ama belki model değiştirilebilir... Malum arabalarda da yaş durumu bazen sıkıntı olabiliyor. 2004 de belki 2007 ye 2008 e filan çıkarılabilir belki...Benim eşimde de var bi lüks araba sevdası. . Ama ne gerek var diyorum zaten kistayiz Allah korusun sürekli kazalar oluyor ve karın altında yatacak araba diyorum vazgeciriyorum .. bizim araba eski model ama işimizi görüyo buda bana yetiyor
Fon hesabı ne oluyo cnm euro dolar falan mı. . Fon hakkında hiç bi bilgim yok daKizlar parami tlde tutmamak icin fon hesabi actim ne kadar getirecegi belli degil 1 lira bile getirse kardir. Kendi basima bir seyleri basarmak istiyorum. Insallah yapabilirim.
Canim benim anladigim kagitlardan para kazaniyorsun mesela senin koydugun parayla hisselere ortak oluyorsun tabi bizim paylarimiz cok cok az. Milyonda birdir belkide.Fon hesabı ne oluyo cnm euro dolar falan mı. . Fon hakkında hiç bi bilgim yok da
Lüks araba değilde, pahalı arabada ben kendimi daha güvende hissediyorum. Konforlu oluyor ayrıca. Alma imkanım varsa ve arabayı ben kullanıyorsam, çocuklarımı da taşıyacaksam üst model bir şey isterim. Fren sistemleri, kasası vs her şeyi önemli. Hele de soğuk memlekette oturuyorsam sağlam bir şey olsun isterimBenim eşimde de var bi lüks araba sevdası. . Ama ne gerek var diyorum zaten kistayiz Allah korusun sürekli kazalar oluyor ve karın altında yatacak araba diyorum vazgeciriyorum .. bizim araba eski model ama işimizi görüyo buda bana yetiyor
Canim benim anladigim kagitlardan para kazaniyorsun mesela senin koydugun parayla hisselere ortak oluyorsun tabi bizim paylarimiz cok cok az. Milyonda birdir belkide.
Ne kadar cok para koyarsan getirin de o kadar fazla olur mesela benim bes bine yakin param vardi üc binine fon aldim gerisi bankada duruyor. Gunluk elli kurus ya da bir lira da getirebilir aylik 40 lira da getirebilir 100 lira da tamamen alinan kagitlarin deger kazanmasiyla ilgili.
Zarar etmeyecegim 2 kalem var onlardan aliyorum hicbir sekilde zarar yok kar var ama az da olabilir cok da olabilir sansa bagli.
Faizsiz bir yontem o yuzden yaptim.
Kesinti olmuyor canim bankaci ona göre ayarladiBereketli olsun birikiminiz.
Aldığınız fonlarda kesintiler oluyor mu?
Fon yönetim ücreti adı altında kesilen belli miktarlar var. Her fonda vs. de oluyor mu bilmiyorum. Ama bir dönem araştırmıştım benim gibi daha çok tasarrufdan artıran yatırımcılar için pek iyi değildi.
Canim benim anladigim kagitlardan para kazaniyorsun mesela senin koydugun parayla hisselere ortak oluyorsun tabi bizim paylarimiz cok cok az. Milyonda birdir belkide.
Ne kadar cok para koyarsan getirin de o kadar fazla olur mesela benim bes bine yakin param vardi üc binine fon aldim gerisi bankada duruyor. Gunluk elli kurus ya da bir lira da getirebilir aylik 40 lira da getirebilir 100 lira da tamamen alinan kagitlarin deger kazanmasiyla ilgili.
Zarar etmeyecegim 2 kalem var onlardan aliyorum hicbir sekilde zarar yok kar var ama az da olabilir cok da olabilir sansa bagli.
Faizsiz bir yontem o yuzden yaptim.
Lüks araba değilde, pahalı arabada ben kendimi daha güvende hissediyorum. Konforlu oluyor ayrıca. Alma imkanım varsa ve arabayı ben kullanıyorsam, çocuklarımı da taşıyacaksam üst model bir şey isterim. Fren sistemleri, kasası vs her şeyi önemli. Hele de soğuk memlekette oturuyorsam sağlam bir şey olsun isterim
Suveybe13 imkanın varsa pahalı bir şey alın derim. Ev alacağınız zaman model düşürürsünüz. Ölümlü dünya, bari şu an imkanınız varsa iyi bir arabaya binin. Ev alırken Zaten model düşerse, uzun süre belki böyle bir arabaya binemezsiniz
Benim arabam ve alma durumum olmadığı için, ne olsa farketmez diye düşünüyorum
Elektrik ve doğalgaza da zam gelir önünüDeki ay, markette fazla ödediğimizi anlamıyoruzMaaşıma 300 tl civarı zam gelecek
Az önce eşimle konuştuk. Her ay 100 Euro alıyorduk. Geçen ay 365 tl ye aldık. Bu ay 410 olsa benim artışın 45 tl si gitti
Arabanın deposu geçen aya göre 40 tl fazlasına doldu. 2 depo mazot 80 tl de gitti.
Zamlı maaş almadan zam eridi gitti
Faturalara vemarkete ödeyeceğimiz zamlar da cabasıElektrik ve doğalgaza da zam gelir önünüDeki ay, markette fazla ödediğimizi anlamıyoruz
Ben şöyle yapardım, sıfır içi boş arabaya para vermektense, 2. El güvenilir üst donanım ve güvenlik arardım. İlla sıfır olmasa da güvenlik, konfor, az yakıt tüketimi gibi beklentilerimi karşılıyor mu ona bakarım. Tek kişilik kendi arabam olacaksa bagaj önemli değil ama aile arabası olacaksa bagaj çok önemli, şehir dışı yolculuk içinBen de böyle düşünüyorum , varken yiyeceksin , giyeceksin , takacaksın
Mesela biz o an ona imkanımız olduğu için en alt versiyonu aldık
Meğer arka camlar elle açılıp kapanıyormuş , onu geçtim kapı ve cam kilidi de yok .. Çocuğumdan dolayı çok zorlanıyorum , çünkü açıyor
babamın arabasının modeli eski ama üst segmen bir araçtı , ben kaç yıllık araçta varsa bu sıfır , bunda hayli hayli vardır diye hiç sormamıştım ..
Uzun yolu geçtim şehiriçinde bile konforsuz , babamın arabasından sonra çok kötü geldi , şuan mecbur kullanıyoruz , inşaAllah değiştirme imkanımız olur da en kısa sürede değiştiririz ..
Evet canim 2 tanesinde sadece kar ediliyormus ama cok cüzi rakamlar.Zarar etmeyeceğim 2 kalem var derken ?
Hisse senedi değil di mi bu fon ?
Anladım cnm Allah bereket versinKesinti olmuyor canim bankaci ona göre ayarladi
Zaten uzun süre tutmayacam fonda 1 ay sonra çekerim
Jaluzi zaten yere kadar olmazki cam kadar,camlarda yuksekte bi kirilma vs olmadi,ben salon oturma odasi gibi yerlere ahsap jaluzi taktirdim,diger yerler pvc jaluziki o daha da ucuz inan yikama derdi yok cam beziyle siliyoruz sagdeceJaluzi perde mantıklıymış , ben de mi yaptırsam dedim ama oğlum öyle şeylerle oynamayı çok seviyor , onlar da hassas hemen bozulursa astarı yüzünü geçer misali ..