adım adım birikim

Canim 200 tl cok iyi
Valla ben de normalde uzun süreli yatirim olsun diye alip unuturdum ama böyle daha aktif oluyorsun surekli takip ediyorsun bir de burda herkes satinca gaza geliyorsun, al sat yapmayan yok galiba
Onu ben fiziki olanlarda yapıyorum bankadakini nedense unutamıyorum.

Sana da geçmiş olsun. Olmayan bir evin kredisini de odemek zor... Çalış çabala paran hiçliğe gitsin...

Eğer altın çocuğun olarak düşünüyorsan, o daha buluğ çağına ermemiş ki üzerine farz olan bir şey Yok. Eğer ona takılan takı anne babaya aitse aile zekatını verebilir. Bu da benim yorumum tövbe yarabbim

Ama ben çocuktan altın borç aldım, geri ödeyim mantığını doğru bulmuyorum. Nihayetinde ev de çocuğa kalacak, o da çocuğa bir birikim. Ben ilk çocuğun altınlarını ev alırken düşünmeden verdim. Evim çoçuğuma kalacak. İkinci çocuğun altınlarını arabaya verdim. Bak onu vermeyeydim iyiydi. Araba babanın çünkü

Bir de çocuğa geçmişte gram altın alıp, ileride kullanılacak diye birikiyor ya, onu da şimdi çocuğun eğitiminde dersanesinde misal, ya da sağlık işinde kullanıp çocuktan borç aldık deniyor ya o da bana saçma geliyor. Zaten bu günler için birikiyor o para. Gelecek gelmiş ama kabul edilmek istenmiyor. İlla 18-20 yaşında olması gerekmiyor. Bebekken altın alınmış, 13 yaşında eğitimine harcanıyor ya, aslında o para bu günler için birikmiş, eğitim içiN. Çok karmaşık oldu inşaallah anlatabildim

Temel felsefem kademeli al kademeli sat
Bugün 133ten 9 gram sattim 30 lira kar
Günün zengini benim ama bu durum pek uzun sürmedi
Öğlen tost yedim 4 lira
Otobus kartina para yükledim 20 lira
Kitap aldim 23 lira
Gitti paraciklar
İşte bunları bedavaya yapmış oldun
Bu işi kaptın
Temel felsefe bile edinmişsin
Senden tüyolar bekliyoruz artık

İşte bunları bedavaya yapmış oldun
Bu işi kaptın
Temel felsefe bile edinmişsin
Senden tüyolar bekliyoruz artık
bugün ne güldüm ya sagolun valla burasi olmasa hicbir sey yapamazdim iyiki varsiniz
Aslinda 38 tl kar etmisim heyecandan yanlis hesaplamisim

Hasatvakti artık aramızdaki zengin ve bir öncü
Pinar kiz gülmekten catliycam simdi
O bir hasatvakti
O bir ekonomist
O bir lider
Hasatvakti'nin önlenemez yükselişi çok yakında sizlerle
Aksam aksam cenem düstü bütün gün calistim calisma hayati ne zormus ya

Anladım merak etmeyin
Aslında haklısınız
Ama herkesin düşüncesi başka tabi
Ben de mesela oğlum doğduğundan beri ona gelenleri ayrıca biriktiriyorum. Ne kadar olduğunu bileyim diye haftasonu hepsini verdim , bir tane 3lü burma aldım ( koluma taktım ) , kaç gramı var böylelikle daha kolay biliyorum .. Henüz nisap miktarı olmamış , olduğu zaman onun adına zekatını vermeyi düşünüyorum ..

Mecbur olmadıkça kullanmayı düşünmüyorum .. Allah mecbur etmesin ..

Mesela ben de yazlık aldım , dediğiniz gibi ileride ona kalacak inşaAllah , ama onun altınlarını oraya katmadım , annemden daha fazla borç aldım ( borcu da hiç sevmem ama mecbur ) ..

Pinar kiz gülmekten catliycam simdi
O bir hasatvakti
O bir ekonomist
O bir lider
Hasatvakti'nin önlenemez yükselişi çok yakında sizlerle
Aksam aksam cenem düstü bütün gün calistim calisma hayati ne zormus ya
Sen zengin olsan bursa mı takılırsın be... Oyle olman için varyemez olman lazım.. Napolyon gibi buralarda "para, para" diyip ortalığı karıştırma da sonra

Kızlar niye al sat yapıyorsunuz anlamadım. Mesela benim 10 g altınım var, yükselince satiyorsunuz ama kar ediyor musunuz? Yani sattığımız geri alabiliyor musunuz?
Bsnkada al sat yapıyoruz. Yukselince satıyoruz düşünce tekrar alıyoruz. Aradaki fark kalıyo :)

Temel felsefem kademeli al kademeli sat
Bugün 133ten 9 gram sattim 30 lira kar
Günün zengini benim ama bu durum pek uzun sürmedi
Öğlen tost yedim 4 lira
Otobus kartina para yükledim 20 lira
Kitap aldim 23 lira
Gitti paraciklar
Niye sattiniz? Uzun vad
Bsnkada al sat yapıyoruz. Yukselince satıyoruz düşünce tekrar alıyoruz. Aradaki fark kalıyo :)
Ama altın dusmuyor ki? Ya da ne kadar zamanda dusup yükseliyor?

Niye sattiniz? Uzun vad

Ama altın dusmuyor ki? Ya da ne kadar zamanda dusup yükseliyor?
5 lira gibi bir otnaması oluyor şu zamanlarda... Takipte olunca iniş çıkışları görüyorsun :) 127 kere kadar inip 134 lere kadar çıkıyor... O arayı iyi ayarlamak lazım.

Kızlar niye al sat yapıyorsunuz anlamadım. Mesela benim 10 g altınım var, yükselince satiyorsunuz ama kar ediyor musunuz? Yani sattığımız geri alabiliyor musunuz?
Ben 127.94 den 9.12 gram almıştım. Yarın 133 ü görürse satacağım. Sonra 127-128 e inerse alacağım.

Sen zengin olsan bursa mı takılırsın be... Oyle olman için varyemez olman lazım.. Napolyon gibi buralarda "para, para" diyip ortalığı karıştırma da sonra
Takilirim kiz para biriktirmek benim icin bir yasam tarzi diyorum ya bana kendimi iyi hissettiren 3 seyi siralayayim 1. Kitap okumak 2. Canlilari sevmek 3. Para biriktirmek param olunca kendimi güvende hissediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…