adım adım birikim

Mesai saatlerin de mi alış satış yapıyorsunuz ?
Mesai saatleri içinde yapılıyor canım. Mesai saati dışında olunca makas baya Bi artıyo... Mesai saati içinde altının gramında makas 20 kuruşken mesai saati dışında 2-3 lira gibi bir rakama ulaşıyo.

Başka bir yerde okumuştum böyle olduğunu
Geri gelmesi kesin olan borcun da zekatı veriliyor ..

Mesela mihrin geleceği kesinde onunki de veriliyor hatta

Bu yorumda bence de bir yanlışlık var. Doğumumda takılan altınları kızımız için biriktirmek eşim ile benim ortak aldığımız bir karar. Bir mecburiyet durumu yok. Ayrıca ülkenin şu an ki durumunda bu parayı geri koyabileceğimizin bir garantisi, kesinliği de söz konusu değil. Ben özel sektör çalışanıyım ve her özel sektör çalışanı gibi her an işsiz kalabilirim. Bu yıl bu parayı tekrar yerine koymak, benim hedefim, ama yapabileceğimin hiç bir garantisi yok.

Para Yönetimi ile ilgili hayatıma dahil ettiğim uygulamaları sizlerle paylaşmak istiyorum.
1) Öncelikle telefonuma ne harcadım adlı bir uygulama yükledim. Deftere yazmak zor geldiği için bir şey satın aldığımda direkt o programa yazıyorum.
2) Ne harcadım'a yazdıklarımı excel'de kategorilere ayırdım. Market, pazar, kıyafet, oyuncak, kitap vs. diye gidiyor. Her bir kategoride ne kadar para harcadığımı 2-3 ay izledim.
3) Bu izleme sonucunda her bir kategori için aylık limitler belirledim ve bütçeye yazdım. Ay ortası gibi harcamalarımı bütçeye girip, limite ne kadar yaklaştığıma bakıyorum ve ay sonuna kadar olan süreci bu duruma bakarak planlıyorum.
4) Birikime koyacağım miktarı maaşı alır almaz ayırıp koyuyorum. Ay sonu kalanı birikime atarım mantığı işe yaramıyor, çünkü o zamana kadar para harcanıp gidiyor.
5) Kredi kartı kullanıyorum ancak taksit yaptırmıyorum. Bir şeyin tamamını önümüzdeki ay ödeyemeyeceksem onu almıyorum. Büyük satın alımlar için öncesinde para biriktirmeye başlıyorum.

4. Maddeye kesinlikle katılıyorum... Bunun orneğini hem kendimde hem arkadaşlarımda bir çok defa gördüm. Ay şunuda alayım ay bunu da yapalım ayy buna x kişi bayılır ona hediye almalıyım... Daha bir çek şeye...

Temel felsefem kademeli al kademeli sat
Bugün 133ten 9 gram sattim 30 lira kar
Günün zengini benim ama bu durum pek uzun sürmedi
Öğlen tost yedim 4 lira
Otobus kartina para yükledim 20 lira
Kitap aldim 23 lira
Gitti paraciklar

Öğlen tost yedim 4 lira
Kitap aldim 23 lira
Gitti paraciklar
Bildirimlerin senden önce geliyo beğene beğene gelince diyorum aha hasatvakti geliyo..

Öğlen tost yedim 4 lira
Kitap aldim 23 lira
Gitti paraciklar

Daha dün soruyordun bugün hemen kar etmişsiniz ne güzel
Ben hiç al sat yapmıyorum
Aslında başlasam çok iyi olur
Kaç gr sattınız

Daha dün soruyordun bugün hemen kar etmişsiniz ne güzel
Ben hiç al sat yapmıyorum
Aslında başlasam çok iyi olur
Kaç gr sattınız
Hahaha cok hizliyimdir özrengin ablayi takip ettim o dün satinca ben de bugün satayim dedim
Elimi korkak alistirdim bugune kadar artik öyle olmayacak
9 gram sattim canim 133den
38 lira kar ettim
1 gramini 127den 8 gramini 129dan almistim

Benimde 200 TL karım var gramlardan .. ama bi diyom satım sonra bi diyom kalsın her ay üstüne 2 gr koyyum .. uzun vadeli yatirimim olsun diyorum. . Diye diye bugünde satamadım napcami şaşırdım
Canim 200 tl cok iyi
Valla ben de normalde uzun süreli yatirim olsun diye alip unuturdum ama böyle daha aktif oluyorsun surekli takip ediyorsun bir de burda herkes satinca gaza geliyorsun, al sat yapmayan yok galiba

ATTRAENTE Çok geçmiş olsun. Ben de kuzenden aldım topraktan ev battı. Gitti paralar 5 yıldır kredi ödüyorum şubatta son taksiti ödeyeceğim. Çok bozuluyorum ya çok acı enayi gibi 5 yıldır olmayan evi ödedim. Tapuyu alsam 75-80 bin eder ev şimdi. Durumu düzeltecek de tapuyu verecek de. İmkansız gibi bir şey yani

Canim 200 tl cok iyi
Valla ben de normalde uzun süreli yatirim olsun diye alip unuturdum ama böyle daha aktif oluyorsun surekli takip ediyorsun bir de burda herkes satinca gaza geliyorsun, al sat yapmayan yok galiba
Satarım aslında da bi daha ne zaman düşer tekrar alabilir miyim Allah bilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…