adım adım birikim

merhaba herkese
benimde şubata kadar 5 bin hedefim var
hazirana kadar 5 bin
haziranda 3 bin günden gelecek
5 binde başka birkaç yerden gelecek inşallah
1200 kira veriyorum evi tek geçindiriyorum
biz bu sene içinde yeni araba alacağımız için direk tl üzerinden birikim yapıyorum
bilmiyorum yanlış mı yapıyorum

Bu yıl içinde dediğine göre bu sure 1 ay sonra da olabilir yıl sonu da olabilir. Yani nakit kalmakta iyi yapıyosun. Zarara uğrama ihtimalinden kaçmış olursun.

Ben 128,9 dan 1,55 gr aldım almıştım. Sattım 3,83 tl karım var. Günün zengini benim. Paracıklar paracıklar
Ben de o civardan almıstım 1 gr altın simdi yükselince satsam mı diyorum ama iste kar farkı da komik geliyor
Bu yatırım işlerine yeni başladıgım icin bilmiyorum ve sormak istiyorum: altın dalgalı bir seyir mi izliyor? Yani yine 120 civarlarına düser mi? Eger öyleyse al-sat yapmak komik sayılar olsa bile mantıklı...
Mesela dövizde o sekilde oldugunu düsünmüyorum en azından kısa vadede, doların ve euro'nun düsecegi pek yok gibi, o yüzden onları sadece nakde ihtiyacım oldugunda satarım diyorum ama altın icin nasıl bi yol izlemeli bilemedim...

Bu arada birikim hedefin ne canım. :)
TL olan tutarı acil durum parası olarak biriktireceğim. Niyetim 10.000 TL nakit olarak tutup, ani bir ihtiyaç olduğunda kullanıp, tekrar yerine koymak.
Altın olan birikimi kızıma olan borcumuzu ödemek için yapacağım. Doğumundan itibaren kızıma takılan altınları bozdurup vadesiz hesaba atmıştık. Ancak ev peşinatına verdik. 130 gr kızıma borcumuz var. Öncelikle onu biriktirip sonrasında da her ay 2 gr alıp kızım için biriktireceğim.
Dolar olan ise, kızım biraz büyüyünce hep beraber yurtdışı seyahatlari yapmak istiyoruz. Bu seyahatler için biriktireceğim.
Şu an ev ve araba kredisi ödüyoruz. Araba martta bitecek. Evi de 2 sene önce topraktan girmiştik bu ay sonu geçeceğiz inşallah. 10 yıllık kredi çektik, 2 yılını ödedik.

Güzel hedefler... Zamanı varken de gezmek görmek de lazım...surekli biriktirmek de insanı sıkar... Bir tabir vardır "akarken doldurmak lazım" diye... Herşeyi kararında yaptıktan sonra borçta ödenir, gezilir de :)

Ben de aynı şekilde düşünüyorum. Parayı daha az eşyaya daha çok deneyime harcamak, anı biriktirmek lazım.
Yıllarca çok gereksiz şeylere çok paralar harcadıktan sonra geçen yıl itibariyle akıllandım. Umarım bu yıl bu hedefleri gerçekleştirebilirim.

Hep oyle olur... Hayat biyerden sonra tokatını vuruyor... Acı veya tatlı bi şekilde anlıyoruz. :) inşallah hedeflerine ulaşırsın :)

Oo maşaAllah kızınız zekatlık olmuş ..

Ben de oğlumun altınlarını doğumdan beri ayrıca biriktiriyordum , bazısı çeyrek bazısı gramdı , tam ne kadar ne var öğrenmek için yılın son günü hepsini bozdurdum , borcum da vardı , onu ekledim ve bir tane 3lü burma aldım , ama zekatlık değil henüz ..

Çocuk bereketiyle gelir dedikleri sanırım bu :) 3 3gunlukdunya
Bu lafa da kesinlikle inaniyorum artik :)
Burada da konusulmus bi ara, yilbasindan once akademik tesvik icin puanimi hesapladigimda kıl payı ile kaciriyordum. 31 Aralik'ta yonetmelik degismis 30 puan barajinin uzerine az da olsa cikar hale gelmisim degisiklikle :) dedim gercekten de bebek nasibiyle geliyor. Cok bi para degil ama hic olmamasindan iyidir, Allah bereket versin :)

Geçmiş olsun
Nasıl oldu , Tapuyu almadan peşinat mı verdiniz ?

Geçmiş olsun
Nasıl oldu , Tapuyu almadan peşinat mı verdiniz ?

Yapım aşamasında maket üzerinde satılan dairelerden aldım. İş arkadaşlarım giriyordu bu projeye hiç aklımda yoktu. Araştırdık baktık iyi firma dedik yarısını peşin verip yarısını vadeli olarak 1+1 ev aldım. 2 yıl ödedim ancak türlü bahanelerle projeyi bitirmediler ve sonunda proje iptal oldu. Paramızı geri vermediler, dava ettik haliyle neredeyse 2 yıl bitecek davada birşey çıkmadı, artık umudumda kalmadı açıkçası. Benim gibi yüzlerce mağdur var, Rabbim yedirmesin edecek beddua bulamıyorum

Bulut inşaata baktım
87 de kurulmuş
Eski olunca insan güveniyor
Esenyutta imar sorunundan dolayı kayıpları olmuş da ondan yapamamışlar
Yapma ihtimalleri hiç mi yok ki artık
Siz de esenyurttan mı almıştınız
1+1 i kaça satmışlardı

Kötü olmuş ama Helal paraysa o size bir şekilde döner merak etmeyin
Bilinçli dolandırdılarsa Onlardan da çıkar

Benim projem iptal oldu artık yapılma şansı yok, Esenyurt girişindeydi, güzel bir yerdi, şu an ki İnnovia nın hemen yanındaydı
O bölgede kalan inşaatları da başka firmalara devrettiler
Eski ve bilinen bir firma olmasına güvendim bende ama paramı da ödemiyorlar
Mağdurlara senetle ödeme yapmışlar, şimdi senetlerini de ödemiyorlar
11 yıllık tazminatımı ve birikimimi verdim oraya, çok üzüldüm emeğime
Alacağım 70 bin tl yasal faizleriyle almayı başarsam bile bana bir ev almaz artık o para, üzerine borçlanmam lazım
Dava sonunda avukatta belli bir yüzde alacak, para iyice kuşa dönecek
Nasip değildi belki de bilemiyorum ama helal etmiyorum asla

Kızımın tüm altınlarını 2 yıl önce ev peşinatına verdik. Bu nedenle şu an hiç altını yok. Bu sene yerine geri koyabilmeyi umuyorum bakalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…