Adile Naşit in mezari açıldı mi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Burada bu konuyla ilgili coooooooookkkkk sey yazardim da ban yemek istemiyorum. Sakinlesin, size acik acik neler yapacaginiz anlatilmis onu okuyun. Baskasinin mezari baskasini imani sizi ilgilendirmesin siz kendinize bakin. Ahirette sorgunuz sizden olacak....

Kaç yıllık safsataymış, ben de sayenizde öğrenmiş oldum, okudum da merakıma yenilip.

Türlü türlü betimlemeler; hayret, herkesler de başındaymış demek mezar açılırken, herkese bir çeşit görünmüş çok ilginç. Kendi inancını/doğrusunu yaymak için, insanları korkutma-sindirme yoluna gitmek ne kadar acınası.

Daha derim de bir şeyler, neyse...

Bu hikayeyi bir topluluğun ağzından özellikle sıkça duyarsınız. Adile Naşit'in güya ergenlik döneminde bir evliya ile olumsuz bir durum yaşadığı sonunun da bu yüzden böyle olduğu falan anlatılır. Daha sonra kendi içlerinden birinin yazısını okumuştum böyle birşeyin gerçekleşmediği ile ilgili.
Kimin imanla öldüğünü, mezarında ne yaşadığını, Allah katında kimin kıymetli olduğu, kimin yılanlarla uyumaya layık olduğu gibi meseleleri bilmemize (bazı özel durumların dışında) imkan yok.
Magazini bir kenara bırakmak, kendi dünya ve ahiretimize bakmak gerekiyor

Şu kadını her gördüğümde filmlerini her izlediğimde pozitif enerjiyle dolarım
Nasıl güler yüzlü tatlı biriydi rahmetli
Ama yukarıda Nooption ında dediği gibi , bakın Allahın işine ki çok güldüğü için kadının ayakları kabirde kafasına geçmiş
kabirde ceset normal olarak çürür , et gider kemik kalır . Neymiş cesedi bozulan kötü amel sahibiymiş . Neymiş kabrinde böcek yılan olan cehennemlikmiş.
Bu kafalar insana ağız bozdurur
Ölünün arkasından şekline şemaline bakarak cennetlik-cehennemlik tahmini yapan bu güruha denecek çokta bişey yok aslında
pis amellerinde boğulmaları dileğiyle

Nedir bu diye anlamadım, bir bakayım dedim safsatanın tekiymiş. Madem Adile hanımı bu kadar çok seviyorsunuz, onu iyi anın, arkasından dua edin. Ayıp böyle şeyler söylemek, sizin akrabanız aileniz hakkında böyle şeyler söylense ne düşünürsünüz? Bu konuyu belki yakınları denk gelip okuyacaklar.

Her çocuğun gönlünde taht kurmuş tonton teyzemiz Adile Naşit'i bırakalım da mezarında rahat uyusun. Sizlerden de rica ediyorum bu tip şehir efsanelerine inanmayın, insanlara sözde ibret adı altında Adile Naşit'in adını kullanarak bu hikayeyi uyduran da ölünce mezarında kendi ne hale gelecek onun derdine yansın zira bizde eskiden bir adap vardı, ırkı, dini, mezhebi ne olursa olsun ölene saygı olurdu, ki bu adap inancımızdandı.

Konu kapatılmıştır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…