• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

adetin ilk günü ishal kusma şiddetli sancı yaşayanlar

peki adetliyken neden ishal olunur???
bende 5,6 aydır her adetimin 2 günü ishal oluyorum:((
ama öyle şiddetli ağrım olmuyor
yinede çok sinirlerim bozuluyor
dakka başı tuvalete gidince..

bende de ishal ve gaz olur...çok sinir bozucu ya.

aynı sıkayetler bende de var. bı kac defa bayıldım hatta. doktora gıttım dogum kont. hapı verdi. o da adetimi tamamen kestiği için vazgeçtim. diğer doktorum ise evlenince geçer dedi hastalancağını hissettiğinde ilaç almaya basla dedi. hatta kontrol etti gözle. ve sen nasıl adet oluyorsun cidden dedi. bunun kızlık zarımla ilgisi oldugunu söylemişti hatta. yüksek ve kalın yapılı hatta dar dedi.

Son düzenleme:
çok geçmiş olsun cnm Allah hepmize şifa versin bnde 1buçuk yıl dgum kntrol hapı kullandım kesnlkle kullanmayın bırakınca etki ediyo 1 yıl oldu bırakalı ve 1 yıldır 2 ayda bi adet görüyorum saçlarım döküldü 6 kilo aldım ve doğum kilosu gibi kaldı 1yıldır veremiyorum sakın kullanmayın hap fln

Benimde bazen adet dönemlerim çok rahat geçerken bazen feci şekilde ağrılarım oluyor ve bu gibi durumlarda sonum hastahanede bitiyor. Genelde bende ağrı sonrası psikolojik bir komplikasyon oluyor. Ağrının ardından nefes alamama,boğulma hissi ve ardında ağlama krizi geliyor.Ne zaman popomdan iğneyi yersem rahata kavuşuyorum :D Dosyamı aldığımda teşhise hemen bakıyorum her seferinde Dismenore+Anksiyete yazıyorlar. Dismenore aşırı ağrı demek.Acaba bunun nedeni hormonal bir bozukluk mu yoksa başka bir nedeni var mı? Bilgisi olan varsa mesaj atabilir m?

ben de lise dönemimde çok şiddetli geçirirdim. dayanılmaz ağrılar,bembeyaz kesilme,kusma ve ardından bayılma. tir tir titrerdim. doktor sadece ağrı kesici verdi. geçecek zamanla dedi. hakikatten geçti. şimdi 27 yaşındayım. yaklaşık 5-6 yıldır bu kadar yoğun olmuyo sadece ağrıyo. şimdi düşünüyorum da o dönemde üniv hazırlık stresi bi yandan,okul soğuktu çorap giyiyoduk bi yandan böyle şeyler etkiliyo sanırım. üşütmemeye dikkat edin. bacaklarınızı belinizi kat kat sarın. bir de herşeyi kafaya takmayın

bir de annemin bana yaptığı bişey var gerçekten çok işe yaradı. adet gelir gelmez çok sıcak bir kova su içine kocaman birkaç dal biberiye kökleyip atın (bahçeli ev yoksa bile mutlaka balkonda falan yetiştirmeye çalışın çok faydalı).Bu biberiyeli sıcak suya ayaklarınızı dizinize kadar yarım saat sokun ılıdığında sıcak su ekleyerek. sıcak su ağrınızı,biberiye ise o titreme,kusma gibi sizi kasan şeyleri alıp götürecek sakinleştirecek. ben çok faydasını gördüm

bayanlar araştıra araştıra alim oldum bn ve hastalıgımızın adını buldum PRiMER DiSMENORE kyaş arttıkça şikayetler azalır yazıyo çogumuzun bahsettigi gibi lisede vesaire yılda iki üç kere hastanelik olurken 18e girince yılda bir olmaya başladım simdi 23 yaşıma giricem ve 3 yıldır bişeyim yk bu şeklde yaşla azalırmış veeeee hep duydgumuz şey çocuk dogurunca geçermiş enazından hepiniz hastalıgınızın adını bilin istedim Allah yardımcımız olsun.

ben evli değilim adetimin ilk günü her ayın aynı günlerinde mutlaka acillik olurum kımıldayamıcak hale gelirim bulantım benım normal hayattada çok fazla kokuya karşı aşırı duyarlı olduğum için ve midemde sorun olduğu için herşeyden midem bulanır ama adetle birlikte afedersiniz ishal yaşıyorum ilk gün ikisininde sancını beni acillik yapıo her ay iğne vuruluyorum kadın doğuma gittim kist vardır belki bu ağrı yapıyodur dediler kist yok arada bir gecikmede yaşıyorum bana kist olmadığı halde doğum kontrol hapı verdiler kullnmadım.s

Benimde çok şiddetli ağrılarla geçerdi adet zamanlarım bulantı,kusma bayılacak gibi olurdum.Normal doğum yaptım ve hiç ağrım kalmadı nasıl olduğumu anlamıyorum sanırım normal doğumun avantajlarından biri de bu oldu şimdi çok memnunum en azından bunun ağrısından kurtuldum :34:

O kadar tarif edilemez saçmasapan bi ağrı ki!

Kasıklarımı, belimi kör testereyle kesiyorlar sanki, vajinama yumruklar atıyorlar, bacaklarım tutmuyor,
Hem karnım ağrıyor, hem ishal oluyorum, hem midem bulanıyor sürekli öğürüyorum, hem de sürekli midem kazınıyor.
Bu kadar azabı bi arada yaşamak bence bi mucize.. ama ben bu ağrıyı hemen her ay çekiyorum.
Ve her çektiğimde kadınlığıma küfürler ediyorum :43:

Son düzenleyen: Moderatör:
herkesin yazdıklarını aynen bende yaşıyorum kimisi senede bi kere oluyo demiş benim her ay böyle :36: bitki çayları ağrı kesiciler hiç biri fayda etmiyo sabahtan akşama kadar aynı şidette ağrırdı hep 1 yıldan fazladır ponstan forte kullanıyorum kusma derecesine gelcek kadar ağrım olmadı az bişeyde olsa faydası oluyo heralde :52: evlendikten sonra geçer diyenler doğrumu söylüyo bilmiyorum evlendikten sonraki 2 adetim yine ağrılıydı ama diğer 2sinin ağrısı hafif oldu tesadüfmü yoksa doğrumu bilemiyorum. şimdi 5. yolda 1-2 güne gelir inşallah ağrımaz :36:

hurafemidir değilmidir bilmem ama evlenmeden önce ben de adetimin ilk günü kusana kadar ağrı çeker kendimden geçerdim kusmadan rahatlayamazdım.evlendim sonra ağrılar dindi kusmalar ortadan kalktı.

herkesin yazdıklarını aynen bende yaşıyorum kimisi senede bi kere oluyo demiş benim her ay böyle :36: bitki çayları ağrı kesiciler hiç biri fayda etmiyo sabahtan akşama kadar aynı şidette ağrırdı hep 1 yıldan fazladır ponstan forte kullanıyorum kusma derecesine gelcek kadar ağrım olmadı az bişeyde olsa faydası oluyo heralde :52: evlendikten sonra geçer diyenler doğrumu söylüyo bilmiyorum evlendikten sonraki 2 adetim yine ağrılıydı ama diğer 2sinin ağrısı hafif oldu tesadüfmü yoksa doğrumu bilemiyorum. şimdi 5. yolda 1-2 güne gelir inşallah ağrımaz :36:

boşuna kendimi kandırıyorum geçmiyo işte evlilikle falan alakası yok yine kusturana kadar ağrıdı işte :36:

benimde adetlerim çok sancılı olurdu midem bulanırdı bazen kusmalarım olurdu baya bi kötü geçerdi evlendim ağrılar mide bulantıları devam etti bi süre sonra korunma amaçlı doğum kontrol hapı kullanmaya başladım zamanla adet ağrılarım azaldı 5 senedir doğum kontrol hapı kullanmıyorum çünkü artık evli değilim ve hala eski ağrılarım yok ağrısa bile o kadar şiddetli değil ve mide bulantım o kadar çok olmuyo ara sıra ağrım çok olabiliyo ama o da üşüttüğüm zamanlar

o değilde ishal beni öldürüyor ....bütün bir ay sanki ne yediysem çıkıyor...regl günlerinde feci kg veriyorum 3-5 kg arası gidiyor...ağrısı da çabası...kilo alamamam da ekstrası

off offf nefret ediyorum şu hastalıktan ağrılarım oldukça.benim ilk olduğum günden beri çok kötü ağrım olur nekadar doktora gittiysem çare bulamadım artık ne kadar ağrı kesici içtiğimi bilmiyorum o dönemler.ancak ağrı kesici iğneyle biraz geçiyor.bazende oluyor ki 10 gün önceden başlıyor ağrılar çok rahatsız ediyor.son bikaç aydırda başlamadan 1 gün öncede ilk günüymüş gibi ağrım oluyor yatıyorum 2-3 gün pert bi şekilde.Banada evlendikten sonra geçer dediler ama hiç bi etki etmedi tabiki. şuan tek umudum biran önce hamile kalıp doğum yapmak tek çarem bu artık inş en kısa zamanda hamile kalırım :)

Merhabalar.

ben de aynı sorunları yaşıyorum çünkü polikistik over sendromum var. düzenli cinsel hayat bu sancıları azaltır. bir de spor. ne zaman yürüsem, spor yapsam ve mutluysam daha az sancım oluyor. bir de regl olmadan 2 hafta önce falan adaçayı içiyorum bazen. eskiden yani 5 6 yıl öncesine kadar daha kötüydü sancılarım. artık daha az. yani bazen yine öldürecek gibi oluyor ama her ay değil en azından.

bir de ishal demişsiniz, bu normal diye duydum. vücut barsakları temizlemek için adet döneminde mukoza salgılarmış ve barsaklar reglken daha sık çalışırmış, bu normalmiş yani:D

Selam kizlar.suan yatakda yatiyorum.dunden beri hafif olan sancilarim bugun 12 de siddetlendi.oncesnde haff agrim olunca agri kesici almadim.ama snra mide bulantisyla fenalastim..daha yeni gecti.sukur ki buseferki kisa surdu.1 gun yatardim normalde.ben 21 yasindayim. 4 yildir bukdr kotuyum.oncesnde.bisiyim yoktu.yurt disindaki soguklar.beni kotulestirdi galiba.mide.bulantim olmasa yine.neyse diyicem.ama.agri kesici.alsamda.gevmiyo o ve okulda sorunlar yaratiyo.adet olmaya.basladiginizi anladiginizda alin agri kesicinizi.ozaman etkili olur.ben resmen kopek gibi surunuyorum.yerlerde.belden asagisi uyusuyor buz kesiyor.avare gibi sallaniyorum.yari bayginim.kusunca yavas yavas kendime gelmeye basliyorum.bu agrilardan snra korktugum tek sey ben nasil hamile kalicam :(((:50:

Back