• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

adetin ilk günü ishal kusma şiddetli sancı yaşayanlar

ddeeniizz

Üye
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2012
92
1
16
İzmir
onlarca doktora gittim genetik olması dışında ve salak dogum kntrol hapları dısnda hçbi sonuç alamadan kapılardan döndüm...diş agrısının baş agrısı yapması gibi anormal şiddetli adet sancısı bnde kusma ve ishal yapıyo mide ver bagırsaklarıma vuruyo yılda 1 kere oluyo sadece bazı yıllar hiç olmadıgı oldu ama ölümden beter bi adet sancısı çekiyorum stresten hep adetlerim gecikiyo:(

her ay bu iğrenç sancı ve ishal benide deli etmeye yetiyor
ishalin adetle alakası olduğunu bilmiyordum önceden
hem ishal yüzünden karnım ağrıyor hemde adet yüzünden her iki koldan darbe alıyorum her ay:47:
bu ay çok şiddetli ishal oldum ve tam 24 saat süren adet sancısı ne yaptıysam geçmedi
bide evlenince geçer diyorlardı külliyen yalan

aynı şeyi bnada doğum yapınca geçer evlenince geçer diyolar teyzemde bnm gibiymiş dogurunca geçmiş...bn çok şükür yılda 1 kere fln öyle oluyorum ama direk acile gidiyorum en son öyle oldugumda 3 serum verdiler içine agrı kesici koyup yinede geçmemişti intraket kolumda eve geldim tekrar şiddetlenirse gelirsin igne kolunda kalsın dmar yolu acık olsun dediler bnm derdim kmsede yk herhlde beterin beteri var şükret bnce ishale:( 6 gün gecikti adetim hala adet olmadım stresten korkudan:(

bana da evlenince geçer dediler ama aynı şiddette devam ediyor..bana iğne değil de majezik iyi geliyor.. 1 saat içerisinde geçiyor..ama öncesinde ağrı kusma oluyor

benim de adet sancılarım çok şiddetli oluyordu.. elime geçen herşeyi fırlatıyordum sinirden.. 2 tane iğneyle biraz kendime geliyordum.. bi kadın doğum uzmanı magnezyum tedavisi başlattı bende.. o biraz iyi geldi.. daha sonra da bi hap verdi.. sancıdan ölen ben o hapı içtikten yaklaşık on beş dakika sonra kendime gelmeye başlıyorum.. hap çok etkili.. kas ağrılarını fln geçiriyor.. adını yazmam sorun olmaz heralde.. (ponstan forte) bi deneyin derim ama tabi ki doktora yada eczaneye danışarak..

Su an yaşadığım durum nefret ediyorum reng olucam diye gunü yaklaştıkça stres oluyorum:19:
Bütün bunları yaptıgı yetmiyormuş gibi gecike gecike düğün tarihime dEnk geliyor cildirtiyor beni aptal ilaçlardan alıp bünyemi sarscam bide:19:

benim de adet sancılarım çok şiddetli oluyordu.. elime geçen herşeyi fırlatıyordum sinirden.. 2 tane iğneyle biraz kendime geliyordum.. bi kadın doğum uzmanı magnezyum tedavisi başlattı bende.. o biraz iyi geldi.. daha sonra da bi hap verdi.. sancıdan ölen ben o hapı içtikten yaklaşık on beş dakika sonra kendime gelmeye başlıyorum.. hap çok etkili.. kas ağrılarını fln geçiriyor.. adını yazmam sorun olmaz heralde.. (ponstan forte) bi deneyin derim ama tabi ki doktora yada eczaneye danışarak..

başlıgı bn açtım cnm aynı ilacı bnada verdi doktor..cok etkili bi ilaç acillere taşınıp 2 3 serum yememe gerek kalmıyo artık.1bucuk yıl dogum kntrol hapı kullandıgıma yanıyorum..gelecek ayki regl im final sınavlarıma denk geliyo yine çok stresliyim hastanelik olucam olur olmadık yerlerde regl oluvercem diye ama çantamda dedigin ilacı taşımaktan başka çarem yok..bu derdin tek çaresi o ilaç bna göre hafiften agrımaya başlayınca hmn içiyorum bn riske atamıyorum çünkü kusma ishal başlıyo ve hiç durmuyo bnde bizim gibi sorun yaşayanlara faydalı olur inşallah paylaştıgımız bilgiler :)

Canım evlenmeden önce bende de olurdu bence telaslanma... Bende çıkarıldım ve dakikada bir tuvalete gitme ihtiyacı hissederim. Dili olan konuştu bana cocuğun olmaz dediler ama oldu... Klise ama evlenince gecti

Bende ishal değil ama bulantı oluyor, hormonlarla alakalı heralde.
Evliyim, evlendikten sonra değişen hiçbirşey olmadı...

Onun icin bı Dr. Yardımcı olabilir aslında... Ben acıdan duramadım çünkü mutlaka acile gidilir iğne yapılırdı kendimi sokaktan bacağım ağrırdi... Evlilikten önce ve ilk zamanlarda gittigim kontrollerde kullandığım ilaçlar bide evlilik bitirdi diyebilirim

Bende aynı durumdayım malesef. Sancım iğne olmadan geçmiyor,haplar hiç fayda etmiyor.Bulantı ve ishalden bahsetmiyorum bile...Magnezyumu duymuştum annem çok söyler düzenli iç diye ama hiç denemedim.Söylediğiniz hapıda doktora danışıp kullanıcam.Artık ne gerekiyorsa yapmaya razıyım yeterki rahata kavuşabileyim...Şimdide hayıt tohumu içiyorum 5 gündür.Bir sonraki reglimde bakıcam faydalı olacak mı diye sonrada bu ilaçlara başlarım artık.Sağolun kızlar:34:

bende regl olduğum zaman ishal olurum hemde çok şiddetli kasık sancısıyla birlikte bana minoset plus iyi geliyor...
ama benim dahaaaaaa büyük bir derdim var regl dönemimde bağırsaklarımda gaz sıkışması oluyor afedesiniz gaz çıkaramıyorum ama sürekli bağırsaklarım gaz üretiyor ve acillere gidiyoum.. bu nedenle reglimin ilk 3 günü hiçbiryere gitmiyoum ve hayata küsüyorum intihar edicem yakında...
gaz sancısı çok zorr çokkk ilaçlarda kesinlike fayda etmiyor

Kızlar aynı sorun bende vardı..şiddetli bir sancı kusma ve ishal..adet düzensizliğimde olduğu icin doktor dogum kontrol hapı vermişti ve o sancıyı hatan sonra hiç yasamadım..onun oncesinde gittiğim doktorlar bana da eklenince gecer ya da ayaklarını usutuyorsundur filan dediler ama hiç alakası yok..

Size asil söylemek istediğim en son gittiğim doktor bana sancı başladığında ilaç almanın hicbir anlamı yok, hastalanacagini hissettiğin zaman gece ağrı kesici alıp yat demişti. Bı de böyle deneyin isterseniz..

Ben her ay böyle olurum bazen banyonun kapısında yatarım kusmaya koşmaktan yorulduğum için :(
İlk gün ölcem sanırım o kadar diyeyimm yalnız bana da hiç bir şey iyi gelmez derdim.. Bir gün buscopan la tanıştım ve
iyi geldi 15 dk da gözlerim açıldı kızlar.. Herkese etki eder mi bilmem. ama bu ilaç sanki benim hayatımı kurtarıyor :9:

Ben varım arkadaşlar bide bazen arkadaşlarım benim canım tatlı değil benimde sancım oluyo diolar ya
Uyuz oluyorum aynı şey değil.
Benim midem bulanır ishal Bacaklarım tutmaz zaten
Banyo kapısında 2 büklüm beklerim şekilden şekile girerim sancıdan yatmak ne mümkün asla oldugum yerde kalamıyorum ağrı resmen zıplatıyo..
Kusma da üstüne tuz biber ağrım bittiğinde anca gözlerimi açabiliyorum dudaklarım çatlayıp yara oluyo ağrıdan off felaket ya asla hiç bişey kesmiyo ağrımı 1 gün boynca çekerim 3 günde sancım olur
günde 4 tane hap içiyorum mazejik buscopon advil APROLFORT aPRANAX HEPSİNİ DENEDİM..
Ve benim bebeğimde olmuyo evlenincede geçmedi ayrıca.
Allah kolaylık varsin hepimize

Ben varım arkadaşlar bide bazen arkadaşlarım benim canım tatlı değil benimde sancım oluyo diolar ya
Uyuz oluyorum aynı şey değil.
Benim midem bulanır ishal Bacaklarım tutmaz zaten
Banyo kapısında 2 büklüm beklerim şekilden şekile girerim sancıdan yatmak ne mümkün asla oldugum yerde kalamıyorum ağrı resmen zıplatıyo..
Kusma da üstüne tuz biber ağrım bittiğinde anca gözlerimi açabiliyorum dudaklarım çatlayıp yara oluyo ağrıdan off felaket ya asla hiç bişey kesmiyo ağrımı 1 gün boynca çekerim 3 günde sancım olur
günde 4 tane hap içiyorum mazejik buscopon advil APROLFORT aPRANAX HEPSİNİ DENEDİM..
Ve benim bebeğimde olmuyo evlenincede geçmedi ayrıca.
Allah kolaylık varsin hepimize

geçmiş olsun canm:(hayıt tohumu iç istersen o işe yarıyomuş yani gebelik için hmde adet sancıları düzensizlikleri için..ben 22 yaşındayım aynı senin gibiyim genetikmiş zaten teyzemde böyleymiş çocuk dogurunca geçmiş aynı sekilde en yakın arkadaslarımın bile aaay belim agrıyo ayy sancım var demesine uyuz oluyorum bogasım geliyo çeken bilir sadece ben adet olcak gibi hissettigim an ponstan forte öncedende bahsettigimiz agrı kesiciyi içiyorum atlattıgımı zannediyorum ama hiç belli olmaz 1yıl boyunca normal adet oluyorum 13. 14.ayda falan ölümle pençeleşiyorum çözümü buldum diyemiyorum o yüzden :(

mrb
önceleri bendede olurdu dr dengeli beslen demişti ve o dönemlerde çok kan kaybettigim için kan şurubuna başlattı adet döneminde kan ignesi olurdum yada şurup verirdi dr. mide bulantısı içinde ilaç vermişti 4yıl kadar sürdü şuan problem yok umarım en kısa sürede sende atlatırsın

Son düzenleme:
Ben de evlenmeden once her adet oldugumda siddetli agrilarla kivranan birisiydim.Doktorum rahmimin biraz eyri durusuyla da alakali oldugunu soylemisdi.Benim rahmim genetik olarak biraz eyri.ama normal seymis,nasil birinin burnu uzun ola biliyorsa,bu da onun gibi bir sey.Evlenince iliski yasaninca ve cocuk oldugunda agrilarin sona ericek demisti doktorum.Evlendikden sonra agrilarim yine vardi ,ama bazen siddetli oluyordu.Cocuk dogurduktan sonraysa neredeyse yok derecesinde agrilarim kayb oldu,ama her adet basladiginda ishal oluyorum,hatta adetin ilk gunlerinde de oluyorum.Ama adet sancim cok az,beni rahatsiz etmiyor diye bilirim.Insallah siz de iyilesirsiniz,adet sancisi cok agrili bir sey....:50:

peki adetliyken neden ishal olunur???
bende 5,6 aydır her adetimin 2 günü ishal oluyorum:((
ama öyle şiddetli ağrım olmuyor
yinede çok sinirlerim bozuluyor
dakka başı tuvalete gidince..

Back